Σχεδόν 1,5 δισ. αποθεματικό διαθέτει η FIFA

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2014 22:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:22

 

Σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια έχει στο αποθεματικό της η FIFA, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της, Χούλιο Γκροντόνα. Το ποσό που προκαλεί δέος ανέρχεται σε 1 δισ. 432 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 72 εκατομμύρια σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο Γκροντόνα, μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτό το μεγάλο αποθεματικό αποτελεί εγγύηση ακόμα και για περίπτωση ακύρωσης της τελικής φάσσης του παγκοσμίου κυπέλλου, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Στη Βραζιλία είναι έντονη η λαϊκή αντίδραση για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί στις ανάγκες του Μουντιάλ, ενώ οι προσεχείς διοργανώσεις έχουν ανατεθεί στη Ρωσία (2018) και το Κατάρ (2022), με την κατάσταση να παραμένει ρευστή. Αφενός λόγω της κατάστασης που επικρατεί αυτήν την περίοδο στη Ρωσία και αφετέρου από το "πέπλο" αμφιβολίας που καλύπτει την ανάθεση στο Κατάρ.

Ετσι, η FIFA διαβεβαιώνει ότι χάρη στην οικονομική της αυτάρκεια μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, καθώς οι χορηγοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό της. Από το αποθεματικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα καταβληθεί και η αστρονομική αποζημίωση των 32 φιναλίστ του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομοσπονδία της χώρας που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα λάβει "μπόνους" 35.000.000 δολάρια, ενώ συνολικά θα διατεθούν 576 εκατομμύρια για αποζημιώσεις των ομοσπονδίων, αλλά και των συλλόγων που θα στείλουν τους παίκτες τους στη Βραζιλία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass