Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΛΙΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Ένας Λαρισαίος... βίκινγκ

* Ο πρώην τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ, μάς μιλάει για την άνοδο με την ΙΚ Frej αλλά και τις διαφορές στα οικονομικά μεγέθη * «Από 2.500 – 4.000 οι μισθοί των παικτών και 700.000 – 900.000 οι επιχορηγήσεις στις ομάδες»

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2014 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:30

Του Κ. Γκιάστα

Β’ Εθνική η μία. Β’ Εθνική και η άλλη. Ποδόσφαιρο στη μία, ποδόσφαιρο και στην άλλη. Επαγγελματικές κατηγορίες εδώ, επαγγελματικές και εκεί. Πού είναι όμως οι διαφορές;

Αυτό αναρωτηθήκαμε και εμείς βλέποντας μέσω κοινωνικής δικτύωσης τον Λαρισαίο Νίκο Γκούλιο να πανηγυρίζει την άνοδο με την ομάδα του ΙΚ Frej.

Σαν άλλος... βίκινγκ λοιπόν, αφού αυτό είναι το σήμα της ομάδας του αλλά και το όνομα του γηπέδου που αγωνίζονται σαν έδρα, ήπιε τα απαραίτητα ποτά και έβγαλε τις καθιερωμένες φωνές μετά την επιτυχία. Αφού καταλάγιασε και το απόλαυσε και με την οικογένειά του βρήκε λίγο χρόνο να μας μιλήσει για την εμπειρία του αυτή.

Αρχικά μας μίλησε για τη Γ’ Εθνική που έζησε πέρυσι. Του ζητήσαμε να κάνει μια σύγκριση με την ίδια κατηγορία και μας είπε: «Οι διαφορές ανάμεσα στην Γ Εθνική Σουηδίας και Γ Εθνική Ελλάδος είναι τεράστιες, όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι αλλά και το οικονομικό. Τα οικονομικά μεγέθη δεν είναι τεράστια αλλά όλες οι συμφωνίες τηρούνται στο ακέραιο. Αγωνιστικά νομίζω ότι το επίπεδο είναι πάνω κάτω το ίδιο».

Εν συνεχεία κάναμε την ίδια κουβέντα για τη Β’ Εθνική που ετοιμάζεται και μας έδωσε μια εικόνα: «Όλα τα κλαμπ Β’ Εθνικής έχουν επιχορήγηση 700-900 χιλιάδες ευρώ από την ομοσπονδία (τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγοί κλπ) και από κει και πέρα εξαρτάται τι στόχους έχει η κάθε ομάδα. Οι μισθοί για του έμπειρους παίκτες είναι 2.500-4.000 ευρώ τον μήνα» (!).

Ενώ για στόχους ανέφερε: «Η ομάδα είναι πρωτοεμφανιζόμενη στη Β’ Εθνική. Είναι ένα μικρό αλλά πάρα πολύ νοικοκυρεμένο κλαμπ και οι στόχοι μας είναι η παραμονή αλλά και η προώθηση νεαρών παικτών».

Και αφού η κουβέντα πήγε στους νεαρούς παίκτες αυτόματα μιλήσαμε και για τα τμήματα υποδομής: «Δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι Σουηδοί στα τμήματα υποδομής αφού στελεχώνουν όλα τα τμήματα με άρτια εκπαιδευμένους προπονητές. Κάθε ακαδημία έχει και τα αγωνιστικά τμήματα με τα "επίλεκτα" παιδάκια που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα των ηλικιών τους».

Φυσικά και μιλήσαμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς το αντιμετωπίζουν εκεί: «Κύριο σημείο αναφοράς είναι η εθνική μας ομάδα με τις συνεχόμενες παρουσίες σε όλες τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Μάλιστα τους έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα», ενώ όσον αφορά στις διαφορές που είδε πάνω στον τομέα του: «Υπάρχουν αρκετές διαφορές όσον αφορά στη μεθοδολογία της προπόνησης αλλά και σε κάποια τεχνικά στοιχεία. Είναι όμως πολύ ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και δέχτηκαν ευχαρίστα όλα τα νέα στοιχεία που έφερα και πρόσθεσα στις προπονήσεις».

Η ΑΕΛ, Ο ΚΟΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Ο Νίκος Γκούλιος ήταν από τους παίκτες που έπαιξε πολύ νεαρός στην ομάδα της ΑΕΛ. Μόλις στο Λύκειο ήταν και φορούσε τα γάντια του τερματοφύλακα. Αργότερα έγινε και για λίγο διάστημα προπονητής τερματοφυλάκων επί εποχής Κόουλμαν. Δεν γινόταν να μην κάνει αναφορά σχετικά: «Η συνεργασία μου με τον κύριο Κόουλμαν ήταν ένα μάθημα ζωής αφού περά από τον εξαιρετικό του χαρακτήρα είχε τις γνώσεις αλλά και τη φιλοσοφία από μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Νιώθω ότι έχασα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που δεν μπόρεσα να συνεργαστώ περισσότερο χρόνο μαζί του. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι καταστάσεις αφού η ΑΕΛ τότε ήταν μια ομάδα Α’ Εθνικής με πάρα πολύ ποιοτικό υλικό. Αν έμενε ο Κόουλμαν και κρατούσε τους παίκτες που έφυγαν μαζί με αυτόν σίγουρα η ΑΕΛ θα επέστρεφε στη Σούπερ Λιγκ». Τέλος όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις υπογράμμισε: «Μπορεί να έχω 1,5 χρόνο που έφυγα από την Ελλάδα όμως παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις, αφού δεν το κρύβω ότι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όλα αυτά τα γεγονότα με τη ρήξη ανάμεσα στους οργανωμένους φίλους και τον Πλεξίδα δεν βοηθούν την ομάδα να είναι ήρεμη. Είμαι υπέρ μιας λύσης στο να αναλάβουν την ΑΕΛ οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες ή έστω ένας επιχειρηματίας που θα καταλάβει πραγματικά το μέγεθος της ομάδας και δεν θα την βλέπει σαν όχημα της προσωπικής του ματαιοδοξίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass