ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ ΜΕ 3-0 ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Όρθωσαν ανάστημα Αγ. Ανάργυροι και Γλαύκη

* ΤΟ ΣΚΟΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (8-0) ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:34
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Δύο εκπλήξεις επιφύλαξε η χθεσινή πρώτη ημέρα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΕΠΣΛ με τους Ατρόμητο Αγ. Αναργύρων και Δάφνη Γλαύκης να βγάζουν νοκ άουτ κερδίζοντας με 3-0 τους κατά μία κατηγορία μεγαλύτερους Αχιλλέα Φαρσάλων και Αναγέννησης Καλοχωρίου αντίστοιχα.
Το σκορ της ημέρας πέτυχε Κεραυνός Παραποτάμου που συνέτριψε με 8-0 τον Ελευθεριακό, ενώ με 4-0 κέρδισαν ο Ηρακλής Χάλκης την Κοιλάδα και η Δόξα Βλαχογιαννίου τον Μύτικα/Ολυμπο.
Ο Σμόλικας Φαλάνης ξεπέρασε στην Ελασσόνα το εμπόδιο του ΠΟΕ με 2-0, ενώ η ΑΕΔ Νίκαιας επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας με 3-1 με τον τεχνικό των «κυανολεύκων» Νίκο Πατσιαβούρα να υποβάλλει μετά το παιχνίδι την παραίτησή του.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια του κυπέλλου ΕΠΣΛ:
 
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ       3
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.            0
Ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων πέτυχε τη νίκη της ημέρας βγάζοντας εκτός θεσμού τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Αχιλλέα Φαρσάλων τον οποίο κέρδισε με 3-0.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους και πήραν δίκαια τη νίκη χάνοντας παράλληλα ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Από την άλλη πλευρά ο Αχιλλέας παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τεχνικού των «κιτρίνων» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος αμέσως μετά το παιχνίδι είπε τα εξής:
«Αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη γιατί η ομάδα δε ήταν έτοιμη για τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ηττηθήκαμε δίκαια από έναν καλύτερο αντίπαλο».
Τα γκολ των νικητών πέτυχαν στο 30’ ο Βενέτης με μακρινό σουτ, στο 65’ ο Φούντας με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 76’ ο Σαλγκάμης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Σκύφτας): Παυλόπουλος, Ιλιάζι, Χατζηλιάδης, Πλιάγκας (78’ λ.τ. Μπαζάνας), Σαλγκάμης, Βενέτης (82’ Αντωνόπουλος), Τάσιος, Κουσιάς, Φούντας, Τσινούδης, Παναγιώτου (84’ Ευαγγέλου).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τριανταφυλλόπουλος): Σακελλαρίου, Τσανάκας, Μαργαριτόπουλος, Κλέιντι, Τλούπας, Αντωνιάδης, Γκατζόγιας, Ξυνογαλάς (75’ Μπένος), Δημακόπουλος (46’ Πατσιούρας), Παλιούρας Δ., Παλιούρας Α. (46΄ λ.τ. Λίταινας).
 
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ            3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.      1
Στις καθυστερήσεις πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού η ομάδα της ΑΕΔ Νίκαιας η οποία επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Λάρισας. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Πασχάλης Μπακαρτζής ο οποίος σκόραρε στο 15’ και στο 90’+1’ και έφερε τη λύτρωση στην ομάδα του.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο και να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα έναντι του αντιπάλου τους. Μετά από ένα πιεστικό πρώτο ημίωρο η ΑΕΔ Νίκαιας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15’ χάνοντας παράλληλα σημαντικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να της είχαν δώσει ένα σκορ ασφαλείας με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου και να την οδηγήσουν πιο εύκολα στην πρόκριση.
Αντ’ αυτού στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έριξαν αδικαιολόγητα την απόδοσή τους κάνοντας πολλά λάθη στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να αρπάξει την ευκαιρία και να μπει με αξιώσεις στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας στο 70’ με το πέναλτι του Αντωνόπουλου.
Τελικά τη λύση στην ΑΕΔ Νίκαιας έδωσε ο έμπειρος Πασχάλης Μπακαρτής που στο 90’+1’ έκανε το 2-1, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό με διαδικαστικό τρόπο ο Μπούκας διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Μπάμπη Μπακαρό ο οποίος σε πολύ επικίνδυνες φάσεις δεν επέτρεψε τους παίκτες της ΑΕΔ Νίκαιας να παραβιάσουν την εστία του.
Η είδηση ωστόσο από το χθεσινό παιχνίδι στη Νίκαια αφορά στους «κυανόλευκους» αφού αμέσως μετά τη λήξη ο τεχνικός Νίκος Πατσιαβούρας υπέβαλε την παραίτησή του.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7’: Δυνατό σουτ του Χριστίδη και ο Μπακαρός μπλοκάρει την μπάλα.
14’: Σουτ του Ραμάι η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μπακαρτζής από πολύ κοντά πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μπακαρός με εντυπωσιακή ενέργεια διώχνει σε κόρνερ.
14’ Ο Σβερκούλης εκτελεί το κόρνερ και ο Μπακαρτζής στην καρδιά της άμυνας με κοντινή κεφαλιά ανοίγει το σκορ (1-0).
26’: Δυνατό σουτ του Σβερκούλη, ο Μπακαρός αποκρούει, η μπάλα καταλήγει στον Ραμάι ο οποίος από πολύ κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
53’: Μετά λάθος συνεννόηση των αμυντικών της ΑΕΔ Νίκαιας ευνοείται ο Κολοβός ο οποίος εντός περιοχής σουτάρει για να διώξει σε κόρνερ ο Τζουβάρας.
65’: Ο Βακαλάς μπαίνει στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, επιχειρεί διαγώνιο σουτ και η μπάλα «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι.
70’: Ο Χρηστίδης ανατρέπει εντός περιοχής τον Μαρούδα και η διαιτητής κ. Τσιοφλίκη καταλογίζει την παράβαση. Το πέναλτι εκτελεί ο Αντωνόπουλος που ισοφαρίζει σε 1-1.
76’: Ο Σβερκούλης βγαίνει μόνος απέναντι στον Μπακαρό, ολιγωρεί προς στιγμή και ο Εμμανουήλ τον προλαβαίνει και κόβει την μπάλα.
80’: Σέντρα του Χρηστίδη και ο Σβερκούλης πετάγεται στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα.
81’: Κοντινό πλασέ του Σβερκούλη, ο Μπακαρός αποκρούει, η μπάλα καταλήγει στον Ραμάι που επιχειρεί κοντινό δυνατό σουτ για να διώξει εκ νέου ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
90’+1’: Σέντρα του Μπούκα και ο Μπακαρτζής με πλασέ πετυχαίνει το 2-1
90’+2’: Χρηστίδης και Μπούκας βγαίνουν απέναντι στον Μπακαρό και ο τελευταίος χωρίς δυσκολία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Τσιοφλίκη με βοηθούς τους κ. Καραμπούλα και Ακρίβο (όλοι πολύ καλοί).
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ζιάκας): Τζουβάρας, Γεωργόπουλος (76’ Ψαρούλης), Χονδρονάσιος, Ανδρέου, Καραμπούζης, Στατήρης, Μπακαρτζής, Χρηστίδης (90’+3’ Νούσιος), Ραμάι, Σβερκούλης, Γαρυφαλλόπουλος (67’ Μπούκας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Πατσιαβούρας): Μπακαρός, Μαρούδης, Ραμπέλι (63’ Καλαμπάκας), Σκάκος, Εμμανουήλ, Γερονάτσιος (54’ Χίζα), Καρβούνης, Παππάς, Βακαλάς, Αντωνόπουλος, Κολοβός.
 
ΚΟΙΛΑΔΑ       0
ΧΑΛΚΗ          4
Στην επανάληψη ζεστάθηκε η μηχανή του Ηρακλή Χάλκης και πήρε την πρόκριση μέσα στην Κοιλάδα με σκορ 4-0
Ο Ρέψης άνοιξε το χορό των τερμάτων με φάουλ στο 55’ και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 66’ και στο 71’ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3 πετυχαίνοντας παράλληλα χατ τρικ. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 80’ ο Τζατζάκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Ανδρέου): Φαρμάκας, Καφφές, Γουργιώτης, Αλμυρούλης, Βογιατζής Χρ., Παπαδημητρίου, Δημόπουλος (55’ Τζατζάκης), Μάνης (46’ Τσιλιάκος Ι.), Ρέψης, Τσιλιάκος Αγγ. (75’ Θυμάκης Κλ.), Πρίφτης
 
ΜΥΤΙΚΑΣ/ΟΛΥΜΠΟΣ           0
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ          4
Με το ευρύ 4-0 στα Καλύβια η Δόξα Βλαχογιαννίου ξεπέρασε το εμπόδιο του Μύτικα/Όλυμπου και προχώρησε στην επόμενη φάση του θεσμού.
Το σκορ άνοιξε στο 34’ ο Λιόλιος, ενώ στο 40’ ο Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων. Στο 76’ και πάλι ο Λιόλιος χρίστηκε σκορε κάνοντας το 0-3 ενώ το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 90’ ο Γκουρομπίνος.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Χαλκιάς, Αθανασούλης, Βάλλας, Καρατζιόλης, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Λιόλιος (78’ Σεΐζης), Κοντοθανάσης, Φαρμάκας (79’ Μανάκαρης), Τασιούλης (78’ Βλιώρας), Γκουρομπίνος.
 
ΓΛΑΥΚΗ         3
ΚΑΛΟΧΩΡΙ    0
Μία ακόμα σημαντική νίκη από ομάδα μικρότερης κατηγορίας επί μεγαλύτερου αντιπάλου σημειώθηκε στη Γλαύκη όπου η τοπική Δάφνη επικράτησε της Αναγέννησης Καλοχωρίου με 3-0.
Το παιχνίδι κρίθηκε στην επανάληψη με τον Τσαγκάλη να ανοίγει το σκορ στο 62’, ενώ στο 76’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Μίχος που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή επιχείρησε σέντρα σουτ και με την βοήθεια αμυνομένου η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Τσαγκάλης.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ (Δανιλούλης): Κουκούτσης, Χειμώνα (46’ Βράκας), Αποστόλου, Υφαντής, Σμυρλής, Βεργής, Μπαρτζιάλης, Τσαγκάλης, Τσώλης Ε. (74’ Μίχος), Ζαχαρής (53’ Τζιότζιος), Σερακιώτης.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ     0
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      8
Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη κατά τη χθεσινή ημέρα πέτυχε ο Κεραυνός Παραποτάμου με 8-0 επί του Ελευθεριακού.
Το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια σχολιασμού με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ζιούστη. Ακολούθησαν τρία γκολ από τον Σερίφης (6’, 75’, 85’) και ισάριθμα από τον Κανταρίνο (40’, 80’, 88’) και ένα από τον Κουκουτσέλο (36’).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ (Μπακατσής): Ρουτζέρο, Ζυγοροδήμος (46’ Δελητζάνης), Ζιούστης, Δαλακώνης, Πάσχος, Σαΐτης, Σαρρής, Παππάς (28’ Βασίλεφ), Σερίφης Τρ., Κανταρίνος Θ., Κουκουτσέλος (55’ Ναΐμ).
 
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγ. Ανάργυροι - Αχιλλέας Φ.            3-0
ΑΕΔ Νίκαιας - Απόλλων Λάρ.         3-1
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Κοιλάδα – Χάλκη      0-4
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μύτικας/Ολυμπος-Βλαχογιάννι        0-4
ΠΟ Ελασσόνας – Σμόλικας 0-2
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γλαύκη-Καλοχώρι     3-0
Ελευθεριακός –Παραπόταμος        0-8
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η 2η αγωνιστική του κυπέλλου συνεχίζεται σήμερα με τα παρακάτω παιχνίδια που θα ξεκινήσουν στις 16.30:
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμένιο – Βουκεφάλας
Λάρισα 2012 - Δήμητρα Αγιάς (γήπ. Βιολογικού)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Δολιχιακός-Συκέα (εξ αναβολής α’ φάσης)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελάτεια - Τοξότης Λάρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass