Γιορτάζεται σήμερα η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 12:05

Γιορτάζεται σήμερα η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.


Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, με κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Ορισμένα σχολεία άρχισαν από χθες τις εκδηλώσεις, καθώς, όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας κ. Χριστίνα Ηλιάδη, ενόψει του σημερινού εορτασμού οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ φιλοτέχνησαν αφίσες με θεματικό κέντρο τον αθλητισμό.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Δρακότη Κυριακής. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων στον χώρο του σχολείου, με επίκεντρο τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Ξενοπούλου Παρασκευής, όπως προβολή e-book για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποίηση μικρών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάντμιγκτον ανά ομάδες μαθητών και μαθητριών και ομαδικοί παραδοσιακοί χοροί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass