ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «KIDS’ ATHLETICS»

Ο στίβος πήγε πλατεία…

ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2013 22:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:14
 
Του Σωτ. Κέλλα
Ο στίβος πήγε πλατεία τη χθεσινή μέρα και συγκεκριμένα Κεντρική πλατεία δίνοντας ζωή σε μια κρύα μέρα στην πόλη της Λάρισας αφού δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν στη Λάρισα μέσω του Πελασγού και τη στήριξη του ΟΠΑΠ.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
Για το πρόγραμμα αυτό ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Κουτσιώρας δήλωσε: «Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόλησή τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics. Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες στοιχείων για τη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά)».
Να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου, β) τις ρίψεις, γ) τα άλματα και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.
Για το μπαράζ εκδηλώσεων που κάνει ο Πελασγός ο πρόεδρος Ηλίας Καφφές μας είπε ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια η Λάρισα να ξαναβγάλει πρωταθλητές υψηλού επιπέδου όπως έκανε πριν μερικά χρόνια γιατί πάντα ο στίβος είχε πρωτοποριακό ρόλο στον αθλητισμό της πόλης. Και το έργο που ξεκίνησε θα φανεί σύντομα ενώ πλέον οι κοινωνικές εκδηλώσεις του συλλόγου ήδη από εκατοντάδες Λαρισαίους γίνονται αποδεκτές και συμμετέχουν σε αυτές. Ήρθε η ώρα του στίβου ξανά στην πόλη της Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass