Παραμένει σε κώμα ο Σουμάχερ

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2014 22:03 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:18
           

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος αύριο γίνεται 45 ετών, παραμένει σε τεχνητό κώμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, την ώρα που τίθενται τα πρώτα ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος που είχε ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Τέσσερις ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στην εντατική του νοσοκομείου και δεν δίνονται στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο ή την οικογένειά του πληροφορίες σχετικά την κατάσταση της υγείας του, η οποία χθες κρινόταν «σταθερή», αλλά παρέμενε κρίσιμη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, πήγε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Χθες το πρωί είχε τονίσει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν... κατασκηνώσει από την Κυριακή έξω από το νοσοκομείο, πως η κατάσταση της υγείας του είναι «σταθερή», αλλά παραμένει κρίσιμη. «Αυτό είναι ένα καλό νέο», δήλωσε χαρακηριστικά η Κεμ, προσθέτοντας ότι δεν θα παρατεθεί νέα συνέντευξη Τύπου σε περίπτωση αλλαγών στην κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ. Στο πλευρό του Γερμανού βρίσκονται πάντα η σύζυγός του Κορίνα και τα δύο παιδιά τους, η 16χρονη Τζίνα-Μαρία και ο 14χρονος Μικ. Επίσης, ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και πρώην γενικός διευθυντής της Φεράρι, στην οποία ο Σουμάχερ γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του, πήγε και σήμερα στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον φίλο του, κάτι που είχε κάνει και την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία άρχισε έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ η υπόθεση ενδέχεται να πάρει δικαστική τροπή, εάν εντοπιστούν ευθύνες. Σύμφωνα με την εισαγγελία και τους υπευθύνους της πίστας στο Μεριμπέλ, ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα σε βράχο, ενώ έκανε σκι με τον γιό του σε μια περιοχή εκτός πίστας. Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, το κράνος του, το οποίο «έσπασε σε δύο μέρη» κατά την πρόσκρουση, δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει. Όμως, σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κεμ, ο Σουμάχερ δεν πήγαινε γρήγορα τη στιγμή του ατυχήματος. «Προφανώς, το κράνος του έσπασε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μίκαελ έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε και υπογράμμισε επίσης ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δεν ήταν μόνος με τον γιό του, αλλά με «μια μικρή ομάδα φίλων. Δεν πήγαινε γρήγορα, γιατί φαίνεται ότι είχε βοηθήσει ένα φίλο που είχε πέσει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass