Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Φαλανιακός: Πρώτος και αήττητος

* ΑΠ. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μετά από επτά παιχνίδια ο Φαλανιακός φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ερασιτεχνικής οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα είναι η μοναδική αήττητη στην κατηγορία με έξι νίκες και μία ισοπαλία σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα όπως είναι το φετινό. Αν προσπαθήσουμε να διαβάζουμε την ακτινογραφία του Φαλανιακού μεταφράζοντας τη συγκομιδή των 19 βαθμών θα δούμε ότι είναι η μοναδική ομάδα (μαζί με τον Ηρακλή Λάρισας) που έχει το απόλυτο της έδρας. Δηλαδή σε τέσσερα παιχνίδια «εντός των τειχών» έχει πετύχει ισάριθμες νίκες, ενώ εκτός έδρας μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα με παθητικό τριών τερμάτων (στην επίθεση ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγική καθώς τα 13 γκολ την κατατάσσουν στην τέταρτη θέση) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην έδρα της δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Επομένως, με την γλώσσα των αριθμών ο Φαλανιακός δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ποια είναι όμως η μυστική συνταγή των «κιτρινόμαυρων»;
«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του φετινού Φαλανιακού είναι η αγωνιστική συνοχή. Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ ήταν πολύ λίγες, οι αναγκαίες θα έλεγα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας» επισημαίνει ο αρχηγός του Φαλανιακού Νίκος Βαρσάμης προσδιορίζοντας το αγωνιστικό στίγμα της ομάδας.
«Στηριχτήκαμε στην πολύ καλή προετοιμασία και στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Όλα αυτά βγαίνουν στο γήπεδο και η ομάδα προχωράει.
Το πολύ καλό ξεκίνημα που είχαμε- κι αυτό είναι πολύ σημαντικό- ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία της ομάδας και μας έκανε να νοιώσουμε ακόμα πιο σίγουροι για τους εαυτούς μας.
Αγωνιστικά το κλειδί της επιτυχίας θα έλεγα ότι είναι η άμυνα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα και σ’ αυτήν στηριζόμαστε. Έχουμε έμπειρους παίκτες και σε συνάρτηση με την προσθήκη του Κ. Κολοβού δημιουργήσαμε μία συμπαγή άμυνα» κατέληξε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι πέραν της φετινής μέχρι τώρα πορείας η ομάδα του Φαλανιακού τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ένα πολύ δυνατό σύνολο το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός σε βάθος χρόνου που αρχίζει πλέον να αποδίδει καρπούς.
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε αλλάξει φιλοσοφία. Στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στα δικά μας παιδιά ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια. Ήταν κάτι που προσπαθούσαμε να κάνουμε και παλιότερα αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται πιο έντονα. Έτσι λοιπόν και με την προσθήκη μικρού αριθμού παικτών προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ομάδα χρόνο με τον χρόνο» εξηγεί ο πρόεδρος του Φαλανιακού Αποστόλης Καρακίτσιος.
«Φέτος ακολουθήσαμε ίδια συνταγή με περσινή και μέσα από τη σκληρή δουλειά αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα.
Φυσικά στην όλη προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη του κόσμου τον οποίο ευχαριστούμε. Θέλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι, για μας το πρωτάθλημα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ούτε μας αφήνει αδιάφορους. Θέλουμε να αναδείξουμε τα δικά μας παιδιά και αυτό πιστεύω θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass