ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

Ταξιδεύοντας με τον ΕΟΣ Λάρισας

ΣΕ ΟΛΥΜΠΟ, ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΝΟΥΝΤΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2013 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:56
 Τρεις υπέροχες εκδρομές - αναβάσεις πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΣ Λάρισας.
Πριν λίγες ημέρες ο ΕΟΣ Λάρισας και η Υπαίθριος Ζωή, πραγματοποίησαν από κοινού ανάβαση στον Όλυμπο. Μεγαλειώδης η συμμετοχή των ορειβατών, περισσότερα από 110 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη. Νωρίς το πρωί οι ορειβάτες με δυο λεωφορεία γεμάτα και άλλοι με Ι.Χ. επιβατικά, ξεκίνησαν με προορισμό από το Λιτόχωρο τη θέση Πριόνια (υψ. 1.100 μ.) του Ολύμπου. Από τη θέση αυτή και από την αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στο καταφύγιο Ζολώτα ξεκίνησε η ανάβαση για το Λιβαδάκι υψ. 2.100 μ. Σε λίγη ώρα και σε μεγάλη απόσταση του μονοπατιού σχηματίστηκε μια ατέλειωτη ανθρώπινη ουρά από ορειβάτες.
Αφήνοντας το κεντρικό μονοπάτι από τα Πριόνια η πορεία συνέχιζε προς Μαυρόλογγο, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού και κάτω από τις κορφές του Πάγου και Καλόγερου. Η διαδρομή στην αρχή σε δάσος οξιάς στη συνέχεια σε δάσος πεύκου και πιο ψηλά με τα τεράστια ρόμπολα ήταν πανέμορφη. Καταλήγοντας στο Λιβαδάκι, η θέα προς τον Όλυμπο και προς τη θάλασσα σαν από αεροπλάνο συναρπαστική και μαγευτική. Από το Λιβαδάκι και μετά από αρκετή ξεκούραση απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θέα ξεκίνησε η επιστροφή για τα Πριόνια. Η κατάβαση όντας πιο εύκολη σου έδινε την ευκαιρία να θαυμάσεις ακόμη περισσότερο τα τοπία του ορεινού όγκου του Ολύμπου. Λίγο πριν βραδιάσει ολοκληρώθηκε η επιστροφή όλων των ομάδων των ορειβατών και ήταν έκδηλη η ικανοποίησή τους. Ακολούθησε η επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για τη Λάρισα.
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ «ΒΑΡΝΟΥΝΤΑΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ» 
Επίσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας πραγματοποίησε ορειβατική εξόρμηση στον Βαρνούντα και στο Νυμφαίο.
Αφετηρία της εξόρμησης το χωριό Πισοδέρι δίπλα από το χιονοδρομικό Βίγλας Φλώρινας. Το πρωί ξεκίνησε η ανάβαση-διάσχιση από το Χ/Κ Βίγλας 1640 μ. προς την κορυφή Μπέλα Βοντα 2160 μ.. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, ηλιοφάνεια παντού και καλή ορατότητα. Η θέα από τις ράχες και τις κορυφές προς τις επιβλητικές λίμνες των Πρεσπών μαγευτική. Ακόμη από ψηλά αντίκριζες τον Όλυμπο, τον Σμόλικα, όλα τα βουνά της Πίνδου, το Καϊμακτσαλάν, το Βέρμιο και τα Πιέρια. Μετά από πορεία 7 περίπου ωρών η ομάδα των ορειβατών έφτασε στο γραφικό χωριό Άγ. Γερμανός (υψ. 1.040 μ) λίγο πιο πάνω από τις λίμνες Πρεσπών. Ακολούθησε μετά μια σύντομη επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλίου στη λίμνη Μικρή Πρέσπα.
Τη Δευτέρα πρωί η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε για το χωριό Δροσοπηγή 14 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας, στους πρόποδες του Βιτσίου, σε υψόμετρο 920 μ. Από τη Δροσοπηγή ξεκίνησε η ανάβαση σε μονοπάτι μέσα από δάσος οξιάς με τα καταπληκτικά φθινοπωρινά του χρώματα, για να καταλήξει μετά από πορεία 3,5 ωρών στο πανέμορφο και μοναδικό χωριό το Νυμφαίο. Ακλούθησε ξενάγηση στο χωριό και επίσκεψη στο Καταφύγιο Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Μετά και από λίγη ξεκούραση ήρθε η ώρα της αναχώρησης για τη Λάρισα και το τέλος μιας πολύ ωραίας ορειβατικής εξόρμησης που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους συμμετείχαν.
 
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΣΤΟ «ΠΗΛΙΟ» 
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ορειβατών τη διάσχιση Μακρυνίτσα – Πουρί στο βόρειο Πήλιο. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Μακρυνίτσας με κατεύθυνση ανατολικά στο Αιγαίο και τερματισμό στο χωριό Πουρί. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, ηλιοφάνεια παντού και καλή ορατότητα. Διασχίζοντας το βουνό ανάμεσα σε δάση από οξιές και καστανιές μεθούσες στα φθινοπωρινά χρώματα ατενίζοντας τη θέα του Παγασητικού και ανατολικά του Αιγαίου πελάγους. Μετά από πορεία 7,5 και πλέον ωρών, διανύοντας απόσταση 21 χλμ., όλη η ομάδα των ορειβατών έφτασε στο γραφικό και με θέα το Αιγαίο χωριό Πουρί. Μετά από λίγη αλλά απαραίτητη ξεκούραση στο Πουρί και μόλις άρχισε να νυχτώνει, ήρθε η ώρα της αναχώρησης για τη Λάρισα και το τέλος μιας ακόμη πολύ ωραίας ορειβατικής εξόρμησης με τον ΕΟΣ Λάρισας.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass