ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Μια χρυσή... Κρανιώτισσα στην ξιφασκία

* ΠΗΡΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2014 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:40
 
 
Σπουδαία διάκριση είχαμε για την αθλήτρια της ξιφασκίας, Δώρα Γκουντουρά που έλκει την καταγωγή της από την Κρανιά Ελασσόνας, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.
Στον τελικό νίκησε την Κελετσένι από την Ουγγαρία με 15-7 και κατέκτησε αήττητη το χρυσό μετάλλιο μεταξύ 61 αθλητριών. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Μαρία Γεωργία Χούρι κατέλαβε την 5η θέση, η Μαρία Φραγκοζίδη τη 15η, η Αθηνά-Ελένη Ψωφάκη ΑΕΚ την 31η, η Μαρία Αγγέλη την 39η και η Μαρία-Λάουρα Κριζέτινγκ την 43η.
Συνολικά πάντως, δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μετείχαν το Σαββατοκύριακο σε διοργανώσεις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (σ.σ. η βαθμολογία τους μετράει στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας). Συγκεκριμένα, ο Μάριος Ευάγγελος Γιακουμάτος κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 85 αθλητών στη σπάθη εφήβων, στο Μέντλινγκ της Αυστρίας, αφού έφτασε αήττητος έως τον τελικό, όπου επιβλήθηκε 15-5 του Γάλλου Γκιαντέρ. Στους ίδιους αγώνες, ο Ευάγγελος Καλομοίρης κατετάγη 16ος, ο Βασίλειος Κακαριάρης 21ος, ο Ιάσων-Θεμιστοκλής Κοντοχρήστος 29ος, ο Νικόλαος Φραγκοζίδης 41ος, ο Ιωάννης-Διονύσιος Μαύρος 46ος, ο Αλέξανδρος Δούκας 49ος, ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης 55ος και ο Επαμεινώνδας Χατζόπουλος 65ος.
Στο μεταξύ, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου αγωνίστηκε στο ξίφος ασκήσεων νεανίδων, στο Πόζναν, όπου έλαβαν μέρος 109 αθλήτριες, και έφτασε στον τελικό, ωστόσο εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού κι έχασε το χρυσό μετάλλιο από τη Βόλτσικ από την Πολωνία.
Τέλος, ο Αστέριος Τσώκας, ο οποίος αγωνίστηκε στο ξίφος μονομαχίας νέων στην Μπρατισλάβα, δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, καταλαμβάνοντας τη 224η θέση μεταξύ 268 αθλητών.
* Να σημειώσουμε πως η 17χρονη (γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1997) Δώρα Γκουντούρα από την Κρανιά κατάφερε πρόσφατα με μεγαλειώδη εμφάνιση να πάρει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων ξιφασκίας στο αγώνισμα στη σπάθη, που έγινε στο Πόρετς της Κροατίας. Αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στο συγκεκριμένο θεσμό την τελευταία 5ετία (2ος Κοντοχριστόπουλος το 2008 και 3η η Δήμκου το 2011).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass