Προβληματικό το ταρτάν του ΕΑΚ Λάρισας

*ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ *ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ *ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2024 13:00

Του Σωτ. Κέλλα
Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την κατασκευή του νέου ταρτάν στο γήπεδο Αλκαζάρ και στο βοηθητικό, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα που ήδη έχουν φθάσει στο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση που έγινε έξαλλος με τις πληροφορίες που πήρε και δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα στη Λάρισα, ώστε να έχει ιδία άποψη για τις κακοτεχνίες του έργου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Βρούτσης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε μιλούσε για έργα με διεθνείς προδιαγραφές.
Αυτή τη στιγμή το ταρτάν φθείρεται με γοργούς ρυθμούς και έχουν δημιουργηθεί τρύπες σε πολλά σημεία του, ενώ σε άλλα έχει φουσκώσει επικίνδυνα και φεύγει το υλικό που έχει τοποθετηθεί. Είναι σημεία που αρχίζει να φαίνεται το προηγούμενο ταρτάν.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, διαπιστώθηκε ότι η βαλβίδα σφαιροβολίας στο βοηθητικό δεν είναι κανονικών διαστάσεων και ετοιμάζεται να επιδιορθωθεί.


Στο ΕΑΚ Λάρισας τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αφού εκτός από το ταρτάν υπάρχει και το πρόβλημα της στατικότητας αρκετών χώρων. Η Λάρισα δύσκολα θα μπορέσει να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις και κυρίως διεθνείς που προσδοκούσε με την κατασκευή του νέου ταρτάν.
Το θέμα του ταρτάν προκαλεί μεγάλη έκπληξη αφού ήταν ένα έργο στο οποίο είχε επενδύσει η πόλη, ενώ ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να μην το έχουν παραλάβει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το έργο πληρώθηκε κανονικά από τα Υπουργείο, αφού ήταν της αρμοδιότητάς του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός ήταν 1,5 εκατ. ευρώ, έγινε τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ. που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του κεντρικού σταδίου επιφάνειας 6.700 τ.μ. και την αίθουσα χειμερινού στίβου. Στο Βοηθητικό Γήπεδο του Αλκαζάρ έγινε τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν), τεσσάρων διαδρομών και συνθετικού χλοοτάπητα για τις ανάγκες προθέρμανσης. Δημιουργήθηκαν δύο σκάμματα με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος. Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο.
Το παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πέντε χρόνια εγγύηση.
Το Εθνικό Στάδιο Αλκαζάρ αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει δυσεπίλυτα προβλήματα αφού καθυστερεί και η κατεδάφιση του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου αναφέρουν ότι για να κατεδαφιστεί θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνονται και οι εργασίες στατικότητας.
Αυτό σημαίνει ότι το Αλκαζάρ θα παραμείνει με χώρους που δεν θα χρησιμοποιούνται και το 2025!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass