ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

«Έσπασε το ρόδι» ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:05
 
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
 
Το 3-0 μέσα στη Χάλκη ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν το ρόδι στο έκτο παιχνίδι «εκτός των τειχών» ενώ στα υπόλοιπα πέντε έχουν μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα των Φαρσάλων ίσως χρειαστεί κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περίοδου του Ιανουαρίου να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον ο Λίταινας μετά από συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους του συλλόγου στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του (τίποτα ωστόσο δεν είναι σίγουρο ακόμη καθώς αναμένεται η απάντηση του ποδοσφαιριστή) και δεύτερον επειδή ο Μπένος βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Πανιωνίου και του Εργοτέλη και τα Χριστούγεννα πρόκειται να δοκιμασθεί στις προαναφερόμενες ομάδες που σημαίνει ότι αν ικανοποιήσει θα αποτελέσει παρελθόν για τον Αχιλλέα. Έτσι λοιπόν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα θέματα των δύο προαναφερόμενων παικτών και με δεδομένη την αποχώρηση του Ζαφείρη (σέντερ φορ) είναι πολύ πιθανό οι «κιτρινόμαυροι» να χρειαστεί τον Ιανουάριο να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή.
*Με τα επτά γκολ επί του Απόλλωνα η Δήμητρα Γιάννουλης άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα της καλύτερης επίθεσης. Οι «πράσινοι» έχουν την πιο αποτελεσματική γραμμή κρούσης με 39 τέρματα, δέκα δηλαδή περισσότερα από τον δεύτερο καλύτερο επιθετικά Ηρακλή Χάλκης.
*Στην άμυνα ο πρωτοπόρος της Α’ ΕΠΣΛ Φαλανιακός διατηρεί τα σκήπτρα αφού είναι η μοναδική ομάδα με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (8) στο παθητικό του.
*Μετά και τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστική τρεις σερί νίκες μετρά η Δόξα Βλαχογιαννίου και τρεις σερί ήττες ο Απόλλωνας Λάρισας.
*Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κέρδισαν έδαφος η Δήμητρα Γιάννουλης και ο Ηρακλής Λάρισας, ενώ υποχώρησαν οι Ηρακλής Χάλκης, ΠΑΟΛ Αβέρωφ και ΑΕΔ Νίκαιας. Στην χαμηλές θέσεις κερδισμένοι βγήκαν Ομορφοχώρι και Καλοχώρι, ενώ υποχώρησαν οι Σμόλικας, Παραπόταμος, Απόλλων και Μύτικας/Όλυμπος.
*Η απουσία των Άρη και Γιάννη Καπετάνιου από το τελευταίο παιχνίδι της Δόξας Ομορφοχωρίου οπωσδήποτε δεν πέρασε απαρατήρητη και συνδέεται άμεσα με ένα εσωτερικό πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του Άρη Καπετάνιου με τον προπονητή Μάκη Αλεξούδη στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας.
Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο του συλλόγου προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να εκτονωθεί η κατάσταση. Από τη συνάντηση των δύο πλευρών θα εξαρτηθούν πολλά.
*Στην Α1 Ερασιτεχνική ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων διατήρησε το αήττητο της έδρας (μαζί με τη Δάφνη Γλαύκης είναι οι δύο ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν ηττηθεί στο γήπεδό τους), ενώ η Αστραπή Ν. Πολιτείας παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα εκτός έδρας. Η τελευταία ισοπαλία στην Αμυγδαλέα ήταν το πρώτο «στραβοπάτημα» για την Αστραπή μακριά από το γήπεδό της αφού στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια μετρούσε ισάριθμες νίκες.
*Ο Λαρισαϊκός πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο «σπίτι» του, ενώ ο Ροδιακός πέτυχε την τρίτη σερί νίκη. Τρία διαδοχικά τρίποντα μετρά και ο Δαμασιακός. Αντίθετα ο Τοξότης στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει ισάριθμες ήττες.
*Οι σκόρερ:
Μετά και την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής σε Α’ και Α1 ΕΠΣΛ οι πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ ανά κατηγορία διαμορφώθηκαν ως εξής:
Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
15 γκολ: Πατσιωτός (Γιάννουλη).
13 γκολ: Λιόλιος (Βλαχογιάννι)
9 γκολ: Δαλαμπύρας (Φιλοκτήτης), Μπούκας (Νίκαια)
8 γκολ: Σπανός (Γιάννουλη)
7 γκολ: Μανακούσιος Δ. (Φαλανιακός), Κουσιώρας Ν. (Χάλκη), Μπαρούτας (Σμόλικας)
6 γκολ: Γαρυφαλλόπουλος, Σβερκούλης (Νίκαια), Φουσίκας (Ηρακλής).
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
19 γκολ: Φούντας (Αγ. Ανάργυροι)
14 γκολ: Μπουκουβάλας (Δαμασιακός).
12 γκολ: Τσανάς (Τοξότης)
11 γκολ: Σαμαράς (Δήμητρα)
10 γκολ: Καζάνι (Ραχούλα), Βιλανάκης Μ. (Νίκη)
9 γκολ: Μπουνές (Δαμασιακός), Στ. Τσαπράζης (Βούναινα).
8 γκολ: Τσακμακίδης (Αστραπή)
7 γκολ: Βενέτης (Αγ. Ανάργυροι), Στ. Σουγλής (Δολιχιακός), Αλεξανδρίδης (Συκούριο), Καψούρης (Αμυγδαλέα).
6 γκολ: Αποστόλου, Καλτσάς (Αστραπή), Βράκας (Γλαύκη), Πικούλης (Συκούριο).
 
Α.Γ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass