ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (19.00) ΤΟ ΙΡΑΝ

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει η Αργεντινή

ΕΝΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ «16» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ (22.00)

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2014 19:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:35

 

 

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει σήμερα (19:00) η Αργεντινή, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, θα αντιμετωπίσει το Ιράν. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 58.259 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Σέρβο, Μίλοραντ Μάζιτς.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία καλή προπόνηση των Αργεντινών, ενόψει της συνέχειας στο Μουντιάλ, καθώς οι Ιρανοί δεν φαίνονται ικανοί να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα, αφού βρίσκονται μακρυά από τις δυνατότητες της Αργεντινής και με μοναδικό αξιόλογο στοιχείο το πάθος, δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Σαμπέγια, αναμένεται να επιβάλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και να φτάσουν σ΄ένα σκορ ασφαλείας, που θα τους φέρει στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, δεν προέκυψε νικητής. Ηταν το μακρινό 1977, όταν συμμετείχαν σε τουρνουά για τον εορτασμό συμπλήρωσης 75 ετών από την ίδρυση της Ρεάλ Μαδρίτης και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1.Σέρχιο Ρομέρο, 4.Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 5.Φερνάντο Γκάγκο, 2.Εζεκίελ Γκαράι, 16.Μάρκος Ρόχο, 17.Φεντερίκο Φερνάντεζ, 7.Άνχελ Ντι Μαρία, 14.Χαβιέρ Μασεράνο, 9.Γκονζάλο Ιγκουαϊν, 10.Λιονέλ Μέσι, 20.Σέρχιο Αγουέρο.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): 12. Αλιρεζά Χαγκίγκι, 15. Πεϊμάν Μονταζερί, 4. Τζαλάλ Χοσεϊνί, 5. Αμίρ Σαντεγκί, 23. Μεχρντάντ Ποολαντί, 3. Εχσάν Χατζσαφί, 6. Τζαβάντ Νεκουνάμ, 14. Αντρανίκ Τεϊμουριάν, 21. Ασκάν Ντεζαγκά, 16. Ρεζά Γκοτσανεζάντ, 2. Χοσρό Χεϊνταρί.

Γερμανία-Γκάνα (22:00)

Με στόχο την νίκη, που επί της ουσίας θα την φέρει στους «16» του Μουντιάλ, η Γερμανία αντιμετωπίζει σήμερα (22:00) την Γκάνα, για την 2η αγωνιστική στον 7ο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.348 «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα, με διαιτητή, τον Βραζιλιάνο, Σάντρο Ρίτσι.

Οι Γερμανοί εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα με το εμφατικό 4-0 επί της Πορτογαλίας και με τον Τόμας Μίλερ σε εντυπωσιακή κατάσταση να πετυχαίνει τρία γκολ. Με τις γραμμές σε ιδανική απόσταση, ασφυκτικό μαρκάρισμα στον χώρο και πολύ καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ, δείχνουν -αν και σχετικά νωρίς- η πληρέστερη ομάδα στο Μουντιάλ. Από την μέχρι στιγμής εικόνα των 32 ομάδων, οι Γερμανοί έχουν τα πιό σίγουρα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στην αναμέτρηση με τους Ιβηρες. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και με τους Αφρικανούς, που έδειξαν καλά στοιχεία στην πρεμιέρα, παρά την ήττα με 2-1 που γνώρισαν από τις ΗΠΑ. Με αρκετά καλή κυκλοφορία και επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Γκιάν Ασαμόα και ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, οι Γκανέζοι θα επιδιώξουν να παγώσουν τον ρυθμό και να εκμεταλλευθούν τις όποιες αντεπιθέσεις δημιουργήσουν.

Στην «φτωχή» προϊστορία των δύο ομάδων, η Γερμανία μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 5. Ματς Χούμελς, 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 6. Σάμι Κεντίρα, 4.Μπένεντικτ Χέβεντες, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ , 19. Μάριο Γκέτσε, 18. Τόνι Κρόος

ΓΚΑΝΑ (Τζέιμς Άπια): 12.Ανταμ Κουαράσει, 3.Ασαμόα Γκιάν, 4.Ντανιέλ Οπάρε, 7.Κριστιάν Ατσού, 10.Αντρέ Αγιού, 11.Σάλεϊ Μουντάρι, 9.Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, 5.Μίκαελ Εσιέν, 19.Τζόναθαν Μενσά, 20.Κουάντβο Ασαμόα, 21.Τζον Μπογιέ.

Νιγηρία-Βοσνία (01:00, ξημερώματα Κυριακής)

Χαρακτήρα τελικού έχει η αναμέτρηση Νιγηρία-Βοσνία, που θα γίνει τα ξημερώματα (01:00 ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, για την 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 42.698 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Τσιουάμπα, με διαιτητή τον Νεοζηλανδό, Πίτερ Ο΄Λίρι.

Οι Αφρικανοί προέρχονται από απογοητευτική εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία με το Ιράν και στην αναμέτρηση με τους Βαλκάνιους θα επιχειρήσουν να πάρουν την νίκη, που θα τους καταστήσει φαβορί για την δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Αργεντινή που αναμένεται να τερματίσει επικεφαλής. Ωστόσο, με βάση την εικόνα που έδειξαν στον αγώνα με το Ιράν, η αποστολή τους είναι δύσκολη, καθώς στερούνται τόσο καλής κυκλοφορίας, όσο και αγωνιστικής πειθαρχίας. Οι ελπίδες για το επιθυμητό αποτέλεσμα, βασίζονται στις ατομικές ενέργειες των έμπειρων παικτών που διαθέτουν, όπως οι Μίκελ, Οντεμβίνγκιε και Εμενίκε.

Από την πλευρά τους, οι Βόσνιοι που έδειξαν καλό πρόσωπο στην πρεμιέρα με την Αργεντινή (ήττα με 2-1), αναμένεται να παραταχθούν με επιθετικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να επιβάλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και να φτάσουν στην επικράτηση που ουσιαστικά θα ισοδυναμεί με πρόκριση, εφ΄όσον νικήσουν το Ιράν στο φινάλε του ομίλου. Οι Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς και Τζέκο αποτελούν «τριάδα φωτιά», που εκτός απροόπτου θα σκοράρει τουλάχιστον μία φορά και θα οδηγήσει την ομάδα στην νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που αναμετρώνται οι δύο ομάδες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): Βίνσεντ Ενγεάμα, Εφε Αμπρόουζ, Κένεθ Ομέρου, Τζουγουόν Οσανίουα, Τζόζεφ Γιόμπο, Τζον Ομπι Μίκελ, Ογκένι Ονάζι, Πίτερ Οντεμβίγκιε, Βίκτορ Μόουζες, Αχμέντ Μούσα, Εμάνουελ Εμενίκε.

ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): Ασμίρ Μπέγκοβιτς, Μενσούρ Μούιντζα, Βέντατ Ιμπίσεβιτς, Εμίρ Σπάχιτς (Τόνι Σούνγιτς), Ερμίν Μπίτσακιτς, Σιντ Κολάσινατς, Μουχαμέντ Μπέσιτς, Μιραλέμ Πιάνιτς, Σενάντ Λούλιτς, Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, Εντίν Τζέκο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass