Πλησιάζει τον Θάρα ο Λιονέλ Μέσι

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2014 13:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:24

 

Ο Λιονέλ Μέσι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μόλις στα 26 του χρόνια, με τα τρία γκολ που πέτυχε, χθες, στο ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (4-3) έφθασε στα 236 τέρματα συνολικά στο ισπανικό πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Ούγκο Σάντσες (234-Ρεάλ Μαδρίτης) και πλησιάζει στην πρώτη θέση.

Ο Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέχει την πρώτη θέση με 251 τέρματα. Λογικά, και εφόσον παραμείνει υγιής, ο Μέσι θα καταρρίψει κι αυτό το ρεκόρ του χρόνου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Θάρα σημείωσε 251 τέρματα σε 277 αγώνες σε διάστημα 15 χρόνων στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στις δεκαετίες του 40' και του 50'. Ο Θάρα ήταν πρώτος σκόρερ της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος έξι χρονιές. Το ρεκόρ του ήταν τη σεζόν 1950-51 όταν σημείωσε 38 τέρματα, ενώ την περίοδο 1946/47 είχε πετύχει 20 γκολ σε επτά παιχνίδια!

Ο Θάρα κατέκτησε τέσσερα κύπελλα Ισπανίας και ένα πρωτάθλημα με την Μπιλμπάο ενώ μετράει 20 γκολ σε ισάριθμες παρουσίες με την εθνική ομάδα των «Φούριας Ρόχας», συμπεριλαμβανομένου και του τέρματος που έδωσε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία (1-0) στο «Μαρακανά» στο Μουντιάλ του 1950 στη Βραζιλία.

Με το χατ τρικ χθες στο «Μπερναμπέου» ο Μέσι κατέχει, πλέον, και το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στα ντέρμπι με τη Ρεάλ. Με τα τρία αυτά γκολ πέρασε στην πρώτη θέση με 21 τέρματα, τρία περισσότερα από τον θρυλικό άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass