ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (23.00)

Ραντεβού με την ιστορία δίνει η Εθνική

Η «ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ» ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΉ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 15:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:40

 

Τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση επιζητεί σήμερα το βράδυ (23:00) η Εθνική ομάδα της Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέσα, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, με διαιτητή τον Κάρλος Βέρα από τον Ισημερινό.

Ταυτόχρονα, για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο στόχο του θα πρέπει εκτός της δικής του νίκης η Ιαπωνία να ηττηθεί ή να αναδειχθεί ισόπαλη της πρωτοπόρου Κολομβίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στην Κουιάμπα.

Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά για την Εθνική ομάδα. Νίκη και κατά πάσα πιθανότητα συνέχεια, ισοπαλία ή ήττα κι άλλος ένας αποκλεισμός μετά πολλών... επαίνων για τους διεθνείς, με την Ελλάδα να μετρά έως τώρα έξι ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη στις τρεις φορές που μετείχε σε τελική φάση, έχοντας σκοράρει μόλις δύο φορές και δεχθεί 18 γκολ.

Ως προς τα πρόσωπα που ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να παρατάξει, τερματοφύλακας και άμυνα μένουν ως έχουν, ο Καραγκούνης θα παίξει στη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη με τον Μανιάτη να αναλαμβάνει καθήκοντα αμυντικού μέσου, ενώ ο Γιώργος Σαμαράς δοκιμάστηκε στην κορυφή της επίθεσης και ο Χριστοδουλόπουλος στα άκρα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: 1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέβας, !4. Δημήτρης Σαλπιγγίδης (18. Γιάννης Φετφατζίδης), 10. Γιώργος Καραγκούνης, 2. Γιάννης Μανιάτης, 8. Παναγιώτης Κονέ, 7. Γιώργος Σαμαράς, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: 1. Μπουμπακάρ Μπάρι, 17. Σερζ Οριέ, 5. Ντιντιέ Ζοκορά, 22. Σουλεϊμάν Μπάμπα, 3. Αρτούρ Μποκά, 9. Ισμαέλ Τιοτέ, 20. Γκόφρι Ντιέ, 8. Σάλομον Καλού, 19. Γιάγια Τουρέ, 10. Ζερβίνιο, 12. Βίλφριντ Μπονί.

                                                          Ιαπωνία-Κολομβία (23:00)

Με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (23:00) αναμέτρηση της Ιαπωνίας με την Κολομβία για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 41.112 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Τσιουάμπα και θα τον διευθύνει ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.

Οι Ιάπωνες που δεν έχουν δείξει κάτι σπουδαίο μέχρι τώρα στην διοργάνωση, θέλουν οπωσδήποτε την νίκη και παράλληλα ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού απ’ την Ελλάδα αλλά με «μικρό» σκορ, για να προκριθούν χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων. Το έργο τους όμως απέναντι στην Κολομβία του Χοσέ Πέκερμαν, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Αργεντινός προπονητής, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που δεν πείθει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά διαθέτει ουσία και πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές. Παρά την απουσία του Φαλκάο, οι Κολομβιανοί, έχουν πετύχει δύο νίκες σημειώνοντας πέντε γκολ και κάνουν σκέψεις για την συνέχεια της διοργάνωσης. Εφ΄ όσον δεν νικήσουν οι Ιάπωνες, η Ελλάδα με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ.

Στις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Κολομβία έχει μία νίκη, ενώ ένας αγώνας έληξε χωρίς νικητή. Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): 1. Εϊτζι Καουασίμα, 2. Ατσούτο Ουσίντα, 22. Μάγια Γιοσίντα, 5. Γιούτο Ναγκατόμο, 15. Γιασουγιούκι Κόνο, 17. Μακότο Χασέμπε, 16. Χοτάρου Γιαμαγκούσι, 4. Κεϊσούκε Χόντα, 9. Σίντζι Οκαζάκι, 13. Γιοσίτο Οκούμπο, 10. Σίντζι Καγκάουα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο, 8.Άμπελ Αγκιλάρ, 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 20.Χουάν Κιντέρο,, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18.Χουάν Ζούνιγκα.

                                                          Ο επίλογος στον Δ’ Όμιλο

Ιταλία-Ουρουγουάη (19:00)

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την φάση των ομίλων του Μουντιάλ, θα διεξαχθεί σήμερα (19:00), καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, Ιταλία και Ουρουγουάη θα παίξουν για μία θέση στους «16» της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 38.958 θεατών «Dunas arena» της πόλης Νατάλ, με διαιτητή τον Μεξικανό, Μάρκο Ροντρίγκες.

Αμφότερες θύματα της ευχάριστης έκπληξης του Μουντιάλ, που δεν είναι άλλη απ την Κόστα Ρίκα (σ.σ. έχει ήδη προκριθεί στους «16», οι δύο απ τις παραδοσιακές δυνάμεις του διεθνούς ποδοσφαίρου, διεκδικούν σ΄ έναν αγώνα χωρίς αύριο, ένα «εισιτήριο» για την συνέχεια της διοργάνωσης. Ωστόσο, ελαφρύ προβάδισμα ή καλύτερα, συγκριτικό πλεονέκτημα, έχουν οι Ιταλοί που προκρίνονται και με ισοπαλία, καθώς έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Η «σκουάντρα ατζούρα» που μέχρι τώρα δεν έχει εντυπωσιάσει, αναμένεται να στηριχθεί στην καλή αμυντική λειτουργία, στην ηγετική φυσιογνωμία του Αντρέα Πίρλο και στην εκτελεστική δεινότητα του Μάριο Μπαλοτέλι. Απ την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί, που θέλουν νίκη για να προκριθούν, θα παραταχθούν με επιθετικούς προσανατολισμούς και αιχμές τους Καβάνι και Σουάρες, που αν κι επέστρεψε από τραυματισμό, απέδειξε στον αγώνα με την Αγγλία, την εξαιρετική του ποιότητα, σημειώνοντας και τα δύο γκολ (2-1).

Αυτός θα είναι ο 50ος αγώνας για την Ουρουγουάη σε Μουντιάλ, ενώ στις εννέα φορές που έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, η Ιταλία μετρά δύο νίκες, η «τσελέστε» τρεις και τέσσερις αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): 1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, 7. Ινάτσιο Αμπάτε, 4. Ματέο Ντάρμιαν, 15. Αντρέα Μπαρτζάλι, 3. Τζιόρτζιο Κιελίνι, 5. Τιάγκο Μότα, 18. Μάρκο Παρόλο, 6. Αντόνιο Καντρέβα, 21. Αντρέα Πίρλο, 8. Κλαούντιο Μαρκίζιο, 9. Μάριο Μπαλοτέλι.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1. Φερνάντο Μουσλέρα, 6. Αλβάρο Περέιρα, 13. Χοσέ Μαρία Χιμένες, 3. Ντιέγκο Γκοντίν, 22. Μάρτιν Κάσερες, 20. Αλβαρο Γκονζάλες, 17. Αρεβάλο Ρίος, 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 14. Νίκολας Λοντέιρο, 9. Λουίς Σουάρες, 21.Εντινσον Καβάνι.

Κόστα Ρίκα-Αγγλία (19:00)

Με στόχο να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκπληξη που έχουν δημιουργήσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι παίκτες της Κόστα Ρίκα, θέλουν την νίκη στον τελευταίο αγώνα τους για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, απέναντι στην -ήδη αποκλεισμένη- Αγγλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί, σήμερα (19:00) στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineiraio stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Αλγερινό, Τζαμέλ Χαϊμουντί.

Οι Κοσταρικανοί διέψευσαν τις προβλέψεις και από απώτατο αουτσάϊντερ του ομίλου, έχουν προκριθεί στους «16» διεκδικώντας την πρωτιά, καθώς μετρούν δύο νίκες επί της Ιταλίας (1-0) και της Ουρουγουάης (3-1). Με ασφυκτικό μαρκάρισμα σε όλο το γήπεδο, με εντυπωσιακή φυσική κατάσταση και δύναμη, αλλά και με ώριμες σκέψεις στο παιχνίδι τους, πέτυχαν δύο δίκαιες νίκες και βρίσκονται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οραματιζόμενοι μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Το δεδομένο ότι παίζουν χωρίς άγχος είναι σημαντικός αρωγός στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουν ως ομάδα και απέναντι στους Αγγλους θα διεκδικήσουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής. Χωρίς τον παίκτη-αστέρι, αλλά με συνολική δουλειά μέσα στο γήπεδο και τους Ρουϊς και Κάμπελ σε δαιμονιώδη κατάσταση, είναι ικανοί να τα καταφέρουν. Απ την πλευρά τους, οι Άγγλοι που αφήνουν άλλη μία σπουδαία διοργάνωση, απογοητεύοντας φιλάθλους και οπαδούς, θα παίξουν για το γόητρο και φυσικά είναι ικανοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αγγλία αποχαιρετά το Μουντιάλ απ τους ομίλους, για πρώτη φορά μετά την διοργάνωση του 1958.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Πίντο Χόρχε Λουίς): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κριστιάν Γκαμπόα, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4. Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέλσο Μπόργκες, 6. Όσκαρ Ντουάρτε, 7. Κριστιάν Μπολάνιος 9. Τζόελ Κάμπελ, 10. Μπράιαν Ρουίς, 15. Τζούνιορ Ντίας, 17. Γιέλτσιν Τεχέντα.

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): 1. Τζο Χαρτ, 2. Γκλεν Τζόνσον, 5. Γκάρι Κέιχιλ, 6. Φιλ Τζαγκέλκα, 23. Λουκ Σόου, 4. Στίβεν Τζέραρντ, 21. Ρος Μπάρκλεϊ, 19. Ραχίμ Στέρλινγκ, 11. Ντάνι Γουέλμπεκ, 9. Ντάνιελ Στάριτζ, 10. Γουέιν Ρούνεϊ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass