ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Εκτός έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 13:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:25

 

Μακριά από την έδρα τους αγωνίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου για τη φάση των «16». Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Αρμάνι Μιλάνο σήμερα στις 21:45, ενώ αύριο (10/1) στις 21:30 ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην πάντα δύσκολη έδρα της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια της Ισπανίας.

Την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της φάσης των «16», Αρμάνι Μιλάνο, αντιμετωπίζει, λοιπόν, σήμερα ο Ολυμπιακός φιλοδοξώντας να μιμηθεί το παράδειγμα των «πράσινων», οι οποίοι κατέβαλαν εύκολα την αντίσταση των Ιταλών στο ΟΑΚΑ. Αν καταφέρει να περάσει νικηφόρα από το "Μediolanum Forum", η ομάδα του Πειραιά θα πανηγυρίσει τη 12η διαδοχική επιτυχία της στην Ευρωλίγκα φέτος και 15η διαδοχική από τα τέλη της περυσινής σεζόν. Με τους Εϊσι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ εκτός, ο Ολυμπιακός θα έχει μαζί του στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ Μάρντι Κόλινς, όχι όμως και τον Τζαμάριο Μουν, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ ανακοινώθηκε προχθές από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το δεύτερο γύρο της φάσης των «16» (από την 8η αγωνιστική δηλαδή).

Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι απέκτησε με το τέλος της κανονικής περιόδου παίκτες από την -επίσης ιταλική- Σιένα που αποκλείστηκε, με πιο ηχηρό όνομα αυτό του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός φόργουορντ είχε μέσο όρο 12,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ με τη φανέλα της Σιένα φέτος στην Ευρωλίγκα, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνεισφορά μόνο 3 πόντους και 2 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής. Ο Σι Τζέι Ουάλας, ο Γκάνι Λαβάλ, ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο Ντέιβιντ Μος, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε και ο Σαμάρντο Σάμιουελς, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει, είναι παίκτες που επίσης θα πρέπει να προσέξουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός ξαναβρίσκει στο δρόμο του την Λαμποράλ Κούτσα, ομάδα που αντιμετώπισε δύο φορές στην κανονική περίοδο φέτος, για τον 4ο όμιλο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι «πράσινοι» είχαν εύκολη αποστολή, επικρατώντας 95-74 στην Κύπρο, απέναντι σε μία αποδεκατισμένη, όμως, ομάδα λόγω τραυματισμών, αφού ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε μόλις 9 παίκτες στη διάθεσή του. Στο δεύτερο γύρο, στην Ισπανία, η Λαμποράλ Κούτσα νίκησε με 79-77 τον Παναθηναϊκό, με κορυφαίους τους Μίλκο Μπιέλιτσα (μετακινήθηκε στη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ) και Φερνάντο Σαν Εμετέριο. Η ισπανική ομάδα, εξάλλου, μπήκε -όπως και ο Παναθηναϊκός- με το... δεξί στη φάση των «16» νικώντας εκτός έδρας τη Μάλαγα με 93-79, στον ισπανικό «εμφύλιο». Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τους πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες του στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», αλλά προηγείται με 10 νίκες - 6 ήττες στο σύνολο των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Το θετικό για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, είναι πως θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του απέναντι στους Βάσκους. Ο Νίκος Παππάς αισθάνθηκε τις προηγούμενες ημέρες αδιαθεσία και δεν προπονήθηκε, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και θα είναι έτοιμος για τη «μάχη» στη Βιτόρια.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός 21:45

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Αύριο

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός 21:30

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός                          2

Λαμποράλ Κούτσα                2

Μπαρτσελόνα                        2

Παναθηναϊκός                        2

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ           1

Αναντολού Εφές                     1

Ουνικάχα Μάλαγα                  1

Αρμάνι Μιλάνο                        1

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

Αύριο

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μακάμπι Τελ Αβίβ     2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας         2

Μπάγερν Μονάχου     2

Ρεάλ Μαδρίτης          2

Γαλατασαράι             1

Λοκομοτίβ Κουμπάν    1

Ζαλγκίρις Κάουνας      1

Παρτιζάν                     1

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass