ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 4-0 ΚΑΙ 4-1 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Νίκες με... τετρακίνηση για τις Μικτές ΕΠΣΛ

* ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ * ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:23
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Νίκες που πήραν διαστάσεις θριάμβου πέτυχαν χθες στα Φάρσαλα οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ επί των αντίστοιχων ποδοσφαιρικών συγκροτημάτων της ΕΠΣ Τρικάλων –με 4-0 οι Παίδες και 4-1 οι Νέοι- στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Έτσι οι ομάδες της Λάρισας ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα χρονιά και διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον 4ο όμιλο.
Αναλυτικά:
Συνδυάζοντας το θετικό αποτέλεσμα με εντυπωσιακή εμφάνιση η μικτή Παίδων της ΕΠΣΛ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της αφού πλέον χρειάζεται – στο χειρότερο σενάριο - τουλάχιστον έναν ακόμη βαθμό (στο τελευταίο παιχνίδι με την Πιερία) για να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο της πρωταθλήτριας. Φυσικά εάν κερδίσει την ερχόμενη Τετάρτη στην Καρδίτσα αυτομάτως θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του στόχου της και το τελευταίο παιχνίδι με την Πιερία στο γήπεδο Ελασσόνας θα αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Οι παίκτες του Αχιλλέα Μαστοροδήμου έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά, κυνήγησαν το γκολ και δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Καλύβας ο οποίος μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους πλάσαρε υποδειγματικά γράφοντας το 1-0.
Ακολούθησε στο 35’ ο Ζιάκας ο οποίος με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπαμπατσιά διπλασίασε τα τέρματα των Λαρισαίων ενώ στο 55’ και πάλι ο Καλύβας με ψηλοκρεμαστό πλασέ ύστερα από προωθημένη μπαλιά του Ι. Κυρίτση ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 61’ ο Καλαπανίδας με κοντινό πλασέ εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στο σουτ του Καλύβα.
Ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα έχασαν οι Κουτσιανούλης (33’), Χαλάτσης (50’), Λιόντος (63’, 79’) και Καλφούτζος (72’).
Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Τσιοφλίκη με βοηθούς τον κ. Αναστασίου και την κ. Δεληγιάννη.
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαστοροδήμος): Παπαδημητρίου (61’ Παπαπολυμέρου), Κακάμης, Ι. Κυρίτσης, Α. Κυρίτσης (61’ Κομισόπουλος), Κωφός, Τόλης, Μπαμπατσιάς (47’ Χαλάτσης), Κατσαρός (60’ Καλαπανίδας), Κουτσιανούλης (52’ Λιόντος), Καλύβας (64’ Καλφούτζος), Ζιάκας (58’ Ροντούλης).
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Μόρφος): Γρηγορίου (58’ Κουτσαγιάς), Καραθάνος (67’ Πατζιαούρας), Δρόσος (67’ Γερέντες), Ζαρίδας, Τσιρογιάννης, Ντίνε, Αλεξανδρής, Μπακρατζάς (46’ Βλάχος), Μαγκλάρας (64’ Κονόμι), Μαγκούτης (41’ Γεωργίου), Τσιακμάκης (55’ Τσαφίτσας).
ΟΙ ΝΕΟΙ
Στην επανάληψη ζεστάθηκε η μηχανή της Μικτής Νέων η οποία μέσα σε μισή περίπου ώρα κατάφερε να κάνει την ανατροπή και δώσει μεγάλες διαστάσεις στη νίκη της. Μία νίκη που σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του άλλου χθεσινού παιχνιδιού του ομίλου μετατρέπει την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης στην Καρδίτσα σε τελικό καθώς ο νικητής θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος η αγωνία θα παραταθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Στο πρώτο μέρος αν και οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων και ανέπτυξαν επιθετικές πρωτοβουλίες δεν επέδειξαν την απαιτούμενη οξυδέρκεια για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν στο 33’ ο Μαντέλας εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας σε προωθημένη μπαλιά πέτυχε το 0-1 με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη η ομάδα της Λάρισας βελτίωσε αισθητά την εικόνα της έγινε πιο ουσιαστική στην επίθεση και έφτασε δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα.
Στο 50’ ο Καλφούτζος ισοφάρισε σε 1-1, στο 65’ ο Ζαμπέτας έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, στο 79’ ο Τζουμάκας ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1, ενώ στο 83’ ο Κώτσιας σφράγισε τη νίκη των Λαρισαίων διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Πολλές χαμένες ευκαιρίες και σ’ αυτό το παιχνίδι για την ομάδα της ΕΠΣΛ με πιο χαρακτηριστικές τις ενέργειες των Μούλτσια (32’, 43’, 57’, 86’), Τζουμάκα (70’) και Παπακώστα (58’).
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αναστασίου με βοηθούς τις κ. Τσιοφλίκη και Δεληγιάννη.
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπίζιος-Φώλλας): Αναστασίου, Καρακώστας, Καλφούτζος, Ντούφας, Παπακώστας (85’ Καλούσης), Ζαμπέτας, Μάντζαρης (79’ Κώτσιας), Μπίλλης (83’ Μπούρας), Μούλτσιας (76’ Μαστακούλης), Νούσιος, Τζουμάκας.
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Μόρφος): Βουτσελάς Ν., Παπαδόπουλος, Τσιμπούκας (81’ Γραμματικός), Αλεξόπουλος, Ζήκος, Ζυγολάνης, Βουτσελάς Ε., Τσιγαρίδας, Καρανίκας (46’ Καραγεώργος), Πατούλιας (58’ Λουκάς), Μαντέλας (77’ Ντόκος).
 
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λάρισα-Τρίκαλα        4-0 (π.)           4-1 (ν.)
Θεσσαλία-Καρδίτσα 6-1 (π.)           1-2 (ν.)
Ρεπό: Πιερία
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΙΔΕΣ
Λάρισα*          17-4    15
Θεσσαλία       17-9    13
Πιερία*            18-6    10
Τρίκαλα          8-19    7
Καρδίτσα*      7-29    1
NEOI
Λάρισα*          15-8    13
Καρδίτσα*      11-6    13
Πιερία*            9-6      9
Τρίκαλα          8-19    6
Θεσσαλία       7-11    6
*Με αστερίσκο (*) οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/1)
Καρδίτσα- Λάρισα
Πιερία- Θεσσαλία
Ρεπό: Τρίκαλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass