Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 2-1

Βατερλό στον Αμπελώνα

* ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ *ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΜΠΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2013 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:40
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την πρώτη ήττα μέσα στην έδρα του και μάλιστα από έναν αντίπαλο που δεν έδειξε ότι ήταν καλύτερος υπέστη χθες ο Αμπελωνιακός από τον ΑΟ Καρδίτσας με 2-1.
Μία ήττα που προκάλεσε τριγμούς στους κόλπους των «πρασίνων» αφού η ομάδα σε γενικές γραμμές (με εξαίρεση κάποιες καλές στιγμές στην επανάληψη) ήταν κατώτερη του αναμενομένου.
Ο τεχνικός Γιάννης Γκαμπέτας άφησε αιχμές για τη διαιτησία κάνοντας λόγω για διαμόρφωση αποτελέσματος, ωστόσο μίλησε και για την κατάσταση στην ομάδα και την έλλειψη δημιουργικών χαφ.
ΚΑΚΟ Α’ ΜΕΡΟΣ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αμπελωνιακό να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του, παρουσιάζοντας μία εικόνα που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Η μεσαία γραμμή δεν λειτούργησε, δεν υπήρχε κυκλοφορία της μπάλας και η ανάπτυξη του παιχνιδιού γινόταν με μακρινές μπαλιές από την άμυνα κάτι που δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τους επιθετικούς οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς ανάμεσα σε 2-3 αντιπάλους. Η καλύτερη στιγμή για τον Αμπελωνιακό σημειώθηκε στο 25’ με τις δύο διαδοχικές κοντινές κεφαλιές των Γκαμπέτα και Πολύζου που εξουδετερώθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Από την άλλη πλευρά η Καρδίτσα δεν ανέπτυξε πρωτοβουλίες αλλά κυρίως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κακή εικόνα και τα λάθη του Αμπελωνιακού.
Έτσι στο 38ο λεπτό και μετά από μία σέντρα από τα δεξιά ο Πολύζος γλίστρησε, η μπάλα πέρασε προς τον Μίλκοβιτς ο οποίος δεν έδειξε να την ελέγχει αλλά ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος που βγήκε με φόρα τον ανέτρεψε με τον διαιτητή κ. Μυριούνη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιρογιάννης κάνοντας το 0-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε με τον Αμπελωνιακό να βελτιώνει την εικόνα του όχι όμως στον βαθμό που θα έπρεπε. Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή στην προσπάθειά τους να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και τα κατάφεραν στο 77’. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Αλεξανδρής έπιασε ένα δυνατό σουτ από καλή θέση το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Τάτσιος σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αλεξανδρής και ο Παπανδρέου στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
Κάπου εκεί το ηθικό των γηπεδούχων άρχισε να αναπτερώνεται όμως στο 84’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κούρκουλας αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΑΟΚ (1-2).
Οι παίκτες του Αμπελωνιακού ενέτειναν τις προσπάθειές τους στα τελευταία λεπτά με τον Τζιαρτζιάνη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 90’+1’ το συρτό σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Τάτσιος.
Η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον προπονητή του Αμπελωνιακού Γιάννη Γκαμπέτα σημειώθηκε στο 90’+3’ όταν μετά από μία προωθημένη μπαλιά ο Κακαβίτσης βρέθηκε στο έδαφος εντός μεγάλης περιοχής ενώ ο Παπανδρέου δέχθηκε σπρώξιμο από πίσω. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι ωστόσο ο διαιτητής κ. Μυριούνης είχε αντίθετη άποψη.
Έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με την Καρδίτσα να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς και τον Αμπελωνιακό να χάνει έδαφος μέσα στην έδρα του.
***
Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία ο κ. Μυριούνης (Καστοριάς) ελέγχεται για την επίμαχη φάση του 90’+3’ ωστόσο στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν καλός. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί του κ. Μπίντης (Καστοριάς), Τζιουβάρας (Κοζάνης).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Παπαδόπουλος, Μαυρίδης, Μπίκος, Κακαβίτσης, Παπανδρέου, Τάτσιος, Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Μεσιακάρης και Τσέλιος.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Μαυρίδης (46’ Αλεξανδρής), Τζιαρτζιάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος, Μπίκος, Γκαμπέτας, Φλέγγας (46’ Τανάιας), Κακαβίτσης, Ρόκα (62’ Πασχαλίδης), Παπανδρέου.
ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τάτσιος, Καραγιώργος, Πουρνάρας, Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Μεσιακάρης, Τσέλιος, Νάκου Χ. (82’ Νάκου Δ.), Τσιρογιάννης (46’ λ.τ. Κανιούρας), Μίλκοβιτς (64’ Καβαλάρης), Θυμιόπουλος.
 
Η λαχειοφόρος
Εν τω μεταξύ από τη διοίκηση του Αμπελωνιακού ανακοινώθηκε ότι το 352 κερδίζει το μεγάλο δώρο της λαχειοφόρου που είναι ένα ποδήλατο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass