ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΈΝΑ

Αντίθετος ο Φέτελ στην αλλαγή κανονισμών

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:28

 

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε παράλογη την αλλαγή κανονισμών, σύμφωνα με την οποία από το 2014 θα μοιράζονται οι διπλάσιοι βαθμοί σε οδηγούς και κατασκευαστές στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό "Sport Bild" ότι δεν βλέπει κάποια αξία στην αλλαγή. «Δύσκολα μπορείς να φανταστείς ότι, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, οι αναμετρήσεις ξαφνικά αξίζουν τους διπλάσιους βαθμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος Γερμανός και συμπλήρωσε: «Είναι παράλογη και τιμωρεί τους οδηγούς, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά σε ολόκληρη τη σεζόν. Εκτιμώ τις παλιές παραδόσεις στη Φόρμουλα Ένα και δεν καταλαβαίνω αυτόν τον κανονισμό». Υπενθυμίζεται ότι ο Φέτελ κατέκτησε φέτος τον τίτλο στους οδηγούς για τέταρτη φορά στην καριέρα του, τρεις αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν, ενώ τελείωσε τη χρονιά με εννέα διαδοχικές νίκες. Σύμφωνα με το ισχύον βαθμολογικό σύστημα της Φόρμουλα Ένα, ο νικητής ενός γκραν πρι παίρνει 25 βαθμούς, ενώ βαθμολογούνται οι πρώτοι δέκα οδηγοί σε κάθε αγώνα ως εξής: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Η αλλαγή αυτή, την οποία ανακοίνωσε χθες η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), μετά τη συνάντηση με το νέο όμιλο στρατηγικής της Φόρμουλα Ένα, τον οποίο συγκροτούν έξι ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της -πρωταθλήτριας στους κατασκευαστές- Red Bull, έχει δεχθεί δριμεία κριτική από τους φιλάθλους του αθλήματος στα κοινωνικά δίκτυα. Η FIA ανακοίνωσε ότι η αλλαγή του κανονισμού θα «μεγιστοποιήσει τη μάχη για το πρωτάθλημα έως το τέλος της διοργάνωσης», ωστόσο άλλοι αμφισβήτησαν την ανάγκη γι' αυτή τη διαφοροποίηση. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του παλαίμαχου οδηγού Φόρμουλα Ένα και σχολιαστή στο "Sky TV", Μάρτιν Μπραντλ, ο οποίος έγραψε στο "Twitter": «Οι διπλοί βαθμοί για το τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στη Φόρμουλα Ένα μοιάζουν με απάντηση σε μια ερώτηση που δεν έκανε κανένας. Επίσης, υποτιμάει την αξία των άλλων αγώνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA ανακοίνωσε χθες κι άλλες αλλαγές, οι οποίες έχουν ως εξής:

- Όριο κόστους

Υιοθετήθηκε η αρχή ενός ορίου παγκόσμιου κόστους. Το όριο αυτού θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015. Ένας όμιλος εργασίας θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνει τη FIA, εκπροσώπους από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και εκπροσώπους των ομάδων. Ο αντικειμενικός στόχος του ομίλου εργασίας θα είναι να έχουν εγκριθεί οι κανονισμοί έως το τέλος του 2014.

- Δοκιμές ελαστικών της Pirelli - Μπαχρέιν, 17-19 Δεκεμβρίου 2013

Η Επιτροπή της Φόρμουλα Ένα συμφώνησε σε μια αλλαγή των αθλητικών κανονισμών του 2013, με βάση την ασφάλεια, επιτρέποντας στον πάροχο ελαστικών της Φόρμουλα Ένα να διενεργήσει τριήμερες δοκιμές στο Μπαχρέιν από τις 17 ως τις 19 Δεκεμβρίου 2013. Όλες οι ομάδες της Φόρμουλα προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στις δοκιμές και έξι αποδέχθηκαν: Red Bull, Μερτσέντες, Φεράρι, ΜακΛάρεν, Force India και Toro Rosso.

- Αριθμοί οδηγών

Θα ζητηθεί από τους οδηγούς να επιλέξουν τον αγωνιστικό αριθμό τους, μεταξύ του 2 και του 99, για τη διάρκεια της καριέρας τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα Ένα της FIA. Το νούμερο 1 θα κρατηθεί για τον νυν παγκόσμιο πρωταθλητή, εάν επιλέξει να το χρησιμοποιήσει. Εάν περισσότεροι του ενός οδηγοί επιλέξουν το ίδιο νούμερο, προτεραιότητα θα δοθεί στον «πιλότο», ο οποίος τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της προηγούμενης χρονιάς.

- Νέες ποινές

Συμφωνήθηκε η αρχή ποινής πέντε δευτερολέπτων για παραβάσεις ήσσονος σημασίας. Το σε ποια μορφή θα εφαρμοστεί μια τέτοια ποινή θα συζητηθεί με τις ομάδες της Φόρμουλα Ένα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένας νέος κανονισμός για το 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass