ΧΘΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ 67-59

Νίκη-πρόκριση του ΠΑΟ

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 0:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:46

 

Σε έναν μέτριο ποιοτικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό και έθεσε τους πρωταθλητές Ευρώπης εκτός τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 6 διαδοχικές παρουσίες. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 67-59 και στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο θα διεκδικήσουν απέναντι στον Άρη το 15ο τρόπαιό τους.

Οι κάτοχοι του τροπαίου, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη εφετινή του ήττα μετά από 23 διαδοχικές νίκες εντός και εκτός των συνόρων, πήραν την πολυπόθητη πρόκριση χάρη στην απόλυτη κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (41 έναντι 27 του Ολυμπιακού, 15 επιθετικά έναντι 6) και στην «σφικτή» άμυνα, όταν χρειάστηκε. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν τις 17 ασίστ, λόγω των 16 λαθών τους.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Άρη σε ένα «ριμέικ» του 2005, ο Μάικ Μπράμος με 12 πόντους, ενώ καταλύτες της επιτυχίας ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις με 11 και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 10. Από τον Ολυμπιακό, μόνο ο Κώστας Σλούκας ήταν... διψήφιος (13π.), ενώ στα... ρηχά έμειναν Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου (από 8π.), όπως και ο «εξαφανισμένος» απόψε Ματ Λοτζέσκι (0π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος-Σχινάς-Τανατζής

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (1), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 3, Παππάς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.

* Με 20λεπτη καθυστέρηση έγινε το πρώτο τζάμπολ, καθώς ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα αποδυτήρια, μετά από κροτίδα που έσκασε στον πάγκο του. «Σας παρακαλώ έχουν έρθει για να μας προκαλέσουν, για να τιμωρήσουν το γήπεδό μας. Σας παρακαλώ πολύ μην πετάτε αντικείμενα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν το έχουμε ανάγκη, θα τους κερδίσουμε εύκολα, μην πέφτετε στην παγίδα τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απευθυνόμενος στους οπαδούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass