ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο «FAETHON OLYMPUS MARATHON»

Τρέχοντας στα σύννεφα

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή»

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2013 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29
 Με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου και την προσέκλυση του ενδιαφέροντος της διεθνούς αθλητικής κοινότητας μέσα από την ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας για 2η χρονιά ο «Faethon Olympus Marathon» που διοργανώνουν ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας και φορείς της περιοχής.
Εκατό αθλητές θα τρέξουν σε 10 κορυφές του μυθικού βουνού πάνω από τα 2.500 μ. και θα καλύψουν συνολική απόσταση 44 χλμ. σε υψομετρική διαφορά 3.500 μ. Μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή και μία σημαντική για την περιοχή διοργάνωση που στόχος είναι να μετατραπεί σε διεθνή αθλητικό θεσμό.
Με αφορμή τη φετινή 2η διοργάνωση του «Faethon Olympus Marathon» δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας συνέντευξη Τύπου στην οποία επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Κ. Αγοραστός (περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Για 2η χρονιά φέτος, διεξάγεται εδώ στη Θεσσαλία και στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, ο Μαραθώνιος Faethon Olympus. Πέρυσι συμμετείχαν 80 αθλητές και φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, και οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν 44 χλμ. μέσα σ΄ ένα τοπίο φανταστικό, να ευχαριστηθούν τη διαδρομή και να διακριθούν. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε αυτόν τον αγώνα διεθνή. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, με συντονισμένες κινήσεις, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και πόσο μάλλον στον Όλυμπο και φέτος βλέπουμε ότι πάμε καλύτερα. Η συνεργασία φέρνει επιτυχία, φέρνει διακρίσεις αλλά δείχνει και μια αποτελεσματικότητα».
Ρένα Καραλαριώτου (αντιπεριφερειάρχης Λάρισας): «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στηρίζουμε δράσεις κι ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, της επαρχίας Ελασσόνας. Τόσο με έργα υποδομής, όσο και με δράσεις τουριστικές, αθλητικές, πολιτιστικές, θέλουμε να αναδεικνύουμε τις ομορφιές μας για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών να γίνουν «κοινωνοί» της περιοχή μας. Η διοργάνωση του «Olympus Faethon Marathon», που γίνεται για δεύτερη χρονιά είναι πανελλαδικής εμβέλειας και ευελπιστούμε να καταστεί θεσμός διεθνούς απήχησης». Γεώργιος Τρανταφύλλου (Πρόεδρος ΧΟΣ): «Είναι τιμή για τον σύλλογο να διοργανώνει για 2η χρονιά τον αγώνα αυτό. Ο Φαέθων είναι ουρανόδρομος στην ουσία, είναι ο γιος του ήλιου και αυτό είναι η σημασία και της διαδρομής, δηλαδή πέρασμα απ’ όλες τις κορυφογραμμές του Ολύμπου. Πέρυσι που ήταν η πρώτη διοργάνωση ο αγώνας ψηφίστηκε σαν ο τρίτος καλύτερος αγώνας στη χώρα. Φέτος ελπίζουμε να ανέβει στην πρώτη θέση».
Θανάσης Πιτένης (εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής): «Φέτος θα ανεβάζουμε τα στάνταρ καθώς 100 άτομα θα τρέξουν σε 10 κορυφές πάνω από τα 2.500 μέτρα! Τεχνικά ο αγώνας είναι 44 χλμ. και 3.500 μέτρα υψομετρική διαφορά, όλοι οι αθλητές ξεκινώντας από τον Κοκκινοπηλό θα περάσουν από τη 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Σκολιό που είναι 2.911 μέτρα και θα καταλήξουν πάλι στο χωριό, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή του θεσσαλικού Ολύμπου και περνώντας πάνω απ΄ όλες τις κορυφές που υπάρχουν εκεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτή η διαδρομή κατατάσσει τον αγώνα στην κατηγορία sky running, που σημαίνει τρέχω στα σύννεφα, κινούμαι σε μεγάλο υψόμετρο. Αυτό διαφοροποιεί τον αγώνα μας από τους άλλους αγώνες, γι΄ αυτό είναι τόσο μοναδικός και τραβάει το ενδιαφέρον extreme αθλητών και εκεί ποντάρουμε. Δηλαδή με τη διαδρομή, με τους αθλητές, με τη μορφολογία του εδάφους και με πολύ προσπάθεια να κάνουμε τον αγώνα διεθνή, να ανοίξουμε τις πύλες σε ξένους αθλητές και σιγά-σιγά να γίνει ο νούμερο ένα αγώνας στην Ελλάδα.
Στέφανος Πούτας (εκ μέρους των Ελλήνων Διασωστών): «Με 30 διασώστες και διασώστριες και δύο γιατρούς σε 10 σταθμούς στο βουνό ανά 4 χλμ. περίπου κατά μέσο όρο, θα εξασφαλίσουμε για άλλη μια φορά την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».
Κώστας Σκριάπας (πρόεδρος Δικτύου Περραιβία): «Στηρίζουμε κι εμείς μία όμορφη δράση ενός πολύ δραστήριου ορειβατικού συλλόγου. Όλοι οι διοργανωτές με πρώτο τον ΧΟΣ Ελασσόνας είναι μέλη του Δικτύου Περραιβία και ως εκ τούτου είναι μία καλή μέρα για την Ομοσπονδία μας. Θέλω να πω ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί πάνω στο μυθικό βουνό τον Όλυμπο που αποτελεί το δυνατό όπλο της Θεσσαλίας για την ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού για τη Θεσσαλία και για την Ελλάδα. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι η τοπική κοινωνία, ο δήμος Ελασσόνας και η Περιφέρεια διεκδικούν τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού από το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση και τον πόλο έλξης των ορειβατών από όλο τον κόσμο. Κλείνοντας θέλω να πω ότι όταν η κοινωνία των πολιτών συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και το ανάποδο, τότε τα αποτελέσματα είναι πάντα θεαματικά κι έτσι θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, η πρόεδρος του ΧΟΣ Σπαρμού κ. Βίκυ Νίκου, ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Κωστούλης και ο Κώστας Φουρκιώτης από το Δίκτυο Περραιβία. Επίσης αρωγοί στην προσπάθεια είναι οι σύλλογοι: Π.Α.Ο.Ε.Ε. «Όλυμπος», Χ.Ο.Σ. Καλυβίων «Χριστάκης», Χ.Ο.Σ. Ολυμπιάδας «Μύτικας», επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
«FAETHON OLYMPUS MARATHON»
Παρασκεύη 12-7-2013
19:30-22:00 Επίδοση αριθμών (Εγγραφές) Κλειστό Θέατρο Ελασσόνας-Αίθουσα Βσιλείου Φαρμάκη
Σάββατο 13-7-2013
10:00-21:30 Επίδοση αριθμών (Εγγραφές) Κλειστό Θέατρο Ελασσόνας-Αίθουσα Βσιλείου Φαρμάκη
18:00- Τεχνική ενημέρωση
Κυριακή 14-7-2013
06:00 Εκκίνηση 2ου FAETHON OLYMPUS MARATHON
11:30-19:00 Τερματισμοί αθλητών Κοκκινοπλός Ελασσόνας.
12:00-20:30 Δωρεάν γεύμα στους αθλητές στις παραδοσιακές ταβέρνες του Κοκκινοπλού.
16:00-16:30 Τελετή Απονομών
20:00 Κλείσιμο διοργάνωσης
Α.Γ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass