Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 13ο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:00

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου  Συνεδρίου  Αθλητικής Ψυχολογίας με θέμα: «Η Αθλητική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό»  που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο  υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων. Το συνέδριο οργάνωσαν η Εταιρεία Αθλητικής Ψυχολογίας και το Εργαστήριο Αθλητικής Ψυχολογίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μελέτη

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Συνεδρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Νίκος Διγγελίδης, η  αθλητική ψυχολογία περιλαμβάνει τη μελέτη των ψυχολογικών παραγόντων που επιδρούν στην ανθρώπινη απόδοση και, αντιστρόφως, πως η συμμετοχή σε αθλήματα και στην άσκηση μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικούς και σωματικούς παράγοντες.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ υπήρχε και διεθνής συμμετοχή καθώς οι δυο κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικής Ψυχολογίας (European Federation of Sport Psychology), ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αθλητική Ψυχολογία (European Master’s Degree in Sport and Exercise Psychology) το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (University of Jyvaskyla, Finland, Leipzig University, Germany, Lund University, Sweden, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) στα πλαίσια του προγράμματος αριστείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus Mundus.

Ενότητες

Το συνέδριο περιλάμβανε τις εξής ενότητες:

Κεντρικές Ομιλίες
α) Professor  Paul Wylleman, (VrijeUniversiteit Brussel), "Applied sport psychology services at the elite and Olympic level"
β) Associate Professor Anne-Marie Elbe, (University of Copenhagen), "Ethical decision-making training: A chance for doping prevention?"

Θεματικά συμπόσια μετά από πρόσκληση
Συμπόσιο 1: Συντονιστής: Θεοδωράκης Ι. «Άσκηση και αυτορρύθμιση για διακοπή καπνίσματος»
Συμπόσιο 2: Συντονίστρια: Ζήση Β. «Συναισθηματική νοημοσύνη και δημιουργικότητα: η σχέση τους με τη φυσική δραστηριότητα, το χορό και τις συμπεριφορές υγείας».
Συμπόσιο 3: Συντονίστρια: Κούλη Ο. «Ο ρόλος και η σημασία του προπονητή σε ατομικό και ομαδικό άθλημα: Ψυχολογικές τεχνικές και αναπτυξιακή ηλικία».
Συμπόσιο 4: Συντονίστρια: Ψυχουντάκη Μ. «Από τη θεωρία στην εφαρμογή: Παρεμβάσεις κλειδιά σε μελέτες περιπτώσεων».
Συμπόσιο 5: Συντονιστής: Μπαρκούκης Β.  «Ψυχολογικές παράμετροι της χρήσης ντόπινγκ στον αθλητισμό».
Συμπόσιο 6: Συντονιστής: Βλαχόπουλος Σ. «Αυτο-καθοριζόμενα κίνητρα, ταύτιση με το ρόλο του αθλητή και φυσική δραστηριότητα σε παιδιά με και χωρίς κινητικές δυσκολίες στη σχολική φυσική αγωγή».

Βιωματικά Σεμινάρια
Μέλη του Εργαστήριου Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής υλοποίησαν δύο βιωματικά σεμινάρια με τα εξής θέματα:
α) «Empoweringcoaching» (Ενδυναμωτικό κλίμα προπόνησης). Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνονταν σε προπονητές ως επί το πλείστον.

β) «Οργάνωση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας». Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς ως επί το πλείστον. 

Οι εργασίες του συνεδρίου συνοδεύτηκαν με οργανωτική επιτυχία καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ το επίπεδο και η ποιότητα των εισηγήσεων ήταν πολύ υψηλή απόρροια της δουλειάς της επιστημονικής επιτροπής, δεν παραλείπει να τονίσει ακόμα ο κ. Διγγελίδης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass