Οικογενειακή υπόθεση ήταν η πρόκριση του 7ου ΕΠΑΛ στον τελικό Λυκείων Θεσσαλίας, καθώς τα αδέλφια Πηλίτση (Κώστας και Μάριος), που πέτυχαν συνολικά 45 πόντους, οδήγησαν το Λύκειό τους σε πρόκριση επί του Πειραματικού Τρικάλων με 63-33, σε αγώνα που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης.
Τη διαφορά ουσιαστικά στο παιχνίδι έκανε ο Κώστας Πηλίτσης που ανήκει στον ΑΣΚ Καρδίτσας (μετράει και δύο συμμετοχές στην Α1 εθνική κατηγορία) και παίζει δανεικός στους Τιτάνες Παλαμά που αγωνίζονται στη Γ’ εθνική κατηγορία (έχει μέσο όρο 17 πόντους!).
Ο συγκεκριμένος ήταν ο καλαθοσφαιριστής που παρά τον πυρετό που τον ταλαιπωρούσε, προκάλεσε… «πυρετό» στους αντιπάλους του που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν είτε εντός ρακέτας είτε εκτός της γραμμής του τριπόντου.
Με 35 πόντους και 5 τρίποντα καθόρισε τον νικητή, ενώ στο τελευταίο τετράλεπτο εκτέλεσε και χρέη προπονητή, αφού ο γυμναστής-τεχνικός της ομάδας Γιώργος Καμάκας είχε υποχρεώσεις και με τη σχολική ομάδα του ποδοσφαίρου του ιδίου Λυκείου, που, επίσης, έπαιζε στον τελικό ποδοσφαίρου.
Η ομάδα των Τρικάλων περισσότερο ασχολήθηκε με τη διαιτησία, παρά με το αγωνιστικό μέρος και παρότι διέθετε ορισμένους ταλαντούχους παίκτες, της στοίχησε σημαντικά η αστοχία στις βολές.
Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο (32-14), για να τελειώσει με τη μέγιστη διαφορά των τριάντα πόντων (63-33).
Εύκολο έργο είχαν οι διαιτητές Ράμμος και Ζίκου, αν και χρειάστηκαν να ρίξουν τεχνικές ποινές.
7ο ΕΠΑΛ (Καμάκας, Μπατσίλα): Πηλίτσης Μ.10 (1), Βαρδακάρης 2, Νικούλης, Σαμαντζής, Πηλίτσης Κ. 35 (5), Πέτρου 12 (2), Μπόρσης 2, Μπρούζας, Παναγιώτου, Σμουδιάνης, Γιαννακούλης 2, Φάρρος.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Τσαγκαδόπουλος, Μπαρμπούτης 7, Σαβουλίδης 8 (1 τρ.), Μπαλκίζας 4, Πελεκάνης, Μοσχόπουλος 7, Παπαναστασίου 7, Αναγνούστου, Καρπούζης, Κοτούλας, Παπανικολάου, Κλιάφας.