ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγκρίθηκε η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2013 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου (2013-14) καθώς έγιναν ομόφωνα δεκτές οι εισηγήσεις του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρη Γρηγοριάδη για τροποποιήσεις της προκήρυξης που αφορούν τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, τη διάθεση των καθαρών εισπράξεων του SUPER CUP στο Ταμείο Αρωγής της Ένωσης, τη μείωση του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται σε ομάδες που δεν προσέρχονται να αγωνιστούν σε αγώνα πρωταθλήματος κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα ισχύσουν φέτος τα εξής:
Α’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες.
Άνοδος: Ο πρωταθλητής θα παίξει στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.
Υποβιβασμός: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (17η και 18η) θα υποβιβασθούν απευθείας στην Α1 Ερασιτεχνική. Ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων θα αυξηθεί ανάλογα σε περίπτωση μη ανόδου του πρωταθλητή ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική και υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων της Λάρισας από την Γ’ Εθνική κατηγορία.
Α1 Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες
Άνοδος: Οι τρεις πρώτες θα ανέλθουν απευθείας στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία. Αγώνας διαβάθμισης: Σε περίπτωση που δεν υποβιβασθεί λαρισινή ομάδα από τη Γ’ Εθνική και παράλληλα ανέλθει ο πρωταθλητής ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική τότε θα διεξαχθεί αγώνας διαβάθμισης ανάμεσα στον 4ο του βαθμολογικού πίνακα της Α1 και την ομάδα που θα καταλάβει την 16η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ Ερασιτεχνικής.
Υποβιβασμός: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα θα οδηγηθούν στην Β’ ΕΠΣΛ. Ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων θα αυξηθεί ανάλογα σε περίπτωση μη ανόδου του πρωταθλητή ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική και υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων της Λάρισας από την Γ’ Εθνική κατηγορία.
Β’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 14 ομάδων. Άνοδος: Συνολικά θα προβιβασθούν 5 ομάδες. Οι πρωταθλήτριες των τριών ομίλων, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα παίξουν αγώνες μπαράζ και εκείνες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις θα ανέλθουν στην Α1 ΕΠΣΛ.
Υποβιβασμός: Τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν 8 συνολικά ομάδες: Οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου (2x3), ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η θέση σε κάθε όμιλο θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό άλλων δύο.
Φυσικά και σ’ αυτήν την κατηγορία θα ισχύσει αυτό που ισχύει και στις δύο παραπάνω κατηγορίες δηλαδή ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων θα αυξηθεί ανάλογα σε περίπτωση μη ανόδου του πρωταθλητή ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική και υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων της Λάρισας από την Γ’ Εθνική κατηγορία
Γ’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους (ο ακριβείς αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου θα καθοριστεί από το συνολικό αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή).
Άνοδος: Θα προβιβασθούν εννέα ομάδες απευθείας δηλαδή οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου.
ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
Εν τω μεταξύ τη φετινή περίοδο καταργούνται οι λεγόμενοι «μικροί» ποδοσφαιριστές σε όλες τις κατηγορίες.
ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Επίσης αποφασίσθηκε η μείωση του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται σε ομάδες που δεν προσέρχονται να αγωνιστούν σε αγώνα πρωταθλήματος ως εξής:
Α’ και Α1 ΕΠΣΛ: από 300 € σε 200 €
Β’ ΕΠΣΛ: από 200 € σε 150 €
Γ’ ΕΠΣΛ: από 160 € σε 100 €
ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΕΠΣΛ
Παράλληλα θεσπίζεται από φέτος ο τίτλος του υπερπρωταθλητή σε Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές των ομίλων της Β’ ΕΠΣΛ θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ και η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα ανακηρυχθεί υπερπρωταθλητής στην κατηγορία. Το αντίστοιχα θα γίνει και στη Γ’ ΕΠΣΛ.
ΤΟ SUPER CUP
Ο αγώνας Super Cup της φετινής περιόδου μεταξύ των περυσινών, πρωταθλητή Μαχητή Τερψιθέας και κυπελλούχου Δήμητρας Γιάννουλης, θα διεξαχθεί στο F.C. ARENA, την Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 17.00΄, οι δε καθαρές εισπράξεις του θα διατεθούν στο Ταμείο Αρωγής Αναξιοπαθούντων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών.
Την προσεχή Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ώρα 13.30, στα γραφεία της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων (εκπρόσωπος διοίκησης, προπονητής, αρχηγός ομάδας) και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass