Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ BERGMANN KORD ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ

Πήρε τα ριμπάουντ, πήρε και το... ντέρμπι

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕ ΣΚΟΡ 77-71 ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΑΤΣ * ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:23
  
Του Κ. Γκιάστα
Αφού κέρδισε κατά κράτος την μάχη όλων των ριμπάουντ (σε άμυνα και κυρίως επίθεση) ο Φοίνικας Bergmann Kord πήρε και το ντέρμπι. Οι «μελανόλευκοι» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και όσον αφορά τον πρώτο βόρειο όμιλο πανυγήρισε σπουδαία νίκη επί της συμπολίτισσας και νεοφώτιστης ΑΕΛ με σκορ 77-71.
Και αν μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Φοίνικας ακόμα μεγαλύτερος κερδισμένος βγήκε το μπάσκετ της Λάρισας καθώς το κλειστό του Αλκαζάρ (εκτάκτως το χρησιμοποίησε η ΑΕΛ καθώς έχει τον Άγιο Θωμά για έδρα) γέμισε μετά από πολλά χρόνια σε αγώνα μπάσκετ και φάνηκε πως το άθλημα αυτό είναι ο μεγάλος καημός των Λαρισαίων. Αν μη τι άλλο το ντέρμπι είχε και αθλητικό... πολιτισμό καθώς πέρα από τα συναισθήματα και τις επιλογές ομάδας που εκφράστηκαν με κόσμιο τρόπο στο τέλος όλοι χειροκρότησαν τις δύο ομάδες και στα περισσότερα πηγαδάκια αυτό που λέγονταν ήταν μόνο... ευχές για τον Φοίνικα να ανέβει χωρίς προβλήματα την κατηγορία γιατί το έχει ανάγκη η Λάρισα.
Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ... ΝΤΕΡΜΠΙ
Το ματς είχε δύο πρόσωπα. Ένα που μεταφραζόταν ως υγιεινός... περίπατος για τον Φοίνικα και ένα άλλο το ντέρμπι που έγινε μετά το come back της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα στο πρώτο μερος η ευστοχία του Φοίνικα και η αστοχία της ΑΕΛ σε συνδυασμό με τα λάθη, την άσχημη ψυχολογία αλλά και τα χαμένα ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά να μεγαλώνει και αρκετούς να προβλέπουν τον τελικό νικητή από πολύ νωρίς.
Είναι χαρακτηριστικό πως η διαφορά στο ημίχρονο έφτασε στους 16 πόντους (25-41) και λίγο αργότερα ακόμα και στους 17 (31-48) στο υψηλότερο σημείο της στο 24’. Όμως εκεί άρχισε να ξυπνάει η ΑΕΛ. Ανέβηκε ο Βογιατζής και ο Τσούτσος άρχισε να βάζει τρίποντα. Το ίδιο έκανε ο Γκανέτσας ενώ τη σκυτάλη πήρε και ο Τσιλούλης. Με αυτά και με αυτά το σκορ έγινε 49-49 και όλα έδειχναν να ανατρέπονται. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο (60-62, 65-67) αλλά κάτι έλειπε από την ΑΕΛ. Αυτό δεν ήταν άλλο τα αμυντικά ριμπάουντ και αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Φοίνικας έχοντας περισσότερες επιθέσεις και καθαρότερο μυαλό (η ΑΕΛ είχε λάθος πάσες).
Τρία λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν 66-69. Έξι συνεχόμενο πόντοι του Φοίνικα (4 βολές του Τσιαμπαλή και ένα καλάθι του Περρωτή) έκαναν το 66—75 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Αξίζει να σημειώσουμε πως γενικά η ευστοχία του Φοίνικα στα τρίποντα ήταν μεγάλη αλλά και στις βολές άγγιξε το τέλειο αποτελώντας στοιχείο εγγύησης για τη νίκη. Το τελικό 69-76 κρίνεται δίκαιο.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Σαριμπαλίδης. «Εκνευριστικά» άστοχος για τους αντιπάλους κατάφερε με έξι τρίποντα και συνολικά 22 πόντους να βάλει γερές βάσεις στην επιτυχία. Ακολούθησε ο Λεπενιώτης με 20 πόντους αλλά και ένα εκ των τριών τριπόντων του να βάζει μαχαιριά στην καρδιά της ΑΕΛ όταν το σκορ ήταν 49-49 και η κερκίδα είχε πάρει... φωτιά.
Επίσης ποιοτικός ήταν ο Τσιαμπαλής που παρά το χαμηλό του ύψος πήρε πολύτιμα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Περρωτής παρά το γεγονός πως σε κάποια σημεία είχε νεύρα σημείωσε 9 πολύτιμους πόντους αλλά και πήρε αρκετά ριμπάουντ. Ο Παπαχρήστος χρησίμευσε στα ριμπάουντ και στην άμυνα αλλά επιθετικά δεν πήγε όπως θα τα ήθελε (μόλις 2 πόντοι). Θετικός ο Γοργόλης και φάνηκε πως δεν του λείπει το θράσος. Δεν ήταν στην καλύτερη του ημέρα ο Αθανασόπουλος που όμως έκανε μια μικρή επίδειξη της αλτικότητάς του με ένα εντυπωσιακό κόψιμο.
Από την άλλη στην ΑΕΛ κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Τσούτσος. Τα συνεχόμενα του τρίποντα έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση. Επί της ουσίας σε κάποια σημεία πάλευε μόνος του κάτω από τη ρακέτα και εκεί φάνηκε πως ήταν η αδύναμία της ΑΕΛ. Κάτω από το καλάθι.
Ακολούθησε ο Τσιλούλης που έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετική μορφή της ομάδας. Καλός ήταν ο Βογιατζής στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Πήρε προσπάθειες και σημείωσε έξι συνεχόμενους πόντους. Σε κάποιο σημείο πάντως ξεχάστηκε στον πάγκο... Ο Γκανέτσας παρασύρθηκε από το πάθος του και αυτό τον οδήγησε σε κάποια επιπόλαια λάθη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως έβαλε και σπουδαία καλάθια σε δύσκολες στιγμές. Σταθερός ο Τσακνάκης ενώ λίγα πράγματα είδαμε από τον Καρπούζα. Ο Κόκκας παρά τους 8 του πόντους έχασε πολύτιμες μάχες για τα ριμπάουντ κάτω από τη ρακέτα.
Διαιτητές του ματς ήταν οι κ.κ. Τσουμαχίδης και Ζαχαρής από το Βόλο. Υπήρξαν παράπονα τόσο από τον πάγκο του Φοίνικα όσο και από τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Σίγουρα δεν ήταν αλάνθαστοι...
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 25-41, 49-52, 71-77.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Λιάγκας) Αθανασόπουλος 2, Ακρίβος, Παπαχρήστος 2, Γοργόλης 6, Γκαγκανάσιος, Λεπενιώτης 20 (3), Σαριμπαλίδης 22 (6), Περρωτής 9, Τσούμας, Θεοδοσίου, Τσιαμπαλής 16 (2).
Α.Ε.Λ.: (Παπαδόπουλος) Βογιατζής 8, Κονδυλόπουλος, Γκανέτσας 11 (1), Κουρής, Τσιλούλης 14 (3), Τσακνάκης 7 (1), Αποστολάκης, Καρπούζας 2, Τσούτσος 21 (3), Κόκκας 8.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass