ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ:

«Από τη στιγμή που κάνουμε ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου το γκολ»

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2014 15:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:30

 

Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο υπογράμμισαν ότι ο ατυχής αγώνας με την Κολομβία έχει περάσει στη λήθη και έχουν εστιάσει αποκλειστικά στην αναμέτρηση που έπεται, με την Ιαπωνία.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας και δουλεύουμε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι κομβικής σημασίας» ξεκίνησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ενώ ο Καπίνο συμπλήρωσε: «Έχουμε επικεντρωθεί στον αντίπαλό μας για την Πέμπτη και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο ματς με την Ιαπωνία».

Για τις δηλώσεις του Κεϊσούκε Χόντα, πάντως, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θέλησαν ούτε θέση να πάρουν, ούτε να σχολιάσουν. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Σεβόμαστε τις δηλώσεις όποιου αντιπάλου σε αυτό το τουρνουά. Εγώ δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάποια δήλωση κάποιου αντιπάλου, με όλο τον σεβασμό τόσο στον Χόντα όσο και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ιαπωνίας» είπε ο Σαλπιγγίδης, ενώ ταυτόσημη ήταν η άποψη του Καπίνο.

Όσο για το αν υπάρχει πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Ιαπωνίας, αφού από εκείνο το σημείο δέχθηκε και τα δύο γκολ εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού; «Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Δεν μαρτυράει ότι υπάρχει και αδυναμία. Ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός. Είναι μια αξιόλογη ομάδα, έχει αλληλοκάλυψη, τρέχει για 90 λεπτά. Δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το αδύνατο σημείο της» απάντησε ο Σαλπιγγίδης.

Για το πρόβλημα της Εθνικής ομάδας στο σκοράρισμα ο έμπειρος επιθετικός εκτιμά ότι «αυτό που μας έλειπε ήταν η τύχη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και δεν σκοράραμε. Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε όμως τόσες ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου. Στο ποδόσφαιρο είναι νόμος, αλλά από τη στιγμή που έρχονται οι ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ».

Αναφορικά με την εκτίμηση για το ποια από τις τρεις αντιπάλους είναι η καλύτερη ο Σαλπιγγίδης απάντησε ότι «βλέποντας τα πρώτα παιχνίδια θεωρώ ότι το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες που νίκησαν. Και η Ιαπωνία κι εμείς όμως είμαστε καλές ομάδες και δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα παιχνίδια. Προσωπικά, βλέπω κάποιο φαβορί εγώ προσωπικά». Ο Καπίνο, από την πλευρά του, είπε πως «το προβάδισμα το έχουν οι δυο ομάδες που κέρδισαν αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Μπορούμε να αντιστρέψουμε και εμείς τα προγνωστικά και η Ιαπωνία».

Όταν ρωτήθηκαν ποιο αποτέλεσμα θα ήθελαν στον αγώνα Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού, ο Σαλπιγγίδης τόνισε ότι «εξαρτιόμαστε από εμάς σε αυτή τη φάση, γιατί με δυο νίκες θα περάσουμε σίγουρα. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε και δεν μας νοιάζει πόσο θα έρθει το άλλο παιχνίδι. Το καλό θα ήταν ένα "Χ" για να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση, αλλά δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο».

Για τις εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί ως τώρα στη διοργάνωση ο Καπίνο ανέφερε πως «δεν περίμενα η Ισπανία να δεχθεί πέντε γκολ. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, πάντα γίνονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε». Από την πλευρά του, ο Σαλπιγγίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Μπορεί κάποια μεγαθήρια να χάνουν με βαριά σκορ, αλλά αυτό που θεωρείται έκπληξη είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου και το θέμα είναι πως το αντιλαμβανόμαστε. Είναι καλό να αγαπάμε την χώρα μας, αλλά ο φανατισμός, ο οπαδισμός, οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Βιώνω και τις δυο καταστάσεις και προσπαθώ εγώ να το βλέπω σαν ποδοσφαιριστής».

Πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την πρώτη ήττα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (από τη Νότια Κορέα), επικρατούσε ανάλογη κατάσταση στις τάξεις της Εθνικής, η οποία όμως αντέδρασε και τελικά σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση, απέναντι στη Νιγηρία. Θα μπορούσε άραγε να συμβεί το ίδιο και τώρα; «Το πιστεύουμε όλοι αυτό. Σε αυτό έχουμε επικεντρωθεί. Πήγε άσχημα το πρώτο ματς αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι τελείωσαν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις δυο νίκες αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» απάντησε ο Σαλπιγγίδης.

Η αρνητική παράδοση της Εθνικής απέναντι σε ασιατικές ομάδες (4 ήττες και 2 ισοπαλίες σε έξι ματς) είναι κατά τον Σαλπιγγίδη γεγονός «καθαρά συμπτωματικό» επειδή «δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε τόσο συχνά με τέτοιες ομάδες. Αν είχαμε παίξει 20-30 παιχνίδια και χάναμε δεν θα ήταν σύμπτωση. Ομάδες που λειτουργούν σαν στρατιωτάκια και τρέχουν πάρα πολύ, δεν έχεις τέτοιες στην Ευρώπη να αντιμετωπίσεις. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass