Ολα έτοιμα για το 7ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού στα Φάρσαλα

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥMΜEΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2024 11:40

Με πάνω από 130 συμμετοχές ξεκινά αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στα Φάρσαλα, το 7ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού «Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων».

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην περιφέρεια και όχι μόνον, που έχει καθιερωθεί στο πανελλαδικό σκακιστικό καλεντάρι, και διοργανώνεται από τον Σκακιστικό Σύλλογο Φαρσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων.
Το Τουρνουά που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα σε αίθουσα του φιλόξενου Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, προμηνύοντας συναρπαστικές αναμετρήσεις λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετεχόντων αθλητών.
Για τη σημασία της διοργάνωσης μίλησαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δήμος Δερέκας.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το σκάκι, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών που έγινε τον Μάρτιο στη Λάρισα με συμμετοχή πάνω από 800 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών Α’ Εθνικής που έγινε στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή 400 αθλητών όλων των ηλικιών και με το επικείμενο τουρνουά στα Φάρσαλα.
Θέλουμε να δείξουμε τον δρόμο στα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν το πνεύμα και τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν τους Συλλόγους με την παρουσία τους» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος, ενώ ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, υπογράμμισε:
«Τα Φάρσαλα όχι μόνον αγαπούν το σκάκι, αλλά έχουν έναν από τους πλέον δραστήριους και πολυάριθμους σκακιστικούς συλλόγους στην περιοχή. Δίνουμε στη νεολαία μας μία εναλλακτική, υγιή διέξοδο διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας, σ’ αυτούς τους γεμάτους στρεβλά πρότυπα, καιρούς που ζούμε.
Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση που και φέτος υποστηρίζουμε με θέρμη, είμαι πεπεισμένος πως θα είναι αντάξια των υψηλών προσδοκιών, βάζοντας τα Φάρσαλα στον πανελλήνιο σκακιστικό χάρτη με ένα σπουδαίο τουρνουά. Ένα τουρνουά που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από άλλα που διοργανώνονται από μεγαλύτερες πόλεις, πρωτεύουσες νομών».
Τέλος ο πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δήμος Δερέκας, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για πέντε ημέρες θα αγωνίζονται περίπου 130 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Έχουμε συμμετοχές απ’ όλες τις πόλεις, μέχρι και από τους Παξούς. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε κι ένα κορίτσι 11 ετών, η οποία ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν δυο χρόνια, τη Μαριάντα Λάμπρου» κατέληξε ο κ. Δερέκας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση, ήτοι την Περιφέρεια, τον Δήμο και τοπικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass