ΣΤΟ ΗΜΙΦΩΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΧΘΕΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΝΤΡΕ

Έκανε τη... νύχτα μέρα!

* ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΚΑΒΑΛΑ 4-2 * ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙ...

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2013 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:14
 
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Εκπληκτικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να... δούνε χθες οι 1000 περίπου φίλαθλοι που αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου ο ψυχωμένος Τύρναβος 2005 επικράτησε της αξιόμαχης Καβάλας, με σκορ 4-2, στην 10η αγωνιστική της Football League.
Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, καθώς οι «Αργοναύτες» που έχαναν 1-0 στο 8΄, ισοφάρισαν στο 13΄ σε 1-1, προηγήθηκαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου 1-2 και γρήγορα οι Τυρναβίτες με τον Πορτογάλο Κάρλος Αντρέ που πέτυχε δυο γκολ έκαναν το 3-2 για να διαμορφώσουν λίγα λεπτά πρν το φινάλε το τελικό αποτέλεσμα.
Παραφωνία στη συναρπαστική αναμέτρηση ήταν το γεγονός ότι από το 50’ και μετά έπεσε σκοτάδι και ο κόσμος αρκετές φορές φώναζε «έληξε, έληξε», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πίνακας του 4ου διαιτητή ήταν πολύ πιο φωτεινός από ό,τι ο αγωνιστικός χώρος, κατά τη διάρκεια που γίνονταν οι αλλαγές. Είναι σίγουρα κατανοητό ότι με την υπάρχουσα οικονομική κρίση, οι προβολείς δεν είναι εύκολο να ανάβουν σε απογευματινά παιχνίδια, διότι το κόστος με το ρεύμα είναι υψηλό όμως θεωρούμε αδιανόητο στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Football League, να διεξάγονται παιχνίδια μέσα στο ημίφως, σε μια χώρα που μπορεί να ταλανίζεται από χιλιάδες προβλήματα, αλλά από την άλλη έχει προκριθεί η εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Και τέτοιες εικόνες αναμφισβήτητα δεν μπορούν να σχολιασθούν παρά αρνητικά ανεξαρτήτως το ποιος φταίει, διότι μέσα σε δυο ώρες μια ή δυο φορές τον μήνα που θα διεξαχθούν παιχνίδια, το κόστος για να ανάψουν οι προβολείς-έστω για μισή ώρα-θεωρούμε ότι δεν θα είναι υπερβολικό με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ
Στο παιχνίδι ο Τύρναβος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου χωρίς να εντυπωσιάσει είχε ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα, ενώ στο γκολ που δέχθηκε υπήρξε σύγχυση στην αμυντική του γραμμή.
Από την αρχή οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στην Καβάλα, που αρχικά προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της.
1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΟ 8΄
Ο Τύρναβος προηγήθηκε στο 8΄, όταν ο Σκούπρας επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, ο γκολκίπερ Γιαννίκογλου έκανε άστοχη έξοδο και ο πολύ καλός Βασίλης Σαχινίδης που πήρε το...ριμπάουντ, με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
Προηγουμένως στο 7’, σε παράλληλη σέντρα του Πάλλα από δεξιά, ο Αλεξίου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να τη βρει και κατέληξε άουτ.
ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΟ 13΄ΣΕ 1-1
Η Καβάλα... απάντησε άμεσα στο γκολ του Τυρνάβου, καθώς στο 13΄ ο δραστήριος Πάλλας ξέφυγε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΟΥΛΑ
Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση στο 23΄, ο Φελίπε Ντε Πάουλα με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ
Τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στο 42΄, από πάσα του Μπάρος ο Όμο έπιασε το σουτ και ο Γιαννίκογλου πετάχθηκε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.
Στο 43΄ σε γύρισμα του Όμο δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να την προωθήσει στα δίχτυα και στη συνέχεια της φάσης βρέθηκε στο έδαφος ο Κάρλος Αντρέ, χωρίς όμως να σημειώσει παράβαση ο διαιτητής, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Τυρνάβου.
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Στην επανάληψη ο Τύρναβος είχε ραντεβού στα...τυφλά με τη νίκη, όμως αποδείχθηκε ότι έβλεπε ιδανικά και κατάφερε να «κλέψει» τους τρεις βαθμούς.
Πάντως στο 54΄ είχαμε ψυχρολουσία, καθώς ο Αρσε εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Ντάλλα, που ενώ ετοιμαζόταν να την μπλοκάρει, την είδε εμβρόντητος να καταλήγει στην αριστερή του γωνία και να γίνεται έτσι το 1-2.
Πριν καλά-καλά όμως χαρούν το γκολ οι «Αργοναύτες», στο 56΄ σε αντεπίθεση του Τυρνάβου, ο Κάρλος Αντρέ εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα και με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 πανηγυρίζοντας έξαλλα.
Στο 64΄ο Σαχινίδης επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά και ο Κάρλος Αντρέ που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με εντυπωσιακή προβολή έκανε το 3-2.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος στο 80΄, πάλι από αριστερά ο Βανγκελή έβγαλε τη σέντρα και ο Άκης Γεωργίου που είχε περάσει σαν αλλαγή, με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Στο 84΄ ο Κουρέλλας κέρδισε την μπάλα από λάθος στον χώρο του κέντρου, τροφοδότησε δεξιά του τον Καπνίδη που έκανε το πλασέ και με τα πόδια ο Ντάλλας απέτρεψε το 4-3.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Τύρναβο καλύτεροι ήταν οι Σαχινιδης, Κάρλος Αντρέ, Βανγκελή και Μπάρος, ενώ από την Καβάλα οι Πάλλας, Ντουτσαρίδης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Παναγιώτη Κοεμτζίδη(Πιερίας) που είχε βοηθούς τον Χρήστο Καραμπούλας (Πιερίας), Κωνσταντίνο Πετρόπουλο (Θεσσαλίας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο Μανώλης Σκουλάς(Θεσσαλίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Βανγκελή (34΄), Ροντρίγκο Μπάρος (72΄), Ντουτσαρίδης (50΄), Καπνίδης (70΄), Αλεξίου (90 +1).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Άγγελος Διγκόζης): Ντάλλας, Σκούπρας, Γκαλίτσιος, Τέλλος, Βανγκελή, Σαχινίδης(86΄Τσούκαλος), Νταντίδης, Ροντρίγκο Μπάρος, Κάρλος Αντρέ, Ακιμ Όμο(57΄Γεωργίου), Φελίπε Ντε Πάουλα(67΄λ.τ. Μάγγος).
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ(Σίμος Ανθουλάκης): Γιαννίκογλου, Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Αρσε(66΄Παπαδόπουλος),Ρεβυθόπυλος, Γκαρακλίδης, Αλεξίου, Καζαντζίδης(82΄Μαυρίδης), Χόρτσας, Κουρέλλας, Πάλλας(63΄λ.τ.Καπνίδης).
ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΑΒΑΛΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον αγώνα η Καβάλα κατέθεσε ένσταση για τον αγώνα λόγω της συσκότισης που υπήρχε, από τη μη λειτουργία των προβολέων. Αναμένεται όμως ότι δεν θα έχει καμία τύχη, καθώς ο άρχοντας του αγώνα, διαιτητής κ. Κοεμτζίδης θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής της αναμέτρησης και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά.
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Υγρασία και κρύο είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί λίγος κόσμος αυτή τη φορά στο στάδιο Αλκαζάρ.
*Ο Χρήστος Αλεξίου που αγωνίσθηκε με την Καβάλα, στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της τυρναβίτικης ομάδας.
*Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Κώστας Σκούπρας για τον Τύρναβο και ο Ντουτσαρίδης για την Καβάλα.
*Γλύκανε τους εκπροσώπους του Τύπου πριν τον αγώνα ο Ανδρέας Νικούλης από το Ράδιο Ελασσόνα, για την ονομαστική του εορτή.
*Παρών στην κερκίδα ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος.
*Μετά το 50΄ ήταν δύσκολο κάποιος να δει παιχνίδι λόγω της μουντής ατμόσφαιρας και γενικά του σκότους που υπήρχε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass