Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ

Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την πρώτη φετινή ήττα σε επίσημη διοργάνωση γνώρισε χθες στο γήπεδό του ο Αμπελωνιακός, με 1-0, από το Ρήγα Φεραίο και αποχαιρέτησε έτσι τη διοργάνωση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής μόλις μετά από δύο παιχνίδια.
Η ομάδα του Γιάννη Γκαμπέτα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αν και στο β’ ημίχρονο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή, ωστόσο η αδυναμία στο γκολ προβλημάτισε για μία ακόμα φορά. Ουσιαστικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος στο χθεσινό παιχνίδι για τον Αμπελωνιακό δεν ήταν η ομάδα του Βελεστίνου αλλά ο κακός του εαυτός. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, ή όχι σωστή κίνηση της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο (έλλειψη αγωνιστικής συνοχής) και η αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων ήταν τα στοιχεία που δεν επέτρεψαν τον Αμπελωνιακό να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.
Από την άλλη πλευρά ο Ρήγας Φεραίος στάθηκε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο όπου ήταν απειλητικός με αποκορύφωμα τη φάση του 24ου λεπτού όταν ο Κουβελάς με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Στη συνέχεια προσπάθησε να περιορίσει τα λάθη στην άμυνα και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, διαφυλάσσοντας έτσι το σκορ μέχρι το τέλος.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η οποιαδήποτε αναφορά στην ομάδα του Αμπελωνιακού έχει να κάνει καθαρά με το β’ ημίχρονο του αγώνα αφού στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να αφήσουν το χρόνο να πάει χαμένος.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφεται στο 16ο λεπτό όταν ο Γκίκα μετά από λάθος του Γκαμπέτα έγινε κάτοχος της μπάλας όμως το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε άουτ.
Στο 20’ ο Ζατσάι απέφυγε τον Πολύζο και με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 24’ σημειώθηκε η φάση που έκρινε το παιχνίδι όταν ο Μπίκας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Κουβελάς με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1.
Στο 29’ και πάλι ο Ρήγας Φεραίος είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία με τον Κουβελά, για να φτάσουμε στο 33’ που σημειώθηκε η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν μετά από σέντρα του Παπανδρέου από τα δεξιά, ο Μπίκος στο πίσω δοκάρι με προβολή δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 43’ ένα ακόμα σουτ αυτή τη φορά από τον Γκίκα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Ο Αμπελωνιακός μπήκε πιο ζεστός, πίεσε για την ισοφάριση χάνοντας τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες του στοίχισαν την πρόκριση.
Αρχικά στο 48’ ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μεζίνι πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 53’ μετά από κόρνερ του Μπίκου η μπάλα κατάληξε στον Πολύζο ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 75’ μετά από σέντρα του Ρόκα από τα δεξιά ο Μπίκος πετάχτηκε με προβολή στην πορεία της μπάλας με τον τερματοφύλακα Κεφαλά να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο 83’ μια κεφαλιά του Κακαβίτση με καλές προϋποθέσεις πέρασε άουτ, ενώ στο 88’ ο Ρόκα με σουτ εντός μεγάλης περιοχής σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Αμπελωνιακό σημειώθηκε στο 89’ όταν μετά από σέντρα του Μεζίνι ο Τανάγιας ξεμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης με τον Ρήγα Φεραίο να παίρνει την πρόκριση και τον Αμπελωνιακό να αποχωρεί προβληματισμένος από την εν γένει απόδοσή του.
***
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τρ. Τίκα (Ευρυτανίας) και των βοηθών του κ.κ. Καραγιάννη (Φθιώτιδας) και Δ. Τίκα (Καρδίτσας).
Από τη νικήτρια ομάδα του Ρήγα Φεραίου καλύτεροι ήταν οι Κουβελάς, Γκίκα, Ζατσάι και Αλεξίου, ενώ από τον Αμπελωνιακό πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει κάποιος που να ξεχώρισε.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Γκαμπέτας (46’ Πασχαλίδης), Τζιαρτζιάνης, Κομισόπουλος, Πολύζος, Μπίκος, Ρόκα, Φλέγγας, Κακαβίτσης, Αλεξανδρής (46’ Μεζίνι), Παπανδρέου (73’ Τανάγιας).
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπάθης, Γούτσος, Αλεξίου, Χατζής (74’ Γουτούλης), Γκίκα (86’ Κόκας), Κουβελάς, Ζατσάι, Μπίκας (74’ Μιχολίτσης).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass