ΣΕ ΜΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ

Η... Παιανία της Τερψιθέας

* «ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LARISSA SPORTS CENTER ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΟΡΦΕΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:19
Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Κ. Τσάντζος
Αν ένα προπονητικό κέντρο ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την ποιοτική και συστηματική δουλειά τότε αυτό δεν ήταν άλλο από την Παιανία. Ως τέτοιο λοιπόν βλέπουν και οι άνθρωποι του Μαχητή Τερψιθέας το Larissa Sports Center το αθλητικό κέντρο με το οποίο ήρθαν σε σημαντική συμφωνία όχι μόνο για τη φετινή περίοδο αλλά και για το μέλλον.
Η νεοφώτιστη ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία τα βρήκε σε όλα με το μεγάλο αυτό αθλητικό κέντρο και η συμφωνία έχει δύο πόλους: την πρώτη ομάδα που θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για προπονητήριο, καθώς ως έδρα θα έχει το γήπεδο της Νεάπολης και αυτό της Τερψιθέας και φυσικά τις υποδομές καθώς θα συγχωνευτούν οι ακαδημίες του Μαχητή με αυτές του ΑΣ Ορφέα που ήδη έδρευαν στις εγκαταστάσεις.
Με 2 μεγάλα γήπεδα (11Χ11), ένα μικρότερο (9Χ9), ένα κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου για κάθε καιρικό φαινόμενο, 2 πισίνες (25άρα και μια μικρότερη), ένα γυμναστήριο, 2 γήπεδα τένις αλλά και μεγάλες αίθουσες για τελετές, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις κ.ά. σαφώς ο Μαχητής έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε επαγγελματικά πρότυπα. Πρότυπα μιας μεγάλης ομάδας.
Γι’ αυτό τον λόγο χθες το πρωί παρετέθη σχετική συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη νέα αυτή συμφωνία. Στις εγκαταστάσεις του Larissa Sports Center αρχικά μας μίλησε ο κ. Μάνος Καγγάς ως εκπρόσωπος της εταιρίας, μας είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συνεργασία με μια ομάδα που προέρχεται από τον φυσικό μας χώρο την Τερψιθέα. Η απόφασή μας στηρίζεται στο γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ σοβαρό σύλλογο και μια διοίκηση που αντιλαμβάνεται το πώς πρέπει να εξελιχθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι ομάδες. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο οφείλει να στηρίζεται στις υποδομές του. Πιστεύουμε πως αυτό το σχήμα Μαχητής – Ορφέας – Larissa Sports Center μαζί με το κατάλληλο δυναμικό σε προπονητές θα οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το Larissa Sports Center βρήκε μια αντάξια ομάδα για τις υποδομές της και ο Μαχητής βρήκε εγκαταστάσεις αντάξιες της σοβαρότητάς του».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μαχητή Τερψιθέας, κ. Αχιλλέας Παπαρσένος τόνισε: «Η εποχή που περνάμε είναι δύσκολη και αυτή φέρνει ως επιτακτική ανάγκη τη συνεργασία. Χωρίς συνεργασία θα είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους μας. Το αθλητικό αυτό κέντρο είναι στην περιοχή της Τερψιθέας και αυτό είναι ένα ακόμα αβαντάζ για την ομάδα. Τέτοιες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν άλλες στο νομό και είμαστε τυχεροί που θα μπορούμε σαν ομάδα να τις χρησιμοποιούμε και να προετοιμαζόμαστε. Αυτό θα μας βοηθήσει. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βγούμε κερδισμένες και οι 3 πλευρές: το Larissa Sports Center, ο Μαχητής και τα παιδιά που θα δουλέψουν εδώ πέρα στις υποδομές. Εμείς θέλουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά να γίνουν καλοί χαρακτήρες και μετά να μάθουν ποδόσφαιρο. Πλέον τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά εδώ, καθώς όλα τους παρέχονται και υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός παικτών σε κάθε ηλικία».
Στη συνέχεια ο κ. Αχιλλέας Κυριτσάκας ως οικονομικός διευθυντής του Μαχητή υπογράμμισε: «Στόχος δικός μας είναι μέσα από αυτή την συνεργασία η οποία προβλέπεται να είναι μακροχόνια, να μπορέσει η ομάδα να εντάξει παιδιά από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Να λειτουργεί ένα φυτώριο για την ανδρική ομάδα. Αυτό θα έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη για την ομάδα στο μέλλον. Θα μας κάνει ανεξάρτητους σε λίγα χρόνια αυτή η κίνηση. Μιλάμε για μια μακροχρόνια συνεργασία άλλωστε...».
Τέλος, ο προπονητής Θεοφάνης Τάτσης που είναι και υπεύθυνος των Ακαδημιών του νέου σχήματος ανέφερε: «Ξεκινήσαμε μια συνεργασία με έναν από τους καλύτερους αθλητικούς χώρους στην Ελλάδα με μια από τις πιο υγιείς ποδοσφαιρικές ομάδες εθνικών κατηγοριών. Με αυτές τις προϋποθέσεις με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε φιλοδοξούμε σε λίγα χρόνια να έχουμε μια ποδοσφαιρική ακαδημία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και εφάμιλλη των μεγάλων της Ευρώπης. Η προϋπόθεση για να ξεκινήσει αυτή η συνεργασία είναι ότι υπήρχαν η διάθεση, η υπομονή και η γνώση για το αντικείμενο απ’ όλες τις πλευρές.
Γι’ αυτό το λόγο από την πρώτη κιόλας χρονιά η ακαδημία θα οργανωθεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Τόσο η οργάνωση σε τμήματα ηλικιακά όσο και με τουρνουά πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά. Θα το διοργανώνουμε εδώ αλλά θα βγαίνουμε και σε αντίστοιχα. Αποκορύφωμα θα είναι τα trials (δοκιμαστικά ποδοσφαιριστών) που θα γίνουν τον Ιανουάριο εδώ. Πέρυσι είχαμε φέρει σκάουτερς από τη Γερμανία και στην Αθήνα είναι 112 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Τα 13 από αυτά έχουν απορροφήσει επαγγελματικές ομάδες. Θέλουμε να έχουμε από 100 έως 250 παιδιά για να διατηρηθεί η ποιότητα. Εμείς δεν θέλουμε μόνο ποσότητα. Επίσης θα έχουμε και ατομικές προπονήσεις σε παίκτες που δείχνουν δυνατότητες και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το κατάλληλο τιμ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass