ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

Δυνατές μάχες στο Μουντιάλ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 16:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή δεύτερη ημέρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας που φιλοξενεί τις παρακάτω αναμετρήσεις  

Μεξικό-Καμερούν

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (19:00 ώρα Ελλάδας) για τον Α` όμιλο του Μουντιάλ, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι το Μεξικό και το Καμερούν. Δύο ομάδες από διαφορετικές ηπείρους, αλλά με κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης. Με δεδομένη την παρουσία της Βραζιλίας στον όμιλο, η «μάχη των δύο» αλλά και της Κροατίας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μία προνομιούχο θέση που οδηγεί στους «16». Ελαφρύ προβάδισμα, φαίνεται να διαθέτει το Μεξικό που στηρίζεται κυρίως στην επιθετική λειτουργία, ενώ από την πλευρά τους, οι Αφρικανοί βασίζονται στην φυσική κατάσταση και φυσικά στο «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα, Σαμουέλ Ετό και παρά την ηλικία του, παραμένει άκρως επικίνδυνος για κάθε άμυνα.

Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 38.958 θεατών «Dunas arena», της πόλης Νατάλ, και θα τον διευθύνει ο Κολομβιανός, Βίλμαρ Ρολνταν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μεξικό δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε Μουντιάλ από αφρικανική ομάδα, αλλά και πως το Καμερούν προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Οι Μεξικανοί θέλουν να γιορτάσουν με νίκη την 50η αναμέτρηση που θα δώσουν στην Ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ στον μοναδικό αγώνα που έδωσαν οι δύο ομάδες στο παρελθόν, το Μεξικό νίκησε με 1-0.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Μαρκεζ, Ροντρίγκες, Μορένο, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Βάσκες, Γκουαρντάδο, Ερέρα, Ντος Σάντος, Περάλτα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Νκουλού, Νίομ, Μπεντιμό, Σετζού, Σονγκ, Εγιονγκ, Αμπουμπακάρ, Μακούν, Μουκαντζό, Ετό.

Ισπανία-Ολλανδία

Με ντέρμπι «ανοίγει η αυλαία» στον Β` όμιλο του Μουντιάλ, καθώς Ισπανία και Ολλανδία αρχίζουν, αύριο, τις υποχρεώσεις τους, όπως τις ολοκλήρωσαν στο παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία των Μουντιάλ. Τέσσερα χρόνια πριν, οι Ιβηρες νίκησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Ινιέστα στο 116ο λεπτό και στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, κάτι που σίγουρα δεν έχουν ξεχάσει οι «οράνιε». Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί (22:00 ώρα Ελλάδας) στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» του Σαλβαδόρ, με διαιτητή τον Ιταλό, Νίκολα Ριτσόλι.

Το κοινό χαρακτηριστικό των δύο αντιπάλων, είναι πως σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ, παρουσιάζουν αγωνιστική κάμψη. Τόσο οι «φούριας ρόχας», όσο και οι Ολλανδοί, δείχνουν σημάδια «κόπωσης», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν παραμένουν από τα φαβορί για την υψηλότερη διάκριση. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε βασίζεται στην άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ενώ από την πλευρά τους, οι «οράνιε» στηρίζονται στην εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας και στις επιθετικές αρετές που διαθέτουν.

Ενα από τα πρόσωπα του αγώνα θα είναι ο Ικερ Κασίγιας, που στο τρίτο του Μουντιάλ θα επιχειρήσει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του (μέχρι τώρα μετρά 433 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ) και να ξεπεράσει το ρεκόρ των 517 λεπτών που κρατά από το 1990 ο Ιταλός, Βάλτερ Τζένγκα.

Στις δέκα φορές που έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν, Ισπανία μετρά πέντε νίκες και η Ολλανδία τέσσερις, με την φιλική αναμέτρηση του 1987 στην Βαρκελόνη, να λήγει ισόπαλη 1-1.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Μουσκετς, Σίλβα, Ινιέστα, Κόστα (Βίγια).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Γιανμαατ, Ντε Βριζ, Φλάαρ, Ιντι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκουζμαν, Σνάϊντερ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.

Χιλή-Αυστραλία

Με στόχο να μπουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Μουντιάλ, Χιλή και Αυστραλία, αναμετρώνται (01:00 ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο του Β` ομίλου. Οι δύο αντίπαλοι είναι τα αουτσάϊντερ πίσω από την Ισπανία και την Ολλανδία, αμφότεροι όμως δεν παύουν να διατηρούν τις ελπίδες τους για να κάνουν την έκπληξη. Ειδικά οι Νοτιοαμερικανοί, που διαθέτουν πολύ καλή επιθετική λειτουργία, παρουσιάζονται ιδιαίτερα φιλόδοξοι, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σ εναν πολύ δύσκολο όμιλο. Στην Αυστραλία, ο Ελληνας ομογενής Αγγελος Ποστέκογλου, βρίσκεται στην φάση της δημιουργίας ενός συνόλου, ικανού, να παρουσιασθεί ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 42.968 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Κουϊάμπα και θα την διευθύνει ο Νουμανδιέζ Ντουέ από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τα πρόσωπα κλειδιά του αγώνα ενδέχεται να αποδειχθούν ο Χιλιανός, Αλέξις Σάντσεζ και ο Τιμ Κέιχιλ για τα «καγκουρό», ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Χιλή νίκησε τρεις φορές και η Αυστραλία, μία.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μέντελ, Γιάρα, Μένια, Ισλα, Αρανγκουϊθ, Ντιαζ, Γκουτιέρεζ, Βαλντίβια, Σάντσεζ, Βάργκας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράϊαν, Φράνιτς, Σπιράνοβιτς, Ουίλκινσον, Ντέιβιντσον, Μπρεσιάνο, Τζέντινακ, Μίλιγκαν, Οουρ, Λέκι, Κέϊχιλ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass