ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΣΛ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΠΛ ΚΑΙ ΣΔΠΛ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Λάρισα στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου

* Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:42
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με τα θέματα της διαιτησίας ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο «Imperial» το τριήμερο σεμινάριο ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΠΣΛ σε συνεργασία με τους ΣΔΠΛ και ΣΠΠΛ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πρόκειται για μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της διοίκησης της Ένωσης με στόχο να καθιερωθεί ως πανελλήνιος θεσμός και να καταστήσει τη Λάρισα επιμορφωτικό πόλο στην περιφέρεια με επέκταση και σε αγωνιστικού περιεχομένου εκδηλώσεις σε επίπεδο εθνικών συγκροτημάτων.
Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρεθέντες αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της προσπάθειας τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε με στόχο να γίνει θεσμός κυρίως στον τομέα των τμημάτων υποδομής, της προπονητικής και της διατροφής στις μικρές ηλικίες προκειμένου να γίνει γνωστό τους προπονητές το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά. Είναι θέμα διαπαιδαγώγησης αλλά και εκπαίδευσης ταυτόχρονα. Έχουμε εμπλουτίσει το τριήμερο των εκδηλώσεων με θέματα διαιτησίας προκειμένου όλοι οι διαιτητές μας -νέοι και παλαιότεροι -να διδαχθούν από τα δύο μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ.κ. Καλύβα και Μπριάκο. Θα υπάρχει φυσικά και μία εξαίρετη διαιτολόγος η κ. Έλενα Περπελέ ειδική στις μικρές ηλικίες, ενώ για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των εργασιών δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός προγράμματος η βία και ο ρατσισμός.
Ταυτόχρονα όμως δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ιατρικής (κακώσεις, πρώτες βοήθειες, προληπτική ιατρική κ.ά.) με ομιλητές εξαίρετους επιστήμονες και ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Όλο αυτό το τριήμερο των εκδηλώσεων θα κλείσει με την καθιερωμένη για την Ένωσή μας γιορτή του ποδοσφαιριστή μετά από την αγαστή συνεργασία που είχαμε με τους ΣΠΠΛ, ΣΔΠΛ και ΣΕΠΛ με την οποία θέλουμε να δείξουμε ότι στη Λάρισα είμαστε ενωμένοι, αγαπάμε το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε για το καλύτερο» επισήμανε ο κ. Γρηγορίου ο οποίος αναφέρθηκε και στις προθέσεις τις ΕΠΣΛ για το άμεσο μέλλον:
«Σαφώς στο γήπεδο που διαθέτει η πόλη μας- αν και είναι ιδιόκτητο δεν είχαμε ποτέ προβλήματα στην παραχώρηση – θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν κάποιοι αγώνες των Εθνικών μας συγκροτημάτων όπως κατά το παρελθόν αλλά το κυριότερο απ’ όλα για μας είναι τα φυτωριακά τμήματα. Έχουμε πάνω από 200 ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομής και είμαστε πρωτοπόρος Ένωση στον τομέα αυτόν. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο για να ανθίσει θα πρέπει να καλλιεργηθεί από τις μικρές ηλικίες εκεί είναι ο στόχος μας. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σαν ένα σεμινάριο-συνέδριο το οποίο σιγά-σιγά (αυτή τη στιγμή έχει έναν πανθεσσαλικό χαρακτήρα) να αποκτήσει Πανελλήνια μορφή. Φυσικά όλα δεν γίνονται αυτόματα αλλά θα το πετύχουμε σε βάθος χρόνου. Πάντα βέβαια σε συνεργασία με την ΕΠΟ».
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η χθεσινή πρώτη ημέρα του σεμιναρίου ξεκίνησε με τη διατροφολόγο κ. Ελένη Περπελέ η οποία ανέπτυξε το θέμα της διατροφής των διαιτητών ποδοσφαίρου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το σεμινάριο διαιτησίας ποδοσφαίρου με ομιλητές τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ.κ. Καλύβα (που αναφέρθηκε στο πέναλτι και τις πειθαρχικές παραβάσεις) και Μπριάκο (ο οποίος μίλησε για το οφ σάιντ).
Το «παρών» στη χθεσινή πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων έδωσαν πλην των προαναφερθέντων σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, του ΣΔΠΛ, του ΣΠΠΛ, τα μέλη της ΠΕ/ΕΠΣΛ και της ΕΔ/ΕΠΣΛ, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Παλάσκας και τα μέλη κ. κ. Μασούρας και Λέκκας, το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΚ κ. Σκούρας, ο γ. γραμματέας της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Ακτσιάλης και το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΘ κ. Κανούλης, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιριστές και άνθρωποι του ποδοσφαίρου.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η σημερινή δεύτερη ημέρα του τριήμερου σεμιναρίου της ΕΠΣΛ αφορά στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΩΡΑ 15.30΄ έως 17.00΄: Πρακτική προπονητικής στο γήπεδο «Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης», από τους προπονητές κ.κ. Χαρ. Ζελενίτσα και Βας. Καλαποθαράκο
ΩΡΑ 17.30΄ έως 18.15΄: Επάνοδος στο ξενοδοχείο και ομιλία της Διατροφολόγου κ. Έλενας Περπελέ με θέμα «Η διατροφή των Ποδοσφαιριστών»
ΩΡΑ 18.30΄ έως 21.00΄: Θεωρητική διδασκαλία με θέμα: «Προπόνηση σε αναπτυξιακές ηλικίες - μοντέλο προπόνησης», από τους προπονητές κ.κ. Χαρ. Ζελενίτσα και Βας. Καλαποθαράκο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass