Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΝΕ ΣΤΟ 26’ ΜΕ 2-0 ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 2-2 ΜΕ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Δημοσίευση: 11 Νοε 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:49
 
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Σ’ ένα παιχνίδι που είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή κ. Παπαργυρίου (ΕΠΣ Πιερίας) ο Δωτιέας Αγιάς αν και καλύτερος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Νάουσα χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει φέτος για αξιοπρεπή παρουσία και παραμονή στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ο άρχοντας της αναμέτρησης δυστυχώς, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε μετά το τέλος του παιχνιδιού και ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς Σωτήρης Αντωνίου, κατάφερε να αδικήσει και τις δύο ομάδες όταν στο 88’ έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι στον Τσατσαλίδη, ενώ στις καθυστερήσεις (90’+3’) «εφηύρε» ένα άλλο πέναλτι προφανώς για να διορθώσει το προηγούμενο λάθος του.
Ο Δωτιέας Αγιάς τελικά απέφυγε το βατερλό χάρη στο πάθος, το αγωνιστικό πείσμα και τη μαχητικότητα των παικτών του, κάτι που αναγνωρίστηκε από τους 400 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο και οι οποίοι καταχειροκρότησαν στο τέλος του παιχνιδιού τους ποδοσφαιριστές του Σωτήρη Αντωνίου.
Αγωνιστικά οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα λάθη τους στην άμυνα και κάποιες στιγμές ολιγωρίας. Η Νάουσα βρέθηκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με 2-0 μετά από δύο τραγικά λάθη της αριστερής πλευράς της άμυνας του Δωτιέα (στο 3’ και στο 26΄), ενώ στην επανάληψη σε δύο ακόμα φάσεις στο 57’ και στο 61’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες και πάλι από στιγμές ολιγωρίας των αμυντικών των γηπεδούχων. Αντίθετα σε ό,τι αφορά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας ήταν πολύ καλή και παραγωγική (με δύο τέρματα), ο Βαλαώρας έβαλε ξανά μέσα στο παιχνίδι τον Δωτιέα με το γκολ στο 53’, ωστόσο οι πολλές χαμένες ευκαιρίες θα μπορούσαν να είχαν δώσει μια καλύτερη εξέλιξη για τον Δωτιέα στο παιχνίδι.
Τελικά η υπερπροσπάθεια των παικτών της Αγιάς απέδωσε καρπούς και η ομάδα έστω στις καθυστερήσεις (90’+3’) πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας αποφεύγοντας έτσι μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3’: Ο Γασπαράτος δέχεται την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά φρουρείται από τον Τσιανάκα και πασάρει δεξιά στον ξεμαρκάριστο στην πλάτη της άμυνας Συμπεθέρη ο οποίος με συρτό σουτ από κοντά κάνει το 0-1.
11’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Δωτιέα όταν μετά από κόρνερ του Τσιρογιάννη ο Τσιανάκας μόνος στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων.
20’: Ο Τσιρογιάννης πετά στον κενό χώρο την μπάλα για τον Τσατσαλίδη αλλά ο τερματοφύλακας Σιμσερής προλαβαίνει την τελευταία στιγμή με αποφασιστική έξοδο.
24’: Ωραία ενέργεια και σουτ του Λώττα και η μπάλα περνά λίγο άουτ.
25’: Ο Συμπεθέρης μετά από ολιγωρία της άμυνας παίρνει την μπάλα από τα δεξιά σουτάρει αλλά αυτή τη φορά ο Μάλτζαρης αποκρούει σε κόρνερ.
26’: Ο Αργυρίου βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Περηφανόπουλος με κεφαλιά πάσα βρίσκει τον Μπενίσκο ξεμαρκάριστο στην καρδιά της άμυνας και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ κάνει το 0-2.
31’: Συρτό σουτ του Λώττα και ο Σιμσερής μπλοκάρει.
35’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Δωτιέα όταν μετά από κόρνερ του Τζιόλα ο Τσατσαλίδης πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μπενίσκος αποκρούσει πάνω στη γραμμή ενστικτωδώς με το κεφάλι.
42’: Εντυπωσιακό δυνατό σουτ του Τσατσαλίδη λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Σιμσερής με εξίσου εντυπωσιακή ενέργεια αποκρούει.
52’: Μπαλιά του Τζιόλα στον Τσατσαλίδη που βγαίνει απέναντι στον Σιμσερή αλλά ο τερματοφύλακας της Νάουσας αλλοιώνει το πλασέ του επιθετικού του Δωτιέα.
53’: Ο Τσατσαλίδης βγαίνει τετ α τετ ο Σιμσερής αποκρούει και ο επερχόμενος Βαλαώρας με ψύχραιμο πλασέ μειώνει σε 1-2.
57’: Ο Γασπαράτος εκμεταλλεύεται λάθος των αμυντικών του Δωτιέα παίρνει την μπάλα και επιχειρεί ψηλοκρεμαστό πλασέ σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.
61’: Επικίνδυνη στιγμή για τους γηπεδούχους όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Γασπαράτος ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας με κοντινό πλασέ δεν μπορεί να νικήσει τον Μάλτζαρη που κάνει πολύ μεγάλη απόκρουση.
63’: Ο Τσατσαλίδης πετάγεται στη μεγάλη περιοχή μετά από μπαλιά του Τζιόλα και προσπαθεί να περάσει με το κεφάλι την μπάλα πάνω από τον Σιμσερή αλλά ο τερματοφύλακας της Νάουσας διώχνει τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια.
89’: Ο Τσατσαλίδης μετά από πάσα στον κενό χώρο προλαβαίνει τον Σιμσερή πλασάρει αλλά ανατρέπεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο επερχόμενος Βαλαώρας προσπαθεί να προλάβει την μπάλα που κατευθύνεται προς το άουτ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Οι παίκτες της Αγιάς ζητούν να δοθεί το πέναλτι (που συνεπάγεται και κόκκινη στον τερματοφύλακα) αλλά ο διαιτητής προς έκπληξη όλων δείχνει άουτ.
90’: Ο προπονητής Σωτήρης Αντωνίου απομακρύνεται από τον πάγκο για διαμαρτυρία.
90’+3’: Ο Λώττας επιχειρεί μακρινή μπαλιά στον Σιμούλη που προσπαθεί να κάνει κοντρόλ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι προφανώς σε χέρι αντιπάλου. Το πέναλτι εκτελεί ο Λώττας διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
***
Από την ομάδα του Δωτιέα Αγιάς ξεχώρισαν οι Τζιόλας, Βαλαώρας, Ντακούλας, Τσατσαλίδης, ενώ από τη Νάουσα οι Μπενίσκος, Πούπης και Γασπαράτος.
***
Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία ο κ. Παπαργυρίου σαφώς δεν ήταν καλός όχι μόνο για τις αποφάσεις του στις δύο επίμαχες φάσεις αλλά και γιατί δεν ήταν αντικειμενικός στον πειθαρχικό έλεγχο. Χωρίς προβλήματα ο α’ βοηθός κ. Κύφος, όχι καλός ο β’ βοηθός κ. Γιαμμούζης. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τσατσαλίδης (82’), Βαλαώρας (41’), Σιμούλης (90’+3’), Σιμσερής (90’+1’), Αργυρίου (58’), Πούπης (29’).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Μάλτζαρης, Τσιλούλης (81’ Σιμούλης), Γούτος (37’ Βαλαώρας), Τσιανάκας (72’ Λούγκος), Πολύζος, Λώττας, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Τσιρογιάννης, Τζιόλας, Κατσίκης.
ΝΑΟΥΣΑ: Σιμσερής, Παπατάνος, Αργυρίου, Πέικος, Μουσικάκης, Πούπης, Συμπεθέρης, Κεφαλάς (72’ Α. Βλαχοδήμος), Μπενίσκος (90’ Ζ. Βλαχοδήμος), Γασπαράτος (81’ Παπαδής), Περηφανόπουλος.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass