ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ BERGMANN KORD ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Έχει «κλειδιά» για όλες τις άμυνες

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ 73-66 ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2014 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:38
Τι και αν τον έπαιζαν μαν του μαν; Τι και αν υπήρχε ζώνη άλλοτε 2-3 και άλλοτε 2-1-2; Τι και αν το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο γινόταν συχνά. Ο Φοίνικας Bergmann Kord παρά τις όποιες δυσκολίες έφτασε σε μια ακόμα νίκη αποδεικνύοντας πως μπορεί να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει όλες τις άμυνες. Οι «μελανόλευκοι» στο κλειστό του Αγίου Θωμά έκαμψαν με μεγάλη προσπάθεια την αντίσταση της μαχητικής Μεταμόρφωσης Βόλου και στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ κέρδισε με σκορ 73-66. Αυτή η επιτυχία του δίνει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου με τη διαφορά από τον δεύτερο να αυξάνεται ακόμα περισσότερο και να δείχνει πως είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση.
Ο Φοίνικας πλέον έχει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Παλαμά και αν κερδίσει και εκεί τότε ήδη θα πρέπει να κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Το χθεσινό ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας προτίμησε να ξεκινήσει με ένα χαμηλό σχήμα (Σαριμπαλίδης, Τσιαμπαλής, Λεπενιώτης, Αθανασόπουλος και Παπαχρήστος) θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά τους κόντρα στους Καραγιώργο, Παπούλια, Νάνη, Θεοχάρη και Παρασκευά.
Στην αρχή είχε αποτέλεσμα (16-9, 23-14) όμως στη συνέχεια άρχισε να χάνει γρήγορα τη διαφορά λόγω άμυνας της Μεταμόρφωσης και λάθος επιλογών στην επίθεση.
Γενικά το παιχνίδι του Φοίνικα φαινόταν πως είχε μεταπτώσεις και αυτό επέτρεπε στους αντιπάλους να πλησιάζουν γρήγορα στο σκορ. Μάλιστα κατάφεραν σε ένα σημείο να περάσουν και μπροστά (41-42) καρδιοχτυπώντας τους φίλους της λαρισινής ομάδας.
Όλο το ματς κρίθηκε σε δύο στιγμές. Μια στο 4’ 47’‘ πριν τη λήξη. Ενώ το σκορ ήταν 63-61 ο Φοίνικας έκανε ένα σπουδαίο σερί (με Τσιαμπαλή, Λεπενιώτη και Περρωτή) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και έκανε το 70-61. Οι Βολιώτες μείωσαν εκ νέου σε 70-66, 1΄ 55’‘ πριν τη λήξη όμως ο Παπαχρήστος με τρίποντο έγραψε το τελικό 73-66 διώχνοντας κάθε κίνδυνο στο τελευταίο λεπτό.
ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Ο Φοίνικας είχε «κλειδιά» στα δύσκολα σημεία και αυτά έχουν όνομα. Ο Γιάννης Παπαχρήστος ήταν η πραγματική εγγύηση στο σκοράρισμα και ειδικά στα δίποντα σε κάποιο σημείο είχε φτάσει τα 9/10 σπάζοντας το μαν του μαν. Όταν η άμυνα της Μεταμόρφωσης γυρνούσε σε ζώνη τότε ήταν που μιλούσε ο Σαριμπαλίδης που κατάφερε να έχει σε δύσκολα σημεία του ματς 6/8.
Από εκεί και πέρα βοήθησε πολύ η άμυνα του Περρωτή και τα ριμπάουντ του (8) αν και φάνηκε λιγο επηρεασμένος από το πρόβλημα που είχε με τη μέση του στις προηγούμενες ημέρες.
Ο Λεπενιώτης δεν ήταν σε πολύ καλή ημέρα αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στους 9 πόντους σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Άστοχος ήταν ο Τσιαμπαλής (έβαλε όμως το καθοριστικό τρίποντο στο 63-61) που βοήθησε στην άμυνα αρκετά. Θετικός ο Βλαχούλης που έδωσε πολλές βοήθειες. Μόνο αμυντικά πρόσφερε ο Αθανασόπουλος.
Από τη Μεταμόρφωση ο Θεοχάρης, ο Παρασκευάς και ο Νάνης ήταν οι τρεις απειλές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για τον Φοίνικα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass