ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ WIND

To Run Greece σε πρώτο πλάνο…

* ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ *ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ «KID’S ATHLETICS» ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2013 22:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:12
  
Του Σωτ. Κέλλα
Ο στίβος επιστρέφει δυναμικά στη Λάρισα και οι Λαρισαίοι αφήνουν τον καναπέ και βγαίνουν στους δρόμους. Για να τρέξουν όχι μόνοι τους αλλά μαζί με Ολυμπιονίκες (Φανή Χαλκιά) , παγκόσμιους πρωταθλητές(Στέλιο Δημότσιο) αλλά και πανελληνιονίκες(Χάιδω Αλεξούλη, Στέλιος Δουίκας).
Το Run Greece που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου στη Λάρισα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους Λαρισαίους να κάνουν ένα δρομικό αγώνισμα γνωρίζοντας την πόλη τους αλλά παράλληλα να τους δοθεί η ευκαιρία να δώσουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ευκαιρία λοιπόν να τρέξουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μαζί με διακεκριμένους αθλητές.
Και προσφέρεται ο συγκεκριμένος αγώνας για όλες τις ηλικίες. Θα γίνει αγώνας παίδων όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές δημοτικών σχολείων να μυηθούν στον στίβο και συγκεκριμένα στο τρέξιμο, θα γίνει αγώνας 5.000 μέτρων που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να συνδυάσουν το τρέξιμο με τη βόλτα αλλά και αγώνας 10.000 μέτρων γι’ αυτούς που είναι πιο προχωρημένοι ως αθλητές (έστω και σαν βετεράνοι του στίβου μια και η Λάρισα είναι από τις λίγες πόλεις που διαθέτει Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και Βετεράνων Στίβου) 
Χθες ο Στέλιος Δημότσιος παγκόσμιος πρωταθλητής μας έλεγε ότι η Wind δίνει μια μοναδική ευκαιρία η Λάρισα να κάνει μια γιορτή του αθλητισμού, η Χάιδω Αλεξούλη ότι η αλληλεγγύη έρχεται μέσα από κοινούς αγώνες ενώ ο Στέλιος Δουίκας πιστεύει ότι τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν νέα παιδιά στον αθλητισμό και τα δίνουν δύναμη για τη ζωή.
Πολλά μηνύματα, μεγάλες εμπειρίες και αγώνας όχι για ένα αλλά για όλη την οικογένεια.
KID’S ATHLETICS
Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιήθηκε χθες στο Αλκαζάρ για μικρά παιδιά και είναι «πρόδρομος» του Run Greece που θα γίνει στη Λάρισα στις 20 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρθηκε δωρεάν.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόλησή τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass