ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΑΞΙΟΜΑΧΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ 1-0

Αλκαζάρ σημαίνει νίκη...

* ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΚΤΟ... ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΕ ΕΠΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΆΙΧΝΙΔΙΑ.

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2013 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:46
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Βασίλης Ντάμπλης
Αλκαζάρ σημαίνει νίκη και αυτό επιβεβαιώθηκε μια ακόμη φορά για την ομάδα του Τυρνάβου, η οποία κέρδισε χθες το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ την μαχητική Αναγέννηση Γιαννιτσών, με σκορ-το φτωχό αλλά παράλληλα πολύτιμο 1-0.
Η τυρναβίτικη ομάδα πέτυχε όπως ανέφερε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός Άγγελος Διγκόζης μια επαγγελματική νίκη που ήταν η έκτη σε επτά αγώνες στο θρυλικό αυτό γήπεδο και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το 2013.
Οι 20 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Τύρναβος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Football League σίγουρα είναι μια ικανοποιητική συγκομιδή και κατά μεγάλο ποσοστό, εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.
Το στοίχημα πλέον που μπαίνει είναι εάν μπορεί να συγκεντρώσει τους ανάλογους βαθμούς και στον δεύτερο γύρο, ώστε να μπορέσει για να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα.
Στην χθεσινή αναμέτρηση ο Τύρναβος δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως η ουσία είναι ότι κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με γκολ που σημείωσε ο Άκης Γεωργίου στο 28’ και ότι κέρδισε δυο παίκτες, τον γκολκίπερ Δημήτρη Πρίφτη και τον Ηλία Καραγιάννη που έπαιξε σε μια άγνωστη θέση γι’ αυτόν. Και οι δυο πήγαν αρκετά καλά.
Ο Άγγελος Διγκόζης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πρίφτης, στην άμυνα δεξιά ο Νταντίδης, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, στόπερ ο Τέλλος με τον Όμο, αμυντικά χαφ ο Βαγκελή με τον Μπάρος, πιο μπροστά τους ο Γεωργίου αριστερά, ο Ηλίας Καραγιάννης δεξιά και πίσω από τον Φελίπε Ντε Πάουλα που ήταν μοναδικός προωθημένος αγωνίσθηκε ο Κάρλος Αντρέ.
Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Σταματίου επέλεξε το σύστημα 4-4-2.
Γκολκίπερ ο Καραογλανίδης, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Χατζόγλου, αριστερά ο Κουρούπης, στο κέντρο αυτής ο Παλάσκας με τον Νεμάνια, στα χαφ ήταν από δεξιά οι Λαμπάκης, Ιβανίδης, Χαρμανάς, Μπαξεβάνος (μετά το 35’ αγωνίσθηκε ως σέντερ φορ) και στην επίθεση ο Μοσχάκης με τον Καράμπελα.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ 1-0 ΣΤΟ 28’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στο 11’ ένα μακρινό σουτ του Γεωργίου δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ Καραογλανίδη, ενώ δυο λεπτά αργότερα στο 13’ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο πορτιέρο της Αναγέννησης μπλόκαρε την μπάλα.
Ο Άκης Γεωργίου στο 28’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Όμο από αριστερά επιχείρησε την σέντρα, ο Φελίπε Ντε Πάουλα τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον επιθετικό του Τυρνάβου, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
ΔΙΠΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΦΤΗ
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση έχασαν στο 33’ οι φιλοξενούμενοι, όταν αρχικά ο Μπαξεβάνος έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή και πλάγια με τον Πρίφτη να αποκρούει σωτήρια την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης σε νέο σουτ έξω από την περιοχή αυτή την φορά με τον Μοσχάκη, ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 34’ σε σουτ του Φελίπε Ντε Πάουλα ο Καραογλανίδης απέκρουσε την μπάλα.
ΔΥΟ ΚΑΛΈΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 10’ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
Ο Τύρναβος είχε δυο καλές στιγμές στο ξεκίνημα της επανάληψης, την πρώτη στο 49’ όταν ο Γεωργίου δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην περιοχή των Γιαννιτσών, ενώ στο 51’ σε σέντρα του Φελίπε Ντε Πάουλα, ο Κουρούπης σχεδόν πάνω στην γραμμή με κεφαλιά έδιωξε σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΟΥΤ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στο 72’ ο σκόρερ και καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Άκης Γεωργίου επιχείρησε δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Καραογλανίδη.
Και στο 79’ σε σέντρα του Κάρλος Αντρέ από αριστερά, ο Σκούπρας έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Γιαννιτσών και κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης χωρίς επιτυχία, ενώ ο Τύρναβος αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε στις αντεπιθέσεις να σημειώσει και ένα δεύτερο τέρμα.
Η ουσία είναι ότι μετά από δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Γάζωρο και Πιερικό επέστρεψε στις νίκες και πλέον στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου θα πάει για το πρώτο εκτός έδρας διπλό στην Κατερίνη με τον Βατανιακό, ομάδα που κέρδισε στο Αλκαζάρ με 3-0 αλλά τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άγγιξε το άριστα ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Βράκας (Εύβοιας), ο πρώτος επόπτης Γεώργιος Πασχαλίδης από τον ίδιο σύνδεσμο δεν απέφυγε τα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Σταύρος Ρουμπής (Εύβοιας) ήταν πολύ καλός 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας). Κίτρινη αντίκρυσε μόνο ο Νεμάνια των Γιαννιτσών στο 81’
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Ηλίας Καραγιάννης (62’ Μάγγος), Γεωργίου (89’ Πούτας), Τέλλος, Βαγκελή, Κουρτεσιώτης, Νταντίδης, Ροντρίγκο Μπάρος, Κάρλος Αντρέ, Ακίμ Όμο, Φελίπε Ντε Πάουλα (78’ Σκούπρας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Κώστας Σταματίου): Καραογλανίδης, Χατζόγλου, Νεμάνια, Κουρούπης, Ιβανίδης, Παλάσκας, Μπαξεβάνος, Χαρμάνας (46’ Αναστασίου), Μοσχάκης, Καράμπελας, Λαμπάκης.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ
* Το γκολ ο Γεωργίου το αφιέρωσε στον τραυματία συμπαίκτη του Χρήστο Ζυγκερίδη που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού. Μάλιστα ένα μπλουζάκι έγραφε «Ζυγκε περαστικά».
* Στο πνεύμα των εορτών κάποιος φίλος του Τυρνάβου ντυμένος Αϊ Βασίλης πέταξε μπάλες στην κερκίδα, λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ και στην κερκίδα όλα ήταν γιορτινά.
* Τον αγώνα παρακολούθησαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που ήταν μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Μπρέζα, ενώ στην κερκίδα των επισήμων είδαμε και τον δήμαρχο Τυρνάβου Νίκο Μαλάκο.
* Στο Αλκαζάρ και δυο πρώην συμπαίκτες της ΑΕΛ, ο Γιώργος Γκαλίτσιος με τον Αντώνη Τσιάρα, που είναι στην ομάδα της Ξάνθης.
* Αχώριστοι φίλοι ο πρώην μεγαλομέτοχος του Οικονόμου Τσαριτσάνης Γιάννης Τόλιος, με τον Θανάση Μιχαλούλη, που είδαν τον αγώνα από την θύρα 3 του σταδίου Αλκαζάρ. Οι παλιές... αγάπες δεν κρύβονται.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass