ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ

Θεσμός το Run Greece στη Λάρισα

* ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:24
Του Σωτ. Κέλλα
Το Run Greece Λάρισας που έγινε προχθές είχε την μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και ενθουσιασμένος ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος που στο ευρύ κοινό είναι γνωστός ως πρόεδρος της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO.
Μας είπε μετά το τέλος του αγώνα ότι δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση του κόσμου και αποδείχθηκε ότι αυτή η διοργάνωση μπορεί να φέρει τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό αλλά και να «ξυπνήσει» το αθλητικό πνεύμα των υπολοίπων.
Μάλιστα τον εντυπωσίασε το εθελοντικό κίνημα της Λάρισας μια και πολλοί φορείς βοήθησαν, ενώ και του χρόνου υποσχέθηκε να γίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση στη Λάρισα.
Αυτό που επίσης τόνισε είναι ότι η Θεσσαλία θα πρέπει για μια ακόμα φορά να πάρει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου(ο επίσημος προγραμματισμός θα γίνει τον Νοέμβριο) ενώ θα υπάρχει μια τακτική επικοινωνία με φορείς Δήμων αλλά και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που στηρίζει τον ΣΕΓΑΣ.
Τέλος αναφέρθηκε στη νικήτρια των 10.000 μέτρων Αναστασία Καρακατσάνη που είπε ότι είναι η μεγάλη ελπίδα για διάκριση του ελληνικού στίβου στη Ολυμπιάδα της Βραζιλίας και πιθανόν να τη δούμε στον μαραθώνιο και ο μόνος του φόβος είναι ότι το συγκεκριμένο κορίτσι μπορεί να το «κλέψει» από τον στίβο το μόντελινγκ.
Στον αγώνα ήταν και η Λαρισαία ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά που για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα της Αθήνας την είδαμε σε αθλητική εκδήλωση στη Λάρισα.
Η Φανή με το χαμόγελο που τη διακρίνει πάντα δήλωσε ευτυχισμένη που συμμετέχει στον αγώνα και δεν θα μπορούσε να λείψει όταν τόσοι πολλοί φορείς συμμετέχουν σε έναν αγώνα που είναι διαφήμιση για τον αθλητισμό της πόλης αλλά και ένα κίνητρο τα νέα παιδιά να πάνε στον στίβο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ανταποκρίθηκε σε κάθε κάλεσμα για φωτογραφίες ή αυτόγραφα λέγοντας ότι η Λάρισα είναι πάντα στην καρδιά της και η υποδοχή που της έγινε είναι θερμή. Τέλος μας είπε ότι θα βοηθήσει τον σύλλογό της τον Πελασγό και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία γι’ αυτό με τον πρόεδρο Ηλία Καφφέ αλλά και με τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Κουτσιώρα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά το τέλος του αγώνα αθλητές που διακρίθηκαν έκαναν δηλώσεις όπως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Παπαχρήστος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΓΑΣ
Από το ΣΕΓΑΣ σχετικά με τα Run Greece ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Πέντε πόλεις, πέντε νομοί, χιλιάδες δρομείς και συναισθήματα. Οι αγώνες «Run Greece» πέντε μήνες από την έναρξή τους, έφτασαν την Κυριακή στο τέλος τους, έχοντας νωρίτερα ικανοποιήσει και μάλιστα στο έπακρο, τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομοσπονδίας σχετικά με την πορεία τους. Φιλοδοξία, που είχε να κάνει κυρίως με το άνοιγμα του ΣΕΓΑΣ στην περιφέρεια, στις τοπικές κοινωνίες, με απώτερο στόχο να βγουν οι πολίτες στους δρόμους και να ασκηθούν.
Και το «Run Greece» κατάφερε να υλοποιήσει αυτό τον στόχο, καθώς στους πέντε σταθμούς σε Γιάννενα, Καστοριά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα συμμετείχαν περίπου 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αριθμός μεγαλύτερος από τον αρχικό στόχο της ομοσπονδίας, που ήταν το... φράγμα των 10.000 συμμετοχών. Ο νέος θεσμός της ομοσπονδίας υλοποιήθηκε χάρη στη στήριξη του βασικού χορηγού, που ήταν η «Wind» και στην απεριόριστη αγάπη του κόσμου. Όχι μόνο αυτού που πήρε τη μεγάλη απόφαση και έτρεξε σε μια από τις δύο αποστάσεις, αλλά και εκείνου που επέλεξε να συμμετάσχει με τον ρόλο του θεατή και του εμψυχωτή.
Η επιτυχημένη σειρά ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 19 Μαΐου στα Γιάννενα και ακολούθησαν οι αγώνες σε Καστοριά (26 Μαΐου), Ηράκλειο (16 Ιουνίου), Πάτρα (6 Οκτωβρίου) και Λάρισα (20 Οκτωβρίου). Στόχος της ομοσπονδίας είναι το 2014 να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και, αν είναι δυνατό, να υπάρξει διεύρυνση σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Το πρόγραμμα των αγώνων περιλάμβανε δρόμους 5χλμ και 10χλμ., καθώς και παιδικό αγώνα.
Οι νικητές ανά διοργάνωση:
Γιάννενα
5χλμ.: Στέλιος Γκίνης 17.24
5χλμ.: Ναόμι Αντεόλα Αντερέμι 19.18
10χλμ.: Βασίλης Τσώλης 36.31
10χλμ.: Λαμπρινή Λιούτα 42.41
Καστοριά
5χλμ.: Γιώργος Πουρνάρας 18.07
5χλμ.: Σόνια Τσεκίνη – Μπουδούρη 21.11
10χλμ.: Γιάννης Κρέκας 37.06
10χλμ.: Λαμπρινή Λιούτα 43.06
Ηράκλειο
5χλμ: Μιλτιάδης Καμπιτάκης 17.09
5χλμ: Αννα Βασιλείου 21.26
10χλμ: Μιχάλης Αφορδακός 35.47
10χλμ: Νίκη Περάκη 45.44
Πάτρα
5χλμ.: Γρηγόρης Βουτσινάς 16.42
5χλμ.: Θεώνη Λουβή 20.52
10χλμ.: Κώστας Κοκόλας 34.50
10χλμ.: Βηθλεέμ Σαπίου 40.49
Λάρισα
5χλμ.: Θεοφάνης Μιχαηλάς (ΓΣ Κηφισιάς) 16.32
5χλμ.: Μαρία Ζωγραφάκη (ΓΣ Καζώνης Καλύμνου) 19.01
10χλμ: Κώστας Αμτζόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) 34.42
10χλμ.: Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΕ Τρικάλων) 36.01
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ
Επιπρόσθετα της χορηγικής της υποστήριξης στο Run Greece Λάρισα, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κλήρωσε στους συμμετέχοντες 20 ηλεκτρονικούς πομποδέκτες eway.
Η κλήρωση, στην οποία συμμετείχαν 736 άτομα, πραγματοποιήθηκε μετά τη βράβευση των νικητών των 5 χλμ. από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.
Οι τυχεροί που κέρδισαν τους 20 πομποδέκτες για διελεύσεις από τα διόδια αξίας € 50 ο καθένας, είναι: Γιώργος Μαραγγούλης, Σταύρος Παπατζέλος, Μαρία Καραγιάννη, Χρήστος Τσατσάς, Χρύσα Μούσιου, Δημήτρης Γκότσης,
Βασίλειος Πλιάτσικας, Αρετή Πλιάτσικα, Ευάγγελος Ντούμος, Σωκράτης Καγιάννης, Κωνσταντίνος Κουρούμαλος, Αικατερίνη Λάππα, Στεργιαννή Πλιάτσικα, Δημήτριος Μυργιώτης, Γρηγορία Τσινούλη, Θωμάς Κουτσάκης, Ευστάθιος Καραδημητρίου, Χρυστούλα Ρεβενήσιου, Νίκος Παπαγιάννης, Γιάννης Βασβατέκης.
Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους αποστείλει τον πομποδέκτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass