ΛΑΡΙΣΑ: «2014 IHF/EHF WOMEN’S CHALLENGE TROPHY»

Και τυπικά στον ημιτελικό το Ισραήλ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2014 13:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:33

 

Η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» έγινε το Ισραήλ. Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί το Ισραήλ νίκησε 25-16 την Αρμενία και κατέκτησε την 2η θέση στον 2ο όμιλο.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Το Ισραήλ ωστόσο είχε από την αρχή το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στην νίκη.

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της Γκαραμπεντιάν που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σπάσιμο στον αστράγαλο.

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον 1ο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά αύριο στις 18:00.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σλόμο Χόφμαν (προπονητής Ισραήλ): «Σήμερα ήταν ένα κακό παιχνίδι. Ουσιαστικά το τουρνουά αρχίζει από αύριο. Η Ελλάδα είναι το φαβορί για δύο λόγους, επειδή είναι πολύ καλή ομάδα και επειδή παίζει στην έδρα της».

Αμίτ Ιζάκ (πολυτιμότερη παίκτρια Ισραήλ): «Η σημερινή μας απόδοση ήταν πολύ φτωχή και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο κόντρα στην Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και ομαδικότητα».

Aνι Ασατριάν (Πολυτιμότερη παίκτρια και αρχηγός της Αρμενίας): "Μας βλέπετε να πανηγυρίζουμε σαν να κερδίσαμε, γιατί για εμάς το να χάνουμε από ομάδες αυτού του επιπέδου με λιγότερο από δέκα γκολ είναι κάτι το εξαιρετικό. Νοιώθουμε σαν τις βγάλαμε νοκ άουτ! Και στα τρία παιχνίδια ήμασταν πολύ καλές και ήμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες".

Σχετικά πώς νοιώθει που έχει προπονήτρια στην εθνική ομάδα τη μητέρα της, Αναχίτ Χαρουτιουνιάν: "Το να έχω την μητέρα μου προπονήτρια με κάνει να προσπαθώ πολύ σκληρά. Η μητέρα μου συνεχώς με ωθεί στον προσπαθώ να γίνω καλύτερη παίκτρια".

ΙΣΡΑΗΛ- ΑΡΜΕΝΙΑ 25-16 (14-7)

ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 4, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 2, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 4, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 9, Μπεν Ιτζχάκ 2, Ιζάκ 4, Τούργκεμαν, Αμίνοφ.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αναχιτ Χαρουτιουνιάν): Τοροσιάν, Τερζιάν Κ. 6, Γκαραμπεντιάν 3, Γκαμπριελιάν, Μοβσισιάν 1, Αρακελιάν, Βαχανιάν 2, Τουκχικιάν, Γκριγκοριάν, Ασατριάν 4, Τερζιάν Μ., Μουραντιάν, Μαχιταριάν.

Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Παολαντόνι- Ζανικιάν (Αργεντινή), δίλεπτα: 7-4, πέναλτι: 2/4-1/1

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Επίδειξη δύναμης έκανε η Βουλγαρία κόντρα στην Εσθονία την οποία και συνέτριψε με 37-12 στο 3ο της παιχνίδι για τον 2ο όμιλο του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY».

Η Βουλγαρία προηγήθηκε 20-0 (!) και οι Εσθονές κατάφεραν να σκοράρουν λίγο πριν το ημίχρονο στο 27:20 με την Γιοκς που μείωσε σε 20-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα της Βουλγαρίας να παίρνει πανηγυρικά τους δύο βαθμούς 25 γκολ διαφορά!

Στον 2ο ημιτελικό η Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κριστίνα Μιλάνοβα (MVP Βουλγαρίας): «Η άμυνα μας ήταν το κλειδί της νίκης, καθώς μας βοήθησε ώστε να πετύχουμε και εύκολα γκολ στην αντεπίθεση. Είμαστε πολύ χαρούμενες που προκριθήκαμε στα ημιτελικά. Πιστεύω θα κερδίσουμε το Βέλγιο και θα παίξουμε στον τελικό».

Ελλα Κουνγκούρτσεβα (Προπονήτρια Εσθονίας): "Ημασταν άτυχες γιατί αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς δύο βασικά ατού μας στην επίθεση. Η Αντονίνα Μπαλιάκινα αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο χθεσινό παιχνίδι και η Αλεξάντρα Ρομανένκο τραυματίστηκε νωρίς στο ξεκίνημα του αγώνα. Λόγω αυτών των απωλειών χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας".

"Στα επόμενα δύο παιχνίδια για τις θέσεις 5-8 θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, ειδικά έχεις να κοουτσάρεις νεαρά κορίτσια".

Βερόνικα Λόντακ (Πολυτιμότερη παίκτρια Εσθονίας): "Οργανωτικά το τουρνουά είναι πάρα πολύ καλό. Η διαμονή, η μεταφορά από και προς στο γήπεδο, το φαγητό, το κλειστό γυμναστήριο, όλα είναι φανταστικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές που μας προσφέρουν αυτό το ποιοτικό σέρβις".

"Για όλες εμάς είναι φανταστική εμπειρία να παίζουμε εναντίον άλλων εθνικών ομάδων. Από κάθε παιχνίδι, από κάθε αντίπαλο μπορείς να αποκομίσεις κέρδη".

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΕΣΘΟΝΙΑ 37-12 (22-1)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα 2, Ντιμίτροβα 5 , Χρίστοβα Β. 1, Ομορέτζιε 2, Γκοράνοβα 1, Ντόντσεβα 1, Κόλεβα 1, Κοβάτσεβα 3, Μιλάνοβα, Τόντεβα 1, Στεφάνοβα 3, Γιοσίφοβα 9,Τόνεβα 3 , Κάνεβα 3, Παναγιότοβα 5.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Έλλα Κουνγκούρτσεβα): Βέσκι, Χόανγκ 1, Μπαλιάκινα 2, Μούντσερ 1, Ρομανένκο 1, Μόργκενσον, Λόντακ 2, Ιντζούκινα, Τσέρνεστουκ 1, Ουστίνοβα, Νετσάγεβα 2, Ταλαλάι, Ζγκουρσκάγια 1, Γιοκς 1.

Παρατηρητές: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Μανσάντο (Ισπανία), Διαιτητές: Ράλλη- Ράλλη (Ελλάδα), δίλεπτα: 3-1, πέναλτι: 4/5-0/3

NIKH- ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Το Βέλγιο κέρδισε τη Λετονία 30-26 στο καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου στο διεθνές τουρνουά χάντμπολ γυναικών 2014 IHF/EHF Women's World Challenge Trophy στο ΕΑΚ Νεάπολης στη Λάρισα.

Με τη νίκη του αυτή το Βέλγιο κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα και περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 2ο όμιλο για να μάθει την αντίπαλό του στον ημιτελικό.

Οι Βελγίδες με όπλο την ταχύτητά τους, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν καθόλου από τη Λετονία που ήταν πολύ άστοχη στα μακρινά σουτ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γκίντα Οζόλινα (Προπονήτρια Λετονίας): "Το Βέλγιο έπαιξε μια άμυνα 6-0 η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να σουτάρουμε από τα 9 μέτρα, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε, αφού ήμασταν άστοχες. Παλέψαμε σκληρά, αλλά δεν δυστυχώς δεν περάσαμε στα ημιτελικά".

Ανέτε Τσέικα (Πολυτιμότερη παίκτρια Λετονίας): "Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Παίξαμε καλά, αλλά κάτι μας έλειπε για να κερδίσουμε το Βέλγιο. Τώρα ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πέμπτη θέση".

Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): "Είμαστε πολύ χαρούμενες. Ήταν ο στόχος μας από την αρχή η πρόκριση στα ημιτελικά, παρότι δεν γνωρίζαμε το επίπεδο των αντιπάλων. Τώρα μετά από τρεις αγώνες νομίζω πως αξίζαμε τη δεύτερη θέση και είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε στον ημιτελικό και θα έχουμε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απόδοση της ομάδας μου, νομίζω πως καταφέραμε να δυσκολέψουμε τους εαυτούς μας. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει.

Σε ερώτηση αν έχει δει κάποιο παιχνίδι της Βουλγαρίας (πιθανή αντίπαλος στα ημιτελικά) είπε:

"Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι τους. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και σίγουρα έχουμε κίνητρο για τη νίκη.

Τζίλι Αχτεν (Πολυτιμότερη παίκτρια Βελγίου): "Είναι πολύ όμορφο να παίρνεις ένα τέτοιο βραβείο, αν και θα μπορούσα να είχα κάνει μερικές ακόμα αποκρούσεις, αλλά ΟΚ, αισθάνομαι χαρούμενη που πήρα το βραβείο.

Για τη συμμετοχή της στο τουρνουά:

"Είναι πολύ όμορφα. Προσωπικά δεν έχω ξαναπαίξει σε διεθνές τουρνουά. Έχω παίξει μόνο με το σωματείο μου (St. Truiden) αλλά δεν είναι το ίδιο να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα της χώρας σου απέναντι σε άλλες εθνικές ομάδες. Είναι παντα πολύ ευχάριστο γιατί μπορείς να κερδίσεις πολλά. Όλες οι ομάδες είναι διαφορετικές και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός. Για μένα είναι μια πολύ καλή εμπειρία και έχω μάθει πάρα πολλά.

Για τον ημιτελικό και την πιθανότητα να παίξουν με τη Βουλγαρία:

"Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Νομίζω πως δεν είμαστε τόσο μεγαλόσωμες και δυνατές σαν τις Βουλγάρες, αλλά νομίζω πως είμαστε μια πολύ γρήγορη ομάδα με καλή νοοτροπία, οπότε θα το προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΛΕΤΟΝΙΑ- ΒΕΛΓΙΟ 26-30 (11-15)

ΛΕΤΟΝΙΑ (Γκίντα Οζόλινα): Λισόφσκα, Ολίποβα, Ματισάνε 3, Αρμάνε, Σέιτσα 8, Σλουμτσένκο, Κιρέγιεβα 2, Νεβερόφσκα 5, Οζόλινα 1, Λιέπινα, Μαλτσενιέτσε, Σερζάντε 3, Ροζενφέλντε, Μπρικμάνε 4.

ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε, Αντόνισε 4, Ρατς 9, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 3, Σμετ 2, Φαν Ντεν Αμπέιλε 1, Ντίλεμαν 3, Νέλισεν, Λιπς 1, Λεονάερς 6, Μένικεν, Μπόρχερς 1.

Παρατηρητές: Φόλστρομ (Φιλανδία), Φουλέοβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Μ. Σα- Β. Σα (Πορτογαλία), δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 3/5-3/3

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass