ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ 3η ΑΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η «χρυσή» ευκαιρία της ΕΑΛ...

Η ΕΥΗ ΛΙΤΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»: «ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2014 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:42
 Του Κ. Γκιάστα
 
Είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας που έχει συμμετάσχει 13 χρονιές στην Α1 Εθνική κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Είναι η ομάδα που την περίοδο 2000-2001 αναδείχθηκε 4η στη βαθμολογία και έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Συνομοσπονδίας παίρνοντας μεγάλη πρόκριση στους «16» της Ευρώπης ενώ είχε συμμετοχή στο Final Four του Κυπέλλου.
Έχει πάρει -από το 1986 που ιδρύθηκε ως γυναικείο τμήμα- δύο φορές το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία. Φέτος η ΕΑΛ θα προσπαθήσει για να τριτώσει το... καλό και όλα συνηγορούν πως είναι η χρυσή της ευκαιρία.
Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής έχει κάνει μόνο νίκες σε έναν φόντο γύρο και αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κορυφή. Όμως απομένει ένας ολόκληρος γύρος ακόμα, γεμάτος δύσκολα ματς και φυσικά τίποτα απολύτως δεν έχει κριθεί σε ένα τόσο ρευστό πρωτάθλημα.
Η παίκτρια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρών και με φόντο το μέλλον είναι η Εύη Λίτσιου. Αν και νεαρή σε ηλικία είναι από μικρό κορίτσι στην ΕΑΛ και έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές της.
Έχει παίξει τα τελευταία 17 χρόνια τις περισσότερες σεζόν στην Α1 Εθνική και η εμπειρία της στην υποδοχή αποτελεί εγγύηση και λειτουργεί ως φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά.
Αυτό το έκανε πράξη και στο πρόσφατο ντέρμπι μέσα στην Ηλιούπολη. Ένα ματς που η ΕΑΛ έχανε με 2-0 αλλά κατάφερε να το «γυρίσει» σε 2-3. Ρωτήσαμε την Εύη Λίτσιου πώς έγινε αυτό και μας εξήγησε: «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για εμάς φέτος αλλά τα καταφέραμε να ξυπνήσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο. Στο πρώτο σετ ήμασταν νευρικές και στο δεύτερο ήμασταν εκτός κλίματος, όμως όταν πήραμε μόνο 9 πόντους αυτό μας χτύπησε στον εγωισμό μας. Το πιστεύεις πως πλέον θα μας κακοφανεί αν χάσουμε. Δεν γίνεται λέμε. Πλέον μιλάει ο εγωισμός της Λάρισας που όλοι γνωρίζουμε τι ιστορία έχει στο γυναικείο βόλεϊ».
Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου τόνισε: «Είναι εφικτός αλλά είναι και δύσκολος. Έχουμε καλό υλικό και πιστεύω πως είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το γυναικείο βόλεϊ της Λάρισας να πάρει μια τέτοια άνοδο. Θα δώσει όραμα σε πολλές νέες αθλήτριες να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε».
Το Σάββατο το βράδυ η ΕΑΛ αγωνίζεται στη δύσκολη έδρα των Τραχώνων για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
Πολύ καλή πορεία όμως έχει πραγματοποιήσει και η ομάδα του Φιλαθλητικού Λάρισας. Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα το σύνολο του Λάμπρου Πράππα έχει καταφέρει να σημειώσει πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και να ανέβει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα απομακρυνόμενο από κάθε κίνδυνο σε αυτή τη φάση.
Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του ο Φιλαθλητικός καθώς θα παίξει δύο συνεχόμενα ματς στη Λάρισα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Πατρών ενώ στη συνέχεια θα παίξει με τους Τράχωνες και πάλι στο κλειστό της Νεάπολης. Αν μη τι άλλο είναι μια ευκαιρία για το σύλλογο να διακριθεί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Εν τω μεταξύ, χθες, ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αναμετρήσεων της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου:
Σάββατο 18/1/2014
Νεάπολης Λαρ. 18.00, Φιλαθλητικός - ΑΣΠ Απόλλων, Αντωνούλης-Χουλιαρόπουλος
Αλίμου 20.00, ΑΟ Τραχώνων - ΕΑ Λαρίσης, Χαρακίδας-Αντωνόπουλος
Κυριακή 19/1/2014
Ηλιούπολης 19.00, ΓΣ Ηλιούπολης - ΓΣ Πετρούπολης, Βλάχος Γ.-Καντλή
Τρικάλων 12.00, ΑΣ Ασκληπιός - ΑΣ Νηρέας, Κατσιούλης-Γρουσόπουλος
Ζηρινείου 15.00, Ζηρίνειος ΑΟΝ - ΑΟ Ακρίτας, Ζώης-Μόσιαλος
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΑΛ
Μπορεί να μην ανέβηκε το καλοκαίρι στην Α2 Εθνική κατηγορία όμως δείχνει πως θα το προσπαθήσει φέτος με περισσότερες αξιώσεις. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ κατάφερε να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Με μέτρια εμφάνιση κατάφεραν να κερδίσουν την ομάδα του ΑΨΛ Μεδεών με 3-0 σετ.
Τα σετ: 31-29,25-14,25-19
Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ (Αστέριος Πατσιαούρας): Περουλάκης Γ., Καραμπατής Π., Μωυσιάδης Τ.(L), Σκαρμούτσος Τ., Καλύβας Α., Καλαθάς Ν., Τερνιώτης Α., Σωτηρίου Α.(L), Μπαλάσας Ν., Ναλετάκης Χ., Ρουστας Κ., Σιαμιώτης Α.
Επόμενη αγωνιστική θα είναι στη Δεσκάτη το Σάββατο στις 17.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΣΠΕΚΕΛ.
«ΠΟΝΤΙΚΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έκανε γνωστό εν τω μεταξύ ότι έγινε διάρρηξη στα γραφεία της ΕΟΠΕ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η Αστυνομία ήδη διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Οι άγνωστοι δράστες απέσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, αναλώσιμα αλλά και διάφορα έγγραφα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass