ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ταλέντα από τα... θρανία

* ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ * ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΕΣΚΑΘ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 22:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:56
 Του Κ. Γκιάστα
 
Μια νέα δεξαμενή ταλαντούχων παικτών δημιουργείται πλέον και επίσημα για το μπάσκετ. Σύμφωνα με έγγραφο που στάλθηκε από την ΕΟΚ προς όλες τις Ενώσεις (και φυσικά προς την ΕΣΚΑΘ) θα μπορούν οι προπονητές και τα σωματεία να εισέρχονται σε σχολικές μονάδες με σκοπό την παρουσίαση και προβολή του αθλήματος του μπάσκετ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον να κάνουν μια συνεχή χαρτογράφηση των ταλέντων ολόκληρου του νομού και να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τους υποψήφιους αθλητές.
Σίγουρα πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία για τα σωματεία της Λάρισας που θα μπορούν μέσω της ΕΣΚΑΘ να ειδοποιήσουν πλέον ποια Σχολεία θέλουν να επισκεφτούν και να πάρουν μια... γεύση από τι ταλέντα υπάρχουν.
Πιο συγκεκριμένα από την ΕΟΚ στάλθηκε στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ το παρακάτω έγγραφο: «Μετά το υπ΄ αριθμ. 166507/Γ2 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε ποιοι προπονητές και σωματεία επιθυμείτε να εισέρχονται στις σχολικές μονάδες της περιφέρειάς μας με σκοπό την παρουσίαση και προβολή του Ολυμπιακού Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης».
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στάλθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και επί της ουσίας ανοίγει το... δρόμο προς τα σχολικά ταλέντα του μπάσκετ και επίσημα είναι το εξής: «Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 467/09-10-2013 έγγραφό σας και σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 1000/Α/γ4/31-10-2013 εισήγηση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, σας γνωρίζουμε ότι:
Επιτρέπουμε την είσοδο του κ. Γεώργιου Ροζακέα, προπονητή καλαθοσφαίρισης, και σε εκπροσώπους του συλλόγου «Α.Ε.Μ. Πολύβιος», σε σχολικές μονάδες Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεγαλόπολης για το σχολικό έτος 2013 - 2014, με σκοπό την παρουσίαση και προβολή του Ολυμπιακού Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης.
Προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε το παρακάτω πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις:
Α) Οι επισκέψεις του κ. Γεώργιου Ροζακέα και των εκπροσώπων του συλλόγου «Α.Ε.Μ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ» να πραγματοποιηθούν μετά από συνεννόηση με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.
Β) Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος να παρίστανται εκπαιδευτικός ορισμένος από τον Διευθυντή του σχολείου.
Γ) Οι συμμετέχοντες μαθητές - τριες σε τυχόν αθλητικές δοκιμασίες να έχουν τη σύμφωνη γνώμη (ενυπόγραφη δήλωση) των γονέων τους με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής τους από ιατρικής πλευράς.
Δ) Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει, χωρίς την προώθηση διαφημιστικού υλικού.
Παρακαλείται ο διευθυντής της Διεύθυνσης Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας να ενημερώσει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του».
ΕΙΔΕ ΤΑ ΛΑΡΙΣΙΝΑ ΤΑΛΕΝΤΑ Ο ΜΥΡΙΤΖΗΣ
Χθες, εν τω μεταξύ, στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο προπονητής Αντώνης Μυριτζής είδε περίπου 40 Λαρισαίους αθλητές που είναι γεννημένοι τα έτη 1999 - 2000 και 2001. Την Τετάρτη θα ανακοινώσει τους 20 αθλητές που θα συνεχίσουν τις δοκιμές και συνολικά θα προπονηθούν μαζί με άλλους τόσους απ΄ όλη τη Θεσσαλία υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Δοξάκη.
Τελικός στόχος αυτής της επιλογής είναι να βγει ένας ικανοποιητικός αριθμός ατόμων από την Θεσσαλία με σκοπό να πάνε αρχικά στην προσυγκέντρωση της Καλαμάτας (45 συνολικά απ΄ όλη την Ελλάδα) και εν συνεχεία να αποτελέσουν τις μικρές εθνικές ομάδες.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass