ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Πρωτάθλημα «εργαζομένων» εν μέσω... ανεργίας

* ΓΙΑ 30ή ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2014 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:25
Του Κ. Γκιάστα
Σε μια περίοδο που η Ελλάδα πλήττεται από ένα μεγάλο κύμα ανεργίας
(σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα -27,4%, τον Σεπτέμβριο- με τον αριθμό των ανέργων τον Σεπτέμβριο να φτάνει τα 1,376 εκατομμύρια) τα πρωταθλήματα… εργαζομένων (σχήμα οξύμωρο πλέον) στη Λάρισα συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους και κόντρα στο ρεύμα της εποχής θα πραγματοποιηθούν και μάλιστα με επετειακό χαρακτήρα. Για 30ή σεζόν λοιπόν ο Δήμος Λαρισαίων και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικών Δράσεων θα διοργανώσει τα πρωταθλήματα εργαζομένων. Χθες μάλιστα για το μπάσκετ πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους των ομάδων ενώ πραγματοποιήθηκε και ο διαχωρισμός των ομίλων σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Μαρία Κοτάκου καλωσόρισε όλους τους εκπροσώπους των ομάδων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκπροσώπηση των φορέων τους. Τόνισε πως τα πρωταθλήματα του Δήμου Λάρισας γίνονται για 30ή χρονιά και είναι τα μεγαλύτερα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και με τις κατάλληλες συνθήκες. Μάλιστα στάθηκε και στο γεγονός πως η διάρκειά τους αγγίζει τους 6 μήνες.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η κατανομή της δυναμικότητας των ομάδων ως εξής:
1η κατηγορία: Π. Αεροπορία, Ιατρ. Επισκέπτες, Ραδιόφωνα, Διαφημιστές, ΔΕΥΑΛ
2η κατηγορία: Υγειονομικοί, Π. Μηχανικοί, Έξοδος, Γεωπόνοι, ΕΥΦΛ.
3η κατηγορία: ΤΕΙ, ΤΕΕ, Ραδιοταξί, Ερμής, Απολλώνειο
4η κατηγορία: ΙΑΣΩ, Animus, Δικηγόροι, Ζαχαροπλάστες
Έτσι βάσει της δυναμικότητας των ομάδων οι όμιλοι χωρίστηκαν ως εξής:
1ος Όμιλος: Ραδιόφωνα, ΕΥΦΛ, ΤΕΕ, ΙΑΣΩ
2ος Όμιλος: Διαφημιστές, Π. Μηχανικοί, Ερμής
3ος Όμιλος: ΔΕΥΑΛ, Υγειονομικοί, Απολλώνειο, Animus
4ος Όμιλος: Ιατρ. Επισκέπτες, Γεωπόνοι, ΤΕΙ, Δικηγόροι
5ος Όμιλος: Πολ. Αεροπορία, Έξοδος, Ραδιοταξί, Ζαχαροπλάστες
Οι ομάδες αυτές θα παίξουν μια πρώτη φάση στο πρωτάθλημα. Από τη βαθμολογία που θα προκύψει στην πρώτη φάση οι δύο πρώτες θα πάνε στην Α1 Κατηγορία και οι υπόλοιπες στην Α2 Κατηγορία. Τόσο στην Α1 όσο και στην Α2 θα υπάρξουν δύο όμιλοι και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο στο τέλος θα παίξουν χιαστί με στόχο τον τελικό της διοργάνωσης.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ…
Εκτός όμως από το πρωτάθλημα θα υπάρξει και κύπελλο. Απ’ όλες τις ομάδες θα παίξουν πρώτα τέσσερα ζευγάρια:
Ραδιοταξί – ΔΕΥΑΛ
ΕΥΦΛ – Γεωπόνοι
Ερμής – Απολλώνειο
Αεροπορά – Δικηγόροι
Οι 11 ομάδες που δεν θα αγωνιστούν θα περάσουν στην επόμενη φάση ενώ «μπάι» θα περάσει και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο νικητής του αγώνα: Ραδιοταξί – ΔΕΥΑΛ.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Αξίζει να τονίσουμε πως κάθε ομάδα μπορεί να κάνει έως και 3 μεταγραφές από εργαζόμενους σε άλλους κλάδους. Σύμφωνα όμως με την προκήρυξη της φετινής διοργάνωσης απαγορεύεται ρητά στο πρωτάθλημα η συμμετοχή των εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014. Εκτός εκείνων που ως και την 31 η Αυγούστου -πριν την έναρξη της διοργάνωσης- έχουν συμπληρώσει το 38ο έτος ηλικίας.
Ως εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές θεωρούνται: Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις αθλουμένων, κάθε ερασιτεχνικού, ημι - επαγγελματικού ή επαγγελματικού σωματείου, ανεγνωρισμένο από την Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.ΚΑ.Θ που καταθέτουν με τη δήλωση συμμέτοχής τους στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν οι εν λόγω αρχές. Από τους παραπάνω μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα εφόσον δεν συμμετέχουν σε επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες του σωματείου τους κατά την αγωνιστική περίοδο που διεξάγεται αυτό του Δήμου.
Στο πρωτάθλημα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν συμπληρώσει το 27 ο έτος της ηλικίας τους ως την 31 Δεκεμβρίου πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου (Δηλ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθέντες το 1985 και κάτω).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass