Η ΓΕΛ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ «ΧΤΙΖΕΙ» ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

Από αθλήτριες…προπονήτριες

* ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑ EKATERINA DULAMOVA

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
 
Το έργο του αείμνηστου Κώστα Παπαγεωργίου στην ΓΕΛ ήταν σημαντικό και ο «καρπός» που έριξε έφτασε να αναδείξει αθλήτριες διεθνούς επιπέδου (Γκουντρουμπή, Ζάχου) αλλά δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν αλλά και μέλλον καθώς πλέον βγάζει και αξιόλογες προπονήτριες με πιστοποίηση F.I.G. (κάτι το οποίο δείχνει ότι θα στηριχθεί προπονητικά στα «δικά» της παιδιά.
Συγκεκριμένα μετείχαν δύο πρώην αθλήτριες (Γκουντρουμπή Ευαγγελία και Βαϊοπούλου Νικολέτα) στην Ακαδημία Προπονητριών Ρυθμικής Γυμναστικής 1ου επιπέδου, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο. στην Αθήνα.
Η Ακαδημία διήρκεσε από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου και έδωσε την ευκαιρία σε νεαρές επίδοξες προπονήτριες -μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετές Ελληνίδες Ολυμπιονίκες της ρυθμικής που δεν διαθέτουν πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α.- να αποκτήσουν δίπλωμα προπονήτριας με διεθνή αναγνώριση.
Τα μαθήματα της Ακαδημίας παρακολούθησαν συνολικά 22 άτομα (17 Ελληνίδες, 1 Ισπανίδα και 4 προπονητές - προπονήτριες από τις Φιλιππίνες, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας δάσκαλος μπαλέτου), υπό την επίβλεψη τεσσάρων διδασκόντων της FIG: Η Ελληνίδα Νότα Κλέντρου που έχει καναδική υπηκοότητα παρέδωσε τα θεωρητικά μαθήματα στο ξενοδοχείο «Fenix», η Βρετανίδα Νάντια Αλεξάντροβα και η Πορτογαλίδα Ελένα Ντίας δίδαξαν τα πρακτικά μαθήματα στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων ρυθμικής στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, ενώ ο Νορβηγός Λάσε Νέτουμ ήταν ο υπεύθυνος για τη διδασκαλία της μουσικής.
Από τις 17 Ελληνίδες οι 2 προπονήτριες ήταν από τη Γ.Ε.Λ. οι Γκουντρουμπή Ευαγγελία και Βαϊοπούλου Νικολέτα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία στα θεωρητικά μαθήματα με ποσοστό 92,5% ενώ στην τελική κατάταξη η κα Γουντρουμπή κατέλαβε την 2η θέση και η Βαϊοπούλου την 5η θέση. Όλο το σεμινάριο ήταν στην Αγγλική γλώσσα και με πολλές δυσκολίες στις ορολογίες.
Ο Γεώργιος Βαϊόπουλος, πρόεδρος της Γ.Ε.Λ. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. δήλωσε: «συγχαίρω και τις δύο προπονήτριες και τις εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Ήταν μία πολύ καλή επιλογή αλλά και τυχερές να πάρουν μέρος και οι δύο τους σ’ αυτό το σεμινάριο της Ακαδημίας F.I.G. διότι έγινε στην Ελλάδα (κάθε φορά γίνεται σε διαφορετική χώρα) και επίσης τους εύχομαι να παρουσιάσουν στον επόμενο χρονικό διάστημα έργο ώστε να μπορέσουν να περάσουν και το επίπεδο 2 που ακολουθεί. Τέλος ευχόμενος μια καλή νέα αθλητική χρονιά θα ήθελα να τονίσω ότι η Γ.Ε.Λ. ξεκινά δυναμικά έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την κορυφαία προπονήτρια και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της Ekaterina Dulamova».
Η EKATERINA DULAMOVA
Η Ekaterina Dulamova που εργάστηκε ως προπονήτρια στους ελίτ συλλόγους Ρυθμικής Γυμναστικής στη Βουλγαρία και είχε επιλεγεί ως μέλος της Βουλγαρικής Εθνικής ομάδας το 1994 και το 1995. Αργότερα εργάστηκε ως χορογράφος στην Αμερική. Πριν μερικά χρόνια ήρθε και εργάστηκε στην Ελλάδα ως προπονήτρια όπου τελικά προσλήφθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ως προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδος στο ατομικό της ρυθμικής. Μετά την λήξη του συμβολαίου της με την Εθνική και μετά από πρόταση του προέδρου της Γ.Ε.Λ., Γεωργίου Βαϊόπουλου, αποδέχθηκε την υπογραφή σύμβασης με τη Γ.Ε.Λ.
Ο Γεώργιος Βαϊόπουλος τόνισε: «Η Ekaterina Dulamova είναι μία εξειδικευμένη προπονήτρια και είναι από αυτές που έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ. Εργάζεται με επιτυχία με τα παιδιά των διαφόρων ηλικιακών ομάδων, διδάσκοντάς τους να αγαπούν το άθλημα, να είναι εργατικές και αφοσιωμένες αθλήτριες, αναπτύσσοντας συγχρόνως την ανάλογη ηθική και τις ιδιότητες για υψηλό επαγγελματισμό που θα τους χρησιμεύει ως παράδειγμα για νέους γυμναστές. Το υπόβαθρό της ως προπονήτρια, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα που έχει στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια, βγάζοντας αθλήτριες γνωστές στο παγκόσμια στερέωμα της Ρυθμικής, προβλέπουν την υψηλή αξιολόγησή της είτε από ομοσπονδίες όπως η δική μας είτε από αθλητικά σωματεία είτε από τους συναδέλφους της».
Η Ekaterina Dulamova για τη συνεργασία της με τη ΓΕΛ τόνισε: «Τη Γ.Ε.Λ. τη γνωρίζω χρόνια. Γνωρίζω ότι την τελευταία δεκαετία έχει βγάλει καταξιωμένες αθλήτριες με αναγνώριση όσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως η Γκουντρουμπή Ευαγγελία και η Ζάχου Βασιλεία και πολλές άλλες που πάντα καταλάμβαναν μία θέση στην Εθνική ομάδα της Ρυθμικής Γυμναστικής. Με αυτά λοιπόν τα κριτήρια αποδέχθηκα την πρόταση του προέδρου κ. Γεωργίου Βαϊόπουλου, τον οποίο βέβαια γνώριζα και από την Ε.Γ.Ο. όπου είναι μέλλος. Με πρώτη ματιά από τις πρώτες προπονήσεις των παιδιών διέκρινα ότι οι αθλήτριες της Γ.Ε.Λ. έχουν τη δυναμική στα επόμενα χρόνια να βρίσκονται μέσα στις Εθνικές ομάδες και με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή κάποιας στις μεγάλες διοργανώσεις και γιατί όχι και στην επόμενη Ολυμπιάδα. Το μόνο πράγμα όμως που με στενοχώρησε είναι ότι ένα τέτοιο σωματείο δεν έχει ένα δικό του Γυμναστήριο. Το Γυμναστήριο στη Ρυθμική Γυμναστική είναι πολύ σημαντικό. Είναι κρίμα τέτοιες αθλήτριες και τέτοιο σωματείο να μην έχει τις απαραίτητες ώρες για σωστή προπόνηση. Σ΄αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι η Ρυθμική Γυμναστική και η Ενόργανη Γυμναστική είναι η βάση στις μικρές ηλικίες για το μέλλον ενός αθλητή κλασικού αθλητισμού όπως στον στίβο, στην πάλη κ.λ.π. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος κάτι θα γίνει».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass