Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Χρονιά ορόσημο για τον Φιλοκτήτη

* Αντ. Δημηνίκος: «Υπηρετούμε τους υγιείς προσανατολισμούς που πρέπει να έχει ένα ερασιτεχνικό σωματείο»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:48
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Για τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας η φετινή χρονιά σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα λόγω των μεγάλων αλλαγών που έγιναν στο έμψυχο υλικό αλλά και στην τεχνική ηγεσία. Παράλληλα αποτελεί κι ένα μεγάλο στοίχημα για τον σύλλογο ο οποίος πρέπει να διατηρήσει τη βασική του φιλοσοφία που τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια τον έχει αναγάγει σε σταθερή αξία στον τομέα της προώθησης ταλέντων.
Παρά το γεγονός ότι από το περσινό ρόστερ έμειναν μόλις επτά ποδοσφαιριστές οι «τρικολόρ» κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο, όπως άλλωστε φάνηκε και στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας από τα 20 στα 18 χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι ο Φιλοκτήτης διατήρησε το νεανικό του προφίλ και με γνώμονα τις βασικές του αρχές θα προσπαθήσει φέτος να καταγράψει νέες επιτυχίες.
«Φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο για μας γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε στηριχθεί -με την επιτυχημένη παρουσία του Μίλτου Ζιάκα στην τεχνική ηγεσία - στην προώθηση νέων παιδιών κάτι που φυσικά θέλουμε να το συνεχίσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Φιλοκτήτη Αντώνης Δημηνίκος δίνοντας το στίγμα της νέας περιόδου για τον σύλλογο και πρόσθεσε:
«Σκοπός μας είναι να δουλέψουμε με παιδιά που έχουν όρεξη και διάθεση για δουλειά και θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Γι’ αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλέξαμε στο πόστο του νέου τεχνικού τον Δημήτρη Τσέτσιλα ο οποίος διετέλεσε ενωσιακός προπονητής με επιτυχία.
Είμαστε σε εποχές κρίσης και το να μπορείς να διατηρήσεις ένα σωματείο όπως ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας στην περιφέρεια του νομού μάς κάνει ευτυχείς. Όλη αυτή η επιτυχία έγκειται στον σωστό προγραμματισμό και τη σωστή διαχείριση των μικρών εσόδων από τον κόσμο της περιοχής μας.
Όλα τα χρόνια καταφέραμε να κάνουμε την ομάδα πόλο έλξης νεαρών παιδιών με ιδανικό περιβάλλον άθλησης προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους. Νιώθουμε υπερήφανοι σαν διοίκηση γι’ αυτό και το ίδιο νιώθει και ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής που καθημερινά μας δηλώνει ότι υπηρετούμε τους υγιείς προσανατολισμούς που πρέπει να έχει ένα ερασιτεχνικό σωματείο» κατέληξε ο κ. Δημηνίκος.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Στον πάγκο του Φιλοκτήτη Μελιβοίας βρίσκεται φέτος ο Δημήτρης Τσέτσιλας. Ο νέος προπονητής παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Μίλτο Ζιάκα που θήτευσε επί εννέα χρόνια στον σύλλογο και ο οποίος ουσιαστικά ήταν αυτός που διαμόρφωσε το προφίλ της ομάδας. Έτσι λοιπόν ο Δημήτρης Τσέτσιλας καλείται όχι απλά να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του αλλά να διατηρήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Φιλοκτήτη να ξεχωρίζει σε επίπεδο προώθησης ταλέντων.
«Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας φέτος άλλαξε σε ποσοστό 80%. Έχουν φύγει περί τους 12 παίκτες και έχουν έρθει 13. Το καλό είναι ότι διατηρήσαμε χαμηλά τον μέσο όρο ηλικίας δηλαδή στα 18 χρόνια καθώς οι 17 από τους 22 ποδοσφαιριστές που έχουμε φέτος στο έμψυχο δυναμικό μας είναι γεννηθέντες από το 1994 έως το 1998. Δηλαδή ο Φιλοκτήτης έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά μιας νεανικής ομάδας» δήλωσε ο Δημήτρης Τσέτσιλας και πρόσθεσε:
«Ξεκινήσαμε καλά αλλά θέλουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε στα επιθυμητά στάνταρ. Η ομάδα της Μελιβοίας θα συνεχίσει να δουλεύει με παιδιά που θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω χωρίς όμως αυτό να είναι ο μοναδικός στόχος για να τα αγχώνει. Πρέπει να ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα είναι χαρά.
Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε μετά βεβαιότητας οτιδήποτε. Τα πρώτα σημάδια και η εικόνα των ομάδων θα αρχίσουν να διαφαίνονται μετά από 7-8 αγωνιστικές. Γι’ αυτό και στα πρώτα παιχνίδια βλέπουμε περίεργα αποτελέσματα. Οι ομάδες ακόμα είναι ανέτοιμες και δεν έχουν βρει τα πατήματά τους. Θεωρώ όμως ότι κάποιες από αυτές όπως η Γιάννουλη, ο Φαλανιακός και τα Φάρσαλα αλλά και το Αβέρωφ με τη Χάλκη θα ξεχωρίσουν».
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ
Έφυγαν: Νούσιος, Καραντώνης, Σουλιώτης, Καραμπούζης, Χρηστίδης, Λίταινας, Παπαχρήστος, Λούγκος, Σιμψιρής, Παπαδόπουλος, Γκαλγκανόπουλος, Σπανός.
Ήρθαν: Βαλτάς τερματοφύλακας από Κ20 ΠΑΣ Γιάννενα, Παπαηλίας αμυντικός από Μακρυχώρι, Καρβούνης αμυντικός από Πελασγιώτιδα, Καραμπάλιος μέσος από Δευκαλίωνα, Κοιλούκος μέσος από Δήμητρα Αγιάς, Λάιος επιθετικός από Αμπελωνιακό, Γκουντάρας Ηλ. επιθετικός από Ατρόμητους/Θύλελλα, Γκουζιώτης επιθετικός και Γκαραβέλας αμυντικός από Άρη Λάρισας, Δαλαμπύρας επιθετικός, Σενκάι μέσος και Δεσύλλας επιθετικός από ΑΕΛ.
Προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομής: Γκουντάρας Ν. Πασιάς Π. Πασιάς Δ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass