ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 19-21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η καρδιά της τεχνικής κολύμβησης χτυπά στη Λάρισα

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ»

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:38
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Οι μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην Πανεπιστημιάδα του Καζάν και το Ευρωπαϊκό Νέων-Νεανίδων στο Σέτσιν της Πολωνίας, έστρεψαν τις τελευταίες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης το οποίο βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας στον χώρο του υγρού στίβου.
Τη σκυτάλη μετά τις μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίρνει η Λάρισα η οποία θα φιλοξενήσει το τριήμερο 19 έως 21 Ιουλίου στο κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης. Μία ακόμα πολύ σημαντική διοργάνωση και ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον χώρο του υγρού στίβου για τη χώρα μας. Πάνω από 800 αθλητές, προπονητές και συνοδοί από όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν στο κολυμβητήριο της Λάρισας για τους αγώνες αυτούς που συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ – ΤΙΤΑΝΕΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλία, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Δήμος Λαρισαίων.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, στο όποιο συμμετέχουν 27 ομάδες από όλη την επικράτεια. Η σημασία αυτού του πρωταθλήματος δείχνει και την πολύπλευρη δραστηριότητα του συλλόγου Λαρισαϊκός – Τιτάνες, αλλά παράλληλα δίνει το μήνυμα ότι σε μια δύσκολη και σκληρή περίοδο, με συνέργια και συνεργασία, διοργανώνουμε αυτά τα πρωταθλήματα δίνοντας τη δυνατότητα προαγωγής του αθλήματος» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και πρόσθεσε:
«Ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα να έρχονται επισκέπτες και αθλητές στη Λάρισα και τη Θεσσαλία τονώνοντας την πραγματική οικονομία της περιοχής. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας και ευχόμαστε καλή επιτυχία, στους αθλητές».
Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καλαραριώτου επισήμανε: «Ακόμα ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης. Για τρεις ημέρες η καρδιά του αθλήματος, χτυπάει στη Λάρισα. Εκατοντάδες αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, θα βρίσκονται στην πόλη μας, θα δουν και θα συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και ταυτόχρονα θα γνωρίσουν την περιοχή μας. Καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας να παρευρεθεί το τριήμερο στη Λάρισα και να παρακολουθήσει τους αγώνες αυτούς, γιατί πραγματικά αξίζουν».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ. κ. Άρης Γαλάτος σημείωσε τα εξής: «Ο Δήμος Λαρισαίων διά μέσου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού και Επιστημών, στηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης και όπως πολύ σωστά ανέφερε προηγουμένως, ο περιφερειάρχης, μια διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας χρειάζεται τη συνέργεια και τη συνεργασία όλων.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον κολυμβητικό σύλλογο Λαρισαϊκός-Τιτάνες και να τονίσω ότι η τεχνική κολύμβηση είναι ένα συναρπαστικό και ιδιαίτερο άθλημα, που προσφέρει θέαμα, απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από τους αθλητές και για τον λόγο αυτό πρέπει οι Λαρισαίοι να επισκεφτούν το κολυμβητήριο για να απολαύσουν υψηλές επιδόσεις και θέαμα».
Τέλος ο πρόεδρος του κολυμβητικού συλλόγου Λαρισαϊκός Τιτάνες κ. Παύλος Νούσιας τόνισε: «Για πρώτη φορά διεξάγεται στην πόλη μας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο κολυμβητήριο της Λάρισας. Το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της περιοχής συνεργάστηκαν για να διοργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα αυτό, αποδεικνύει ότι η Λάρισα σαν διοργανώτρια πόλη μπορεί να πρωταγωνιστήσει επάξια στην ανάθεση τέτοιων μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την υπερπολύτιμη βοήθειά του, διότι χωρίς την στήριξη του ήταν αδύνατο να γίνει αυτό το πρωτάθλημα, καθώς και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους πολίτες που έχουν δείξει επανειλημμένως τη δίψα τους να παρακολουθούν από κοντά μεγάλα αθλητικά γεγονότα, να δώσουν με την παρουσία τους το μήνυμα, ότι οι επαρχιακές πόλεις πληρούν όλα τα εχέγγυα και έχουν τις υποδομές να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε επίσης τις τοπικές επιχειρήσεις και τους χορηγούς που γίνανε αρωγοί της προσπάθειας αυτής για μια άρτια διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αψηφώντας τις οικονομικές δυσκολίες».
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης οι έφοροι κ. Γιώτα Ντουρούμογλου και Χριστίνα Φωτοπούλου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass