Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:
«Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην Πάτρα για επίσημο αγώνα και εκεί, στο «Δ. Τόφαλος» θα υποδεχθεί την Ολλανδία τη Δευτέρα 24/2 (21.30) στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ε.Ο.Κ., μεταξύ του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιου, του γενικού διευθυντή Ντίνου Σβερκούνου, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Αντωνόπουλου και του πρόεδρου του ΠΕΑΚ, Γιώργου Αντωνόπουλου, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, υπήρξε η συμφωνία για την τέλεση του αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Η Εθνική Ανδρών θα ταξιδέψει στην Τσεχία για τον πρώτο αγώνα αυτού του «παράθυρου» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21/2 (Παρντούμπιτσε, 19.00) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Πάτρα. Τελευταία φορά που έδωσε επίσημο αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στις 21/2/2020, πάλι για προκριματικά Ευρωμπάσκετ του 2022, με αντίπαλο τη Βουλγαρία την οποία είχε νικήσει με σκορ 73-63».
Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάκης Αντωνόπουλος, είπε: «Η Πάτρα είναι μια μπασκετούπολη. Είναι ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η Πάτρα και η Περιφέρειά μας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια σημαντική στιγμή και για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πάτρα, η οποία, όπως είπα, είναι μια μπασκετούπολη. Συνεργαστήκαμε εντατικά για να είναι επιτυχημένη η διοργάνωση και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».