ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ «ΤΡΕΛΑ» ΔΙΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΚΟΠΟ

Σκοτία – Λάρισα ... ποδηλατώντας

* ΜΕ 100 ΕΥΡΩ, ΣΕ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ 100 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ 10.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ Η ΚΥΠΡΟΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20
Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Έβαλαν στην τσέπη τους 100 ευρώ ο καθένας. Αποφάσισαν να περάσουν από 100 σημεία της Ευρώπης και να φωτογραφηθούν σε αυτά. Σε 100 ημέρες είπαν πως αν ξεκινήσουν από το Νταντί της Σκοτίας θα φτάσουν στην Κύπρο για έναν ιερό σκοπό και όπως όλα δείχνουν το έχουν πετύχει.
Ο Αλέξανδρος Ιωάννου, ο Γιάννης Πασχάλης και ο Δημήτρης Διογένους δεν ήταν φίλοι. Ούτε καν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Κανένας με κανέναν. Αποφάσισαν όμως να ταξιδέψουν τόσο περίεργα μαζί. «Δεμένοι» όμως τώρα σαν αδέρφια, πέρασαν από τη Λάρισα και αφού πήραν λίγες δυνάμεις φεύγουν σήμερα για τη συνέχεια του περίεργου ταξιδιού τους. Η «Ε» τους συνάντησε στην οδό Ηπείρου και αφού εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα νέα... ΑΤΜ γάλακτος κατέθεσαν μερικές εμπειρίες τους από το σπάνιο αυτό εγχείρημά τους.
*Λοιπόν παιδιά πόσα λεφτά σας έμειναν;
- Ούτε σεντ... Τα εκατό ευρώ τα φάγαμε μέσα σε λίγες ημέρες (γελάνε). Τώρα κινούμαστε με ό,τι έχει ευχαρίστηση να δώσει ο καθένας. Πάντως εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε πάνω από 100.
* Και πού μένετε τα βράδια;
- Έχουμε σκηνή. Την ανοίγουμε κάθε βράδυ σε κάποιο σημείο που διαλέγουμε. Το άσχημο είναι πως τα σλιπινγκ μπανγκ μας είναι ακόμα βρεγμένα.
* Τι τρώτε;
- Έχουμε ένα γκαζάκι μαζί μας. Αγοράζουμε μακαρόνια και μερικά άλλα τρόφιμα και μαγειρεύουμε εκεί ό,τι μπορούμε. Το πρωί κάνα σαντουιτσάκι και πολλά μπισκότα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
* Τι σκοπό έχει όλο αυτό; Για ποιο λόγο το κάνετε;
- Ο σκοπός μας είναι διπλός. Πρώτον είναι το γεγονός πως θέλουμε να αποδείξουμε πως σε περίοδο κρίσης δεν πρέπει να μιζεριάζουμε. Χρειάζεται θετική σκέψη από όλους. Αν υπάρχει διάθεση τότε όλα γίνονται και όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Από την άλλη προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους ανθρώπους να εμπνευστούν από την προσπάθειά μας και να βοηθήσουνε με όσα χρήματα μπορούν το ίδρυμα «Ένα όνειρο, μια ευχή» που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο.
* Τι σχέση είχατε με την ποδηλασία; Είστε αθλητές;
- Όχι, κανένας μας. Παλιότερα ήμασταν σε κάποιο σύλλογο στην Κύπρο αλλά τώρα δεν έχουμε καμία σχέση σαν αθλητές.
* Τα ποδήλατά σας έχουν κάτι το ιδιαίτερο θέλω να πιστεύω.
- Το ένα είναι ένα απλό mountain bike, το άλλο ένα ταχύτητας και το τρίτο είναι φτιαγμένο στο χέρι, κομμάτι – κομμάτι. Σε πληροφορούμε πως δεν έχει κανένα τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι πολύ απλά ποδήλατα. Όταν ξεκίνησα (μιλούσε ο Αλέξανδρος) από τη Σκοτία όλοι μου έλεγαν πως δεν πρόκειται να με βγάλει αυτό το ποδήλατο (το φτιαγμένο στο χέρι από μεταχειρισμένα εξαρτήματα). Να όμως που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις τα κατάφερε.
* Από δυσκολίες πώς ήταν ο δρόμος; Υπήρξε στιγμή που είπατε να τα παρατήσετε;
- Μεγαλύτερη δυσκολία ήταν οι καιρικές συνθήκες. Βρήκαμε πολλά χιόνια στον δρόμο, ειδικά στη Σλοβενία ο καιρός ήταν χάλια. Αυτό ήταν κυρίως το πιο δύσκολο κομμάτι. Υπήρχαν στιγμές που βράδιαζε και το κρύο σε τρυπούσε και αναρωτιόμασταν «πού πάμε;». Κι όμως σφίξαμε τα δόντια μας και τα καταφέραμε. Όλοι μας είχαμε από μια στιγμή που λυγίσαμε αλλά το ξεπεράσαμε. Δεν είναι ανθρώπινο αν δεν την περάσεις αυτή τη στιγμή. Οι άλλοι δύο φυσικά και γελούσαν όταν συνέβαινε στον τρίτο της παρέας.
* Πόσα χιλιόμετρα κάνετε την ημέρα;
- Αναλόγως τον καιρό και την κούρασή μας. Υπήρξαν μέρες που κάναμε μόλις 20 και μέρες που κάναμε 100 και πάνω. Όλα ήταν σχετικά.
* Και τι γεύση σας αφήνει όλη αυτή η διαδρομή τελικά;
- Μας άλλαξε τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής. Αλήθεια και δεν το λέμε για να εντυπωσιάσουμε. Είναι γεγονός και πραγματικά ελπίζουμε να μας κάνει και καλύτερους ως ανθρώπους. Ένα ταξίδι ζωής...
ΤΗE THREE HUNDREDS CLUB
Με χιλιάδες φίλους και πολλούς υποστηρικτές η ομάδα “The Three Hundreds” καταφέρνει τα τραβήξει τα βλέμματα πολλών σε όλη την Ευρώπη. Στην αντίστοιχη σελίδα τους στο Facebook μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το ίδρυμα για το οποίο τρέχουν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass