ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

«Σφυρίξτε, σεμνά και χωρίς... ύφος»

* Η ΕΣΚΑΘ ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
 Του Κ. Γκιάστα
Με την προσέλευση 120 ατόμων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ICBS Larissa Business College η επιμορφωτική Ημερίδα – συγκέντρωση όλων των Διαιτητών και Κριτών, καθώς επίσης τα γραπτά tests για τους μη αξιολογημένους διαιτητές, που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα αρμοδιότητος Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Θ.
Το κεντρικό μήνυμα της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ήταν να μην γίνονται οι διαιτητές το κέντρο του ενδιαφέροντος σε ένα ματς και να παραμένουν πάντα ταπεινοί και πάνω από όλα να μην έχουν ύφος. Επίσης τονίστηκε πολύ το γεγονός πως δεν πρέπει να ξεχνάνε τα τοπικά πρωταθλήματα και να μην είναι υπερόπτες καθώς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως παραπέμφθηκε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ο Βολιώτης Διεθνής Διαιτητής Χαρ. Καρακατσούνης για πειθαρχικό παράπτωμα με αφορμή ορισμό του σε τοπικό πρωτάθλημα.
Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος που στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε συστάσεις για τη συνέπεια των διαιτητών και των κριτών και ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα από τα μικρά ως τα μεγάλα με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια ο Ηλίας Καφφές τόνισε πως πρέπει να δοθεί βάση στους νέους διαιτητές για να γίνουνε καλύτεροι.
Από την πλευρά της η πρόεδρος κριτών της Αθήνας, κ. Τάνια Μερίκα αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση υπογράμμισε πως είναι πρωτοποριακή η συγκέντρωση διαιτητών - κριτών από όλους τους νομούς.
Έπειτα έγινε ο απολογισμός της περσινής περιόδου από την ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ με τον πρόεδρο κ. Τσιργούλα και τα μέλη Β. Μπεκιάρη και Σ. Κουσαΐτη να αναλύουν τη σεζόν.
Μετά μίλησε ο διαιτητής Α1 Εθνικής, Κώστας Σταματουλόπουλος και έκανε παρουσίαση της Pre Conference δηλαδή την συζήτηση που κάνουν οι διαιτητές πριν το ματς για το πώς θα διαχειριστούν τον αγώνα και τις ιδιατερότητές του.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο Κώστας Κορομηλάς και έκανε μια εκπαιδευτική παρουσίαση. Ο εθνικός καθηγητής FIBA και μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ ανέπτυξε τον τρόπο επικοινωνίας των διαιτητών και με προπονητές και τόνισε πως πρέπει να είναι κομψοί, να δίνουν απαντήσεις κοφτές και συνοπτικές και πάνω απ όλα χωρίς ύφος απέναντί τους.
Τέλος έγιναν εξετάσεις γραπτές των διαιτητών και των κριτών μη αξιολογημένων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass