ΑΡΙΘΜΟΣ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ 31ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Οι 102 μαραθωνοδρόμοι από τη Λάρισα

* ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 22:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
  
Του Κ. Γκιάστα
Τελικά, η αγάπη των Λαρισαίων για τον Κλασικό Αθλητισμό αποδεικνύεται... κλασική. Πριν από λίγο διάστημα είχαμε τη μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας στο Run Greece και ο αγώνας πήρε τη μορφή μιας γιορτής του στίβου και σήμερα η Λάρισα θα βροντοφωνάξει «παρών» στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας παίρνοντας και μια πρωτιά.
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας αναχώρησε χθες το πρωί από την πόλη με 102 συμμετοχές (φυσικά και θα υπάρξουν και άλλοι Λαρισαίοι που θα τρέξουν ανεξάρτητα από συλλόγους) και για τις 3 διαδρομές. Οι 74 από αυτούς θα κάνουν την κλασική διαδρομή (στο αγώνισμα των 42,195 χλμ.) και αυτός ο αριθμός κάνει τον σύλλογο της πόλης να έχει την πολυπληθέστερη συμμετοχή σε σύγκριση (σ.σ. σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ανθρώπων του συλλόγου) με κάθε άλλο σύλλογο από την περιφέρεια.
Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα πως οι πολίτες δεν θέλουν άλλο πια να παραμένουν θεατές των αθλητικών δρώμενων και αναζητούν τη δράση. Ψάχνουν τρόπους να γίνουν ενεργοί και τι καλύτερος από τον στίβο...
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας ιδρύθηκε το 2007. Πιο πριν αθλητές μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού μαζευόταν και πήγαιναν στην Αθήνα για να τρέξουν σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα. Από το 2007 όμως και έπειτα οι συμμετοχές αυξήθηκαν. Το 2010 και το 2011 οι Λαρισαίοι μαραθωνοδρόμοι οργάνωσαν εκδρομή μαζί με τον Σύλλογο Υγείας Βόλου. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που το λεωφορείο γέμισε αποκλείστηκα με αθλητές του συλλόγου της Λάρισας ενώ φέτος ο αριθμός αυξήθηκε ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει το αυστηρό κριτήριο για να γίνεις μέλος του να έχεις τερματίσει τουλάχιστον σε ένα αγώνα 20 χλμ. άρα όλα τα μέλη του είναι ενεργοί μαραθωνοδρόμοι.
Πολλοί από αυτούς που ταξίδεψαν χθες όμως είναι δρομείς που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην εκκίνηση δείχνοντας ότι όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι αγκαλιάζουν τον μαζικό αθλητισμό
ΟΙ 102 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ
Οι 102 Λαρισαίοι - Λαρισαίες που αναμένεται να τρέξουν σήμερα στον μεγάλο αγώνα (μέσω του Συλλόγου της Λάρισας) είναι οι εξής:
Μαραθώνιος:
Γούλας Απ., Γούλας Ν., Σεϊτανίδης Γ. Λάμαρης Γ., Τσικούρας Ν., Γιαννούσιος Κ., Κουμπάρος Β., Παρλαπάνος Δ., Παπαστεργίου Κ., Πατσίκας Εμ., Χατζής Κ., Κούκος Δ., Χατζημίχος Γ., Δεληγιάννης Β., Αζάς Π., Τρέμμας Γ., Ντούμος Β., Μπρούτσος Β., Γκισάκης Ι., Κοκκινόπουλος Κ., Δράμης Κ., Νάτσης Ν., Πατιτήρας Γ., Φράγγος Χ., Μπροζιώτης Π., Γκερλή Κ., Μαγαλιούλης Α., Χατζηιωάννου Ι., Σκρούμπης Ι., Κοσμάς Π., Γιαννούλας Χρ., Χατζηεφραιμίδης Στ., Φάλτσης Β., Πέτρου Ι., Κάστρος Α., Γκαγκάρας Στ., Φλώρας Α., Πράντζος Θ., Θώμος Ν., Κουλιούμπας Α., Δημόπουλος Αθ., Κουκουρίκης Κ., Βαβίτσας Κ., Γκαμπέτας Ν., Αντωνούλας Α., Πλιάτσικας Σ., Ανεστόπουλος Μ., Δοξαράς Γ., Τσαγγαλάς Ι., Μεταξάς Β., Σιάφης Ν., Καφέτσιος Κ., Δεμίρης Σπ., Γκαρανές Στ., Γαρόφλος Κ., Μπίτος Ι., Μάγγας Α., Μπέλτσιος Γ., Λιάπης Α., Κράιας Ι., Σδόγγος Η., Παπατζέλος Στ., Δρόσος Αθ., Μποτζιόρλος Ν., Καρακώστας Β., Συράκης Δ., Κουλιούμπας Β., Ζέρβας Δ., Μπέλτσιος Β., Βαρσάμης Δ., Ντούμος Ι., Σίσκος Ι., Μπλούμπλος Δ., Νανούλης Τ.
10 χλμ.:
Θεοδωρόπουλος Π., Γκουτζουρέλας Ν., Ντέλας Β., Ιωαννίδης Γ., Γκουτζουρέλας Αθ., Καραχάλιος Θ., Σιδηρόπουλος Β., Αγραφιώτης Δ., Βλαμούλης Ι., Τσιανογιάννης Ι., Τολιόπουλος Χ., Οικονόμου Αθ., Γεωργίου Σ., Τσικρίκη Ε., Τούσια - Μπέκερ Α., Βολιώτης Θ., Κονιδάρης Γ., Παρίσης Γ., Αναστασίου Ν., Ζέλιου Λ., Μάνθου Θ.
5 χλμ.:
Κυριάκος Ι., Αλεξίου Δ., Μπιώτης Κ., Χατζηγεωργίου Γ., Καφφές Ηλ., Κερασιώτη Εφ., Νατσαρίδης Ν.
30.000 ΔΡΟΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ
Περίπου 30.000 δρομείς, που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις διαδρομές του ΚΜΑ (Μαραθώνιος, 5χλμ., 10χλμ., δυναμικό βάδισμα, αγώνας για παιδιά), που διοργανώνει και εφέτος ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ, της Περιφέρειας και των εμπλεκόμενων Δήμων. Η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου είναι πρόκληση για 11.000 Ελληνες και ξένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από δεκάδες χώρες του πλανήτη. Παράλληλα με τον διεθνή αγώνα θα γίνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Το σίγουρο είναι πως οι ελίτ δρομείς που ταξίδεψαν στην Αθήνα για τον αυριανό αγώνα, έχουν διάθεση να κυνηγήσουν όχι μόνο το ρεκόρ αγώνων, αλλά ένα σημαντικό ρεκόρ, αυτό της διαδρομής, που ανήκει στο Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ...
Πολιτικοί, επιχειρηματίες και πρόσωπα της τηλεόρασης θα συμμετάσχουν στους λαϊκούς δρόμους του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου σήμερα Κυριακή
Η εντυπωσιακή Τσέχα Αλένα Σερέντοβα, η σύζυγος του τερματοφύλακα της Γιουβέντους, θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει μια φιλανθρωπική προσπάθεια και έχει δηλώσει συμμετοχή στα 5χλμ.
Το μεγαλύτερο όνομα που έχει δηλώσει να τρέξει στα 10 χλμ. είναι η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μαραθώνιο, Έντνα Κίπλαγκατ , η οποία θα έρθει στη χώρα μας για να παρευρεθεί στο gala της AIMS όπου είναι υποψήφια για τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας. Μαζί της θα αγωνιστεί και η θρυλική Ίνγκριντ Κρίστιανσεν, πρώην παγκόσμια ρέκορντγουμαν στον μαραθώνιο.
Στο 5άρι έχουν δηλώσει συμμετοχή ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος με τη σύζυγο του, Ιωάννα. Όπως επίσης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και η πρώην υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου.
Αρκετά είναι τα τηλεοπτικά πρόσωπα που θα αγωνιστούν στα 5χλμ: Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η Ναταλία Δραγούμη, η Ζέτα Δούκα, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος (στο 10άρι), η Μαρία Μπακοδήμου, η Άννα Πρέλεβιτς, η Εύη Φραγκάκη και ο Σταύρος Μονεμβασιώτης.
 
Ο μαραθώνιος με αριθμούς
11.000: Δρομείς θα επιχειρήσουν να τερματίσουν στην κλασική διαδρομή. 1500 περισσότεροι από το 2012.
4.000: ξένοι δρομείς έρχονται από κάθε σημείο της γης για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.
10.000: Ζευγάρια παπούτσια και είδη ρουχισμού ελπίζουν να συλλέξουν οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής μετά τον τερματισμό των διαγωνιζόμενων. Θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.
8.948: Άνδρες θα επιχειρήσουν να τερματίσουν στην κλασική διαδρομή.
1.626: Γυναίκες έχουν πάρει αριθμό συμμετοχής.
8.297 χλμ.: Έχουν καλύψει μέχρι σήμερα οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα". 30.000 ευρώ έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε 135.000 εμβόλια ή 300 kit ένοπλων συγκρούσεων.
1.800: Εθελοντές έχουν επιστρατευτεί για να διευκολύνουν την προσπάθεια των διαγωνιζόμενων. Το 70% είναι γυναίκες. Οι περισσότεροι εξ αυτών συμμετέχουν ενεργά στον Μαραθώνιο τα τελευταία χρόνια.
1.500: Υπάλληλοι από 12 πρεσβείες θα συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο και στους λαϊκούς αγώνες.
160: Τουριστικά λεωφορεία θα αναλάβουν τη μεταφορά των δρομέων στον Μαραθώνα όπου βρίσκεται η αφετηρία του αγώνα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass