ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (0-0)

Έμεινε με το...α (Χ) ο Τύρναβος

* ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΝΩ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 46’

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2014 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:38
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Σιούμκας
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το Θεσσαλικό ντέρμπι χθες στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου Τύρναβος 2005 και Νίκη Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, σε αγώνα της 15ης ημέρας στον 2ο όμιλο της Football League.
Στο παιχνίδι τα στοιχεία που κυριάρχησαν ήταν η δύναμη, το πάθος και οι μάχες σώμα με σώμα, σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο Τύρναβος παρέμεινε για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα αήττητος, ενώ σε τρία ματς δεν έχει δεχθεί τέρμα η άμυνά του και αυτό δείχνει ότι είναι πολύ καλός στα μετόπισθεν.
Όσον αφορά στη Νίκη Βόλου δυσκολεύθηκε πάρα πολύ και δεν μπόρεσε να κάνει εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της, καθώς η καλά οργανωμένη άμυνα του Τυρνάβου δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν φάσεις στην εστία του Πρίφτη.
Οι 1.500 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ, είδαν ένα πρώτο ημίχρονο που κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ στην επανάληψη ο Τύρναβος ήταν καλύτερος και με λίγη τύχη θα μπορούσε να «κλέψει» όπως είπε και ο προπονητής του, τους τρεις βαθμούς.
Σε ένα ντέρμπι και ο βαθμός δεν είναι άσχημος, αν αναλογισθούμε ότι η Νίκη Βόλου βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κυνηγάει την άνοδο.
Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ο Τύρναβος θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.
* Ο Άγγελος Διγκόζης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Πρίφτης, δεξιά στην άμυνα ο Νταντίδης, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, στο κέντρο αυτής ο Καραμανλής με τον Τέλλο, στα χαφ ο Όμο(δεξιά) με τον Βανγκελή (αριστερά) και τον Ροντρίγκο Μπάρος, στην επίθεση ο Φελίπε Ντε Πάουλα δεξιά, ο Κάρλος Αντρέ αριστερά και στην κορυφή ο Τσούκαλος.
Από την πλευρά της Νίκης ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ο Αποστολίδης , δεξιά στην άμυνα ο Μπιτσάκος, αριστερά ο Παπαδόπουλος, σέντερ μπακ ο Γιώτας με τον Ρεπετσά, αμυντικά χαφ ο Μπακάλης με τον Ακασού, πιο μπροστά τους ο Γιέσιτς(δεξιά), o Μανουσάκης.
(αριστερά) και ο Ανιέτε πίσω από τον Τσίτα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια μόνο φάση και αυτή από την πλευρά της Νίκης στο 15΄, όταν ο Μανουσάκης επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Πρίφτη.
Ο Τύρναβος στο διάστημα αυτό δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Αποστολίδη.
ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 46΄
Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο 46’, ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κάρλος Αντρέ, όμως ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει το καταφανέστατο πέναλτι και υπήρξαν δικαιολογημένα διαμαρτυρίες από τους φίλους του Τυρνάβου.
Λίγο μετά στο 50΄ο Όμο επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 74΄ από συρτή παράλληλη σέντρα του Γιέσιτς, ο Παπαδόπουλος με τακουνάκι προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Πρίφτη, όμως ο Κάρλος Αντρέ απομάκρυνε την μπάλα.
ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1-0
Στο 77΄ο Κουρτεσιώτης από αριστερά έβγαλε την σέντρα, ο Κάρλος Αντρέ στοπάρισε την μπάλα και στο σουτ που επιχείρησε ο γκολκίπερ της Νίκης Βόλου, απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 82΄, ο Όμο έβγαλε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Γεωργίου που πλάσαρε, αλλά ο Αποστολίδης με τα πόδια απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Σε σουτ του Σκούπρα στο 90+4 ο τερματοφύλακας της Νίκης μπλόκαρε την μπάλα και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου(Αθηνών) ελέγχεται για την φάση του καταλογισμού πέναλτι υπέρ του Τυρνάβου στο 46’ , ενώ οι δυο επόπτες Παναγιώτης Νακόπουλος, Γεώργιος Δανέζης (Αθηνών) δεν απέφυγαν κάποια λάθη. 4ος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Παπαργυρίου (Πιερίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο ο Μπάρος (90΄) και από την πλευρά της Νίκης Βόλου οι Μπακάλης (37΄), Ακασού (39΄), Παπαδόπουλος(88΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Νταντίδης, Κουρτεσιώτης, Τέλλος, Καραμανλής, Βανγκελή, Όμο, Ροντρίγκο Μπάρος, Φελίπε Ντε Πάουλα (46΄Γεωργίου), Κάρλος Αντρέ, Τσούκαλος (67΄Σαχινίδης).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Αποστολίδης, Μπιτσάκος, Παπαδόπουλος, Γιώτας, Ρεπετσάς, Ακασού, Μπακάλης, Γιέσιτς, Ανιέτε, Μανουσάκης, Τσίτας (79΄Σειμμάν).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε στο γήπεδο και τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν από την Αστυνομία δεν επέτρεψαν να συμβεί το παραμικρό. Κάποια συνθήματα που ακούσθηκαν δεν χάλασαν την γενική εικόνα, που ήταν πολύ καλή.
* Στο Αλκαζάρ βρέθηκε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης, όπως και 20 περίπου φίλαθλοι της νικιώτικης ομάδας.
* Στην κερκίδα των επισήμων εθεάθη ο πρώην προπονητής του Τυρνάβου και της Νίκης Βόλου Λεωνίδας Μπίλλης, που είναι νυν τεχνικός της Δόξας Μακροχωρίου, ομάδα του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
* Παρών και ο γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματά του διοικητής του Γ.Ν. Βόλου κ. Κ. Καραμπάτσας, που ήταν παρέα με τον προσωπάρχη του νοσοκομείου κ. Δ. Γεωργαλή, γνωστό ένθερμο φίλο της Νίκης και τον αντιδήμαρχο Τυρνάβου κ. Β. Νταβαρούκα, επίσης από τον χώρο της υγείας .
*Παρέα παρακολούθησαν τον αγώνα ο διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ Αποστόλης Φωτάκης, ο γνωστός Τυρναβίτης επιχειρηματίας και κουμπάρος του Δημήτρης Μίγας και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Οικονόμος Τσαριτσάνης, Γιάννης Τόλιος. Και οι τρεις τους μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Τύρναβο, που εκπροσωπεί άξια το λαρισινό ποδόσφαιρο στον 2ο όμιλο της Football League.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass