Μια μεγάλη αγκαλιά για τον Κωστή

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 15:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:00

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μήνυμα ελπίδας, στήριξης και ανθρωπιάς έδωσαν χθες πάνω από 3.000 Λαρισαίοι που βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ συμβάλλοντας από το υστέρημά τους στο να κερδηθεί η μάχη για τη ζωή που δίνει ο μαθητής του 6ου Λυκείου Λάρισας, Κωστής.

Μαθητές, φίλοι, γονείς, άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και πολλοί άλλοι παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στο κάλεσμα των διοργανωτών και απέδειξαν ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν αξίες που δεν χάθηκαν.

Η ΑΕΛ, οι «Μόνστερς», ο Τύρναβος και το 6ο Λύκειο Λάρισας ένωσαν τις δυνάμεις τους αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου σ’ έναν διαφορετικό αγώνα. Έναν αγώνα ζωής. Και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (περισσότερα από 22.000 ευρώ) αρκούν για να εξασφαλίσουν το μόσχευμα που χρειάζεται ο Κωστής.

«Τη ζωή μας την οφείλουμε στους γονείς μας. Κάποιοι όμως καλούμαστε να αγωνιστούμε για να την κερδίσουμε για δεύτερη φορά στον αγώνα και τη μάχη για τη ζωή του παιδιού μας» ήταν το μήνυμα των γονιών του Κωστή που ανέγνωσε η μαθήτρια του 6ου Λυκείου και φίλη του Κωστή, Μαρία.

«Μετά το κάλεσμα που έγινε ευχαριστούμε θερμά το 6ο Λύκειο Λάρισας, τους συμμαθητές και φίλους του Κωστή, για την πρωτοβουλία και τη στήριξη που παρέχουν σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ευχαριστούμε επίσης την ΑΕΛ, τον σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων «Μόνστερς», την ομάδα του Τυρνάβου και του 6ου Λυκείου αλλά κυρίως όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες). Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Ο αγώνας για τη ζωή μας είναι ανεκτίμητος, ο αγώνας ανθρωπιάς που γίνεται και στηρίζει τον Κωστή αποδεικνύει ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν αξίες που δεν χάθηκαν» κατέληξε η μαθήτρια του 6ου Λυκείου Λάρισας.

«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όλοι είμαστε μία πόλη» επισήμανε ο πρόεδρος του Τυρνάβου κ. Μπρέζας, ενώ ο πρόεδρος της Ερασ. ΑΕΛ κ. Μπαλατσούκας υπογράμμισε: «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει μόνο η νίκη του Κωστή». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Μόνστερς» κ. Γεωργίου τόνισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον τελευταίο πολίτη, τον τελευταίο συνοπαδό που στερήθηκε τον καφέ του για να ενισχύσει την προσπάθεια. Πρέπει να αισθανθούμε την ανάγκη να μοιραστούμε το πρόβλημα και να το κάνουμε δικό μας. Σιδερένιος Κωστή», ενώ τέλος ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ κ. Παραφέστας επισήμανε: «Ο Θεός να δώσει δύναμη στον Κωστή να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Οι νέοι δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης. Εάν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης στην πρώτη κατά σειρά αναμέτρηση έπαιξαν η ΑΕΛ με τον Τύρναβο. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Τυρνάβου με 2-1 σκορ. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Γαρυφαλλόπουλο για να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα ο Τύρναβος με την κεφαλιά του Τέλλου. Το 2-1 διαμόρφωσε στο 41’ ο Ποκόνγκ, ενώ στο 58’ ο Ροντρίγκο αστόχησε σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Παπαχρήστος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος με βοηθούς τους κ. Πατέτσιο και Καραγιάννη Χρ., ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Καρβουνιάρης.

ΑΕΛ (Τζαναβάρας): Καρακούτσης, Αγρόδημος, Αγτζίδης, Κωτσιόπουλος, Κορομηλάς, Κουλίδης, Πλιάγκας, Μπλέντι, Γαρυφαλλόπουλος, Τζουμάκης, Μπουσινάκης (έπαιξαν και οι Παπακωνσταντίνου, Μηνάς, Μπαρούτας και Παπαγιάννης).

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Διγκόζης): Πρίφτης, Σκούπρας, Καραμανλής, Καραγιάννης, Τέλλος, Γεωργίου, Σαχινίδης, Κανούλας, Όμο, Τσούκαλος, Ιβανίδης (έπαιξαν και οι Καραναστάσης, Ντάλλας, Παπαχρήστος, Νταντίδης, Δημολιός, Μάγγος, Ροντρίγκο, Σουλιώτης, Λίταινας και Ποκόνγκ).

* * *

Στην αναμέτρηση των «Μόνστερς» με το 6ο Λύκειο δεν αναδείχθηκε νικητής αφού έληξε ισόπαλη με 2-2. Το 6ο Λύκειο προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Β. Μπάρδα στο 6ο λεπτό, όμως οι «Μόνστερς» στην επανάληψη έκαναν την ανατροπή και πήραν το προβάδισμα με 2-1. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 52’ ο Πατσιούρας.

Για την ομάδα του 6ου Λυκείου με γυμναστή τον κ. Θανάση Μπάρδα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Κυρίτσης, Καλαϊτζαντωνάκης, Κολοβός, Καλιάμπος, Καψάλης, Γκουζιώτης, Καρβούνης, Στατήρης, Μπάρδας Κ., Νίκα, Μπάρδας Β., ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκαν και οι Μητσογιάννης, Πατσιούρας, Βαϊόπουλος, Αλεξούδης Δ/Ν, Λιάγκος και Αλεξούδης Δ/Θ.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Καρβουνιάρης με βοηθούς τους κ. Πατέτσιο και Καραγιάννη Χρ.

Παραλειπόμενα από το Αλκαζάρ

* Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη του τμήματος μάρκετινγκ της ΑΕΛ κ. Βασιλάκου.

* Πριν την έναρξη των αγώνων η ΑΕΛ τίμησε τους συντελεστές της προσπάθειας, τις ομάδες που έλαβαν μέρος και τους διαιτητές που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

* Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λάρισας κ. Κέλλας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» κ. Μιχαλόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Νέα Λάρισα» κ. Διαμάντος, η διευθύντρια του 6ου Λυκείου κ. Αργυρακούλη, ο γ. γραμματέας της Ερασ. ΑΕΛ κ. Νάκας και τα μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου, ο β’ αντιπρόεδρος κ. Γρηγοριάδης, τα μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου της ΑΕΛ κ. Φωτάκης, Παυλόπουλος και Κατέρης, ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, παλαίμαχοι των «βυσσινί» κ.ά.

* Μήνυμα συμπαράστασης στον μαθητή του 6ου Λυκείου Κωστή, που δίνει τον δικό του αγώνα για τη ζωή, έστειλε ο υποψήφιος επενδυτής για την ΑΕΛ, Λουίς Όλιβερ Σιέρα στο οποίο αναφέρει:

«Μπορεί ακόμη να μην έχω κάποιο θεσμικό ρόλο στην ΑΕΛ αλλά εδώ και δύο μήνες νιώθω κι εγώ μέλος της μεγάλης «βυσσινί» οικογένειας. Θα ήθελα λοιπόν ως φίλος της ΑΕΛ να ευχηθώ από καρδιάς στον Κωστή να ξεπεράσει αυτό το σκόπελο και να είναι μαζί μας την ερχόμενη σεζόν στο AEL FC ARENA. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ σε όλους τους φίλους της ομάδας Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά και ό,τι καλύτερο για την ΑΕΛ».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass