ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ

Σε επαγγελματικά πρότυπα ο Αμπελωνιακός

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η πρόσληψη του έμπειρου προπονητή Γιάννη Γκαμπέτα στην τεχνική ηγεσία του Αμπελωνιακού ομάδας σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στο σύλλογο. Η ομάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή η οποία προσδιορίζεται από τα επαγγελματικά πρότυπα στον τρόπο λειτουργίας της και την επένδυση στα ταλέντα της περιοχής μέσω της ακαδημίας ούτως ώστε ο Αμπελωνιακός σε βάθος χρόνου να στηριχθεί στα δικά του παιδιά.
Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του νέου τεχνικού Γιάννη Γκαμπέτα από τη διοίκηση του Αμπελωνιακού.
«Στόχος της καινούργιας διοίκησης είναι να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων διοικήσεων όσον αφορά στη βελτίωση της υποδομής και την καλή λειτουργία του συλλόγου. Η προτεραιότητα της ομάδας είναι να στηρίζεται τα επόμενα χρόνια σ’ έναν αξιόλογο κορμό ντόπιων ποδοσφαιριστών και να συνεχίσει να αγωνίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού Δημήτρης Αλεξανδρής και πρόσθεσε:
«Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε η νέα διοίκηση να εμπιστευτούμε τις τύχες της ομάδας σ’ έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του Αμπελωνιακού και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολύ πιο δύσκολες εποχές στην αναγέννηση της τότε ομάδας. Προπονητής είναι ο κ. Γιάννης Γκαμπέτας με τεράστια εμπειρία τόσο σαν προπονητής όσο και σαν ποδοσφαιριστής αφού συμμετείχε σε αναρίθμητους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με σημαντική προσφορά. Η συνεργασία μας αφορά τόσο στην ανδρική ομάδα όσο και στην Ακαδημία στην οποία θα είναι υπεύθυνος ως επικεφαλής προπονητής. Με την κίνηση αυτή θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη συνέχεια που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου», κατέληξε ο Δημήτρης Αλεξανδρής.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν από την πλευρά της διοίκησης ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Αγριόδημος και ο γεν. γραμματέας Θανάσης Μαντζιόκας και από την ομάδα στήριξης ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Κουτσούκης οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:
Ν. Αγριόδημος: «Σαν καινούργιο μέλος με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι πήραμε έναν πολύ καλό προπονητή που προέρχεται από τα σπλάχνα του Αμπελωνιακού. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά σε συνάρτηση με τη στήριξη του δήμου. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία αναδεικνύοντας παράλληλα τα ταλέντα της περιοχής στα οποία θα στηριχτούμε τα επόμενα χρόνια»
Θ. Μαντζιόκας: «Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά τα δύο χρόνια στον Αμπελωνιακό. Προσδοκούμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και να πάμε έστω και λίγο παραπάνω. Θεωρώ ότι πρέπει να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο πάλι γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια παρά την πορεία που έκανε η ομάδα σ’ αυτόν τον τομέα νομίζω υστερούσε».
Θ. Κουτσούκης: «Εκφράζοντας τις προσδοκίες των υπολοίπων μελών της ομάδας στήριξης είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το νέο Δ.Σ. Ασχολήθηκαν νέα και άξια άτομα με στόχο θα δημιουργηθεί ένα κράμα παλιών και νέων παραγόντων που θα φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε όλοι μας. Ιδιαίτερα για τον πρόεδρο Δημήτρη Αλεξαδρή ήταν πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πλέον όμως φεύγουμε από την αρχή του ενός και μπαίνουμε στην αρχή των πολλών. Έχουμε κάθε διάθεση να στηρίξουμε το σύλλογο και θα το πράξουμε».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ: «ΘΑ ΚΑΝΩ
ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ»
«Ένας προπονητής δεν έχει σημασία αν βρίσκεται σε ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να δουλεύει επαγγελματικά». Με τα παραπάνω λόγια ο νέος προπονητής του Αμπελωνιακού Γιάννης Γκαμπέτας προσδιόρισε τον τρόπο λειτουργίας του και το ρόλο του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου με στόχο η ομάδα θα θέσει τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον.
«Καταρχήν χαίρομαι που είμαι ανάμεσά σας μετά από πολύ καιρό. Σίγουρα αναλαμβάνω ένα δύσκολο έργο διότι δεν έχει να κάνει μόνο με την επαγγελματική δουλειά αλλά και με το συναίσθημα. Όπως γνωρίζεται έχω βοηθήσει τον Αμπελωνιακό, αν θυμάμαι καλά όταν η χούντα είχε διαλύσει την ομάδα και την δημιουργήσαμε ξανά μία παρέα ανθρώπων. Ήμουν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές μαζί με τους συμπαίκτες μου που συνέβαλα στην αναγέννηση του Αμπελωνιακού. Τα φέρνει όμως έτσι η μοίρα μετά από πολλά χρόνια να ηγούμαι στο τιμόνι του Αμπελωνιακού. Τα τελευταία χρόνια ήμουν εκτός Λάρισας αλλά πάντα είχα επαφή με τον Αμπελώνα και τη Λάρισα. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Ως προπονητής έχω περάσει από πολλές ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αμπελωνιακού και ιδιαίτερα τον πρόεδρο τον Δημήτρη Αλεξανδρή και εύχομαι να έχουμε καλή πορεία γιατί πραγματικά η κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Εγώ προσωπικά θα βοηθήσω όσο μπορώ.
Περίμενα στον Αμπελωνιακό να βρω έναν κορμό γιατί στη συνάντηση που είχα με τα παιδιά έθεσα σαν πρωταρχικό στόχο η ομάδα να αποτελείται από Αμπελωνίτες. Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει αλλά ο Αμπελώνας είναι μεγάλος. Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα. Θεωρώ ότι οι προηγούμενες διοικήσεις έκαναν μεγάλες προσπάθειες να φέρουν παιδιά στο γήπεδο. Σίγουρα όμως υπάρχουν και παίκτες που παίζουν μία χρονιά και φεύγουν. Αυτό όμως δεν είναι καλό γιατί αποθαρρύνει τους παράγοντες του ερασιτεχνικού που ματώνουν και τους απομακρύνει από τα σωματεία. Δηλαδή χάνεται η διάρκεια. Κι όταν δεν υπάρχει διάρκεια σε μια ομάδα δεν υπάρχει σταθερότητα και ο κόσμος κατ’ επέκταση δεν στηρίζει τόσο πολύ την ομάδα.
Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε βάση στην ακαδημία, να οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί στα επόμενα χρόνια, βάζοντας ένα στόχο με ορίζοντα 4ετίας-5ετίας να παράγει παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Ένας προπονητής δεν έχει σημασία αν βρίσκεται σε ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να δουλεύει επαγγελματικά. Να βάζει κανόνες ούτως ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις φεύγοντας ένα παιδί από την ομάδα να μπορεί να σταθεί επάξια σε ανώτερη κατηγορία. Εγώ θα δώσω και το κάτι παραπάνω και θα κάνω τη δουλειά μου επαγγελματικά.
Ακόμη όπως ξέρετε δεν έχουν βγει οι όμιλοι στη Γ’ Εθνική και είναι δύσκολο για μας αυτή τη στιγμή να προγραμματίσουμε. Τι θέλω να πω: Εάν –κάτι που δεν το εύχομαι- πέσει η Λάρισα στη Γ’ Εθνική, είναι τα Τρίκαλα, Λαμία και αν υπάρχουν σ’ έναν όμιλο 4-5 μεγάλες ομάδες-πόλεις ο στόχος μας που είναι η παραμονή θα είναι δύσκολος υπό την έννοια ότι εμείς αν δεν πάρουμε έμπειρους παίκτες θα έχουμε πρόβλημα. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Αν είχε γίνει αυτή τη στιγμή η κατάρτιση των ομίλων θα μπορούσα να ήμουν πιο αισιόδοξος και να μιλήσω διαφορετικά για το ρόστερ της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η κατεύθυνσή μου είναι να φτιάξω έναν κορμό με έμπειρους παίκτες γιατί η ομάδα έχει 15 δελτία συν 4-5 δανεικούς. Θα κάνουμε παράλληλα δοκιμές παικτών από την περιοχή γιατί αυτή η χρονιά που είναι μεταβατική θέλουμε να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά. Υπάρχει σκέψη να δημιουργήσουμε και μια δεύτερη ομάδα με ηλικίες από 14 έως 17 χρονών για να τους εμφυσήσουμε τη φιλοσοφία του συλλόγου ούτως ώστε να προετοιμαστούν παράλληλα με την πρώτη ομάδα για να έχουμε τα επόμενα χρόνια περισσότερους ντόπιους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε στα νέα παιδιά κίνητρα. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη η νέα διοίκηση όπως με την ανακαίνιση των αποδυτηρίων δηλαδή να έχουν τα παιδιά ένα ευχάριστο περιβάλλον».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass